Je maakt van alles mee in Thailand (207)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
15 december 2021

In de serie verhaaltjes, die wij plaatsen over iets bijzonders, grappigs, merkwaardigs, ontroerends, vreemds of gewoons, dat lezers in Thailand hebben meegemaakt, vandaag: Je hebt van die dagen!


‘Lamon Dekkel!’

In navolging van het grote succes van Max Verstappen onze nieuwe wereldkampioen F1, die nu in de hele wereld voorpaginanieuws is. Het volgende verhaal over beroemde Nederlanders in Thailand.

We hebben het dan niet over Cruijff, Gullit en van Basten of Max. Thai zijn niet zo geïnteresseerd in Formule 1. Ik heb Max zijn race zitten kijken in Bangkok met een aantal mensen (Engelsen, Duitsers en een paar Thai). Zelfs toen Alexander Albon (zijn moeder is Thais) teammaat was van Max, liet het de Thai koud.

De Thai zelf houden overigens wel van Europees voetbal, met name Liverpool waar o.a. onze nationale trots Virgil van Dijk speelt. Een andere tak van sport waar de Thai warm voor lopen is uiteraard Muay Thai, het volgens de Thaise regels kickboksen.

Nu, hier begint dan ook mijn verhaal wat ik met jullie wil delen.

Begin jaren negentig ging ik voor het eerst met mijn vrienden Ramon en Brian naar Bangkok. Wij landen toen op het internationale vliegveld Don Mueang (Suvarnabhumi was toen nog een moeras).

Na het verlaten van het vliegveld werden wij per Taxi vervoerd naar ons hotel. Uiteraard was de eerste zin van de taxichauffeur “Where are you from?”

Holland, Nederland, The Netherlands riepen wij. De taxichauffeur draaide zich om en keek met grote ogen naar ons en met name naar Ramon, die wij al een aantal keer met zijn naam hadden aangesproken. De chauffeur begon heftig boksende bewegingen te maken richting stuur en voorruit, Schreeuwend: Lamon Dekkel, Lamon Dekkel, Lumphini. Lumphini! Geen idee waar de beste man het over had.

Aangekomen bij het hotel had de beste man alleen oog voor Ramon en hielp hem met zijn koffers, Brian en ik moesten onze eigen koffers maar pakken en dragen. De mensen in het hotel spraken met de taxichauffeur en gaven ons een iets betere kamer met de toezegging dat dit de service was van het hotel. Wij nog steeds volkomen verbaasd.

Na een aantal dagen Bangkok reisde wij af naar Koh Samui. Het eiland was toen nog in zijn puurste vorm, geen asfalt en een nieuwe Reggea Pub die een jaar eerder was afgebrand begrepen wij van een Hollander uit Tilburg.

Tijdens een gezellig biertje en wat eten op het strand met Guus uit Tilburg, vertelde wij wat ons was overkomen in Bangkok. Ineens begon hij hard te lachen en wist direct waar deze commotie vandaan kwam. Hij vertelde dat er een groot Thai Bokser hier wereldberoemd is en hij komt uit Nederland. Zijn naam is Ramon Dekkers en had toen een aantal maal de crème de la crème van de Thaise boksers verslagen en jawel in Lumphini. Hij was dat jaar ook kampioen van Lumphini het Muay Thai mekka van Thailand.

Begrijp me goed in die tijd was er nog geen internet om het te googlen maar tegenwoordig kun je veel filmpjes van Ramon Dekkers vinden op YouTube, zijn bijnaam is “The Diamond” en hij is zelfs koninklijk onderscheiden in Thailand door de oudste dochter Ubolratana van Koning Bhumibol. Hij is toen ook ambassadeur gemaakt voor alle “Foreign Fighters in the Kingdom of Thailand”

Hier een link naar zijn Wikipediapagina: https://en.wikipedia.org/wiki/Ramon_Dekkers

Ramon Dekkers is helaas in 2013 overleden op 43 jarige leeftijd, dat hij moge rusten in vrede.

Ingezonden door Maltin

Rating: 5.00/5. From 12 votes.
Please wait...

5 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (207)”

 1. Zie hier: https://www.thailandblog.nl/tag/ramon-dekkers/

 2. chris zegt op

  Zijn dood was in Thailand voorpagina nieuws. In Nederland was het een klein berichtje op de sportpagina. Ramon woonde in Breda waar hij een boksschool had. Ik heb ook in Breda gewoond maar had nog nooit van hem gehoord tot ik in Thailand kwam.

 3. Lessram zegt op

  Ik kende zijn naam niet eens, oeps…..
  Zelf heb ik +40 jaar martial arts gedaan incl. de wedstrijden (regionaal in mijn hoogtijdagen); (Brazilian) jiu-jitsu en judo. Ik heb weinig tot niks met boksen, maar ben groot fan van K1/kickboksen, free-fight/cagefight op TV, maar deze naam nooit mee gekregen (sorry). Zijn prestatie in TH klinkt als Anton Geesink (en mijn persoonlijke held Wim Ruska) in Japan; de eerste buitenlander die een nationale sport groot maakt als buitenlander.

 4. Erwin zegt op

  Wat jij schrijft ook meegemaakt, als een Thai vroeg waar kom je vandaan, en je antwoord was uit Holland. oh boom boom Dekker, ook toen geen idee wie dat was, maar dat was een hele grote held daar. Helaas veel te vroeg overledenen.

 5. Sjaak S zegt op

  Hij moet dan wel nog heel jong zijn geweest. Zo rond de twintig, vermoed ik? Internet begon rond 1990 op te komen (ja, het bestond al langer, maar toen nog via Compuserve of America Online). Je schreef het ook, begin jaren negentig..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website