Je maakt van alles mee in Thailand (204)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand, Lezersinzending
Tags: ,
27 november 2021

Hospital Hua Hin (linyoklin / Shutterstock.com)

U kent Paul, die al vaker mooie bijdrages heeft geleverd voor deze serie. In het dagelijks leven assisteert hij zijn vrouw Bussaya bij haar werk met de toers van Gidsbussaya.nl. Veel van de gasten van de tours zijn overwinteraars en vaak ook wat ouder. Daardoor is een bezoek aan dokter of ziekenhuis nog wel eens nodig, natuurlijk gaan wij dan altijd mee, al is het maar om de vertalen.

Er gebeurt op dat gebied nog al eens wat, zie de voorbeelden hieronder. Dit verhaal eindigt met het verhaal over een droomhuis in Cha-am, dat noodzakelijkerwijs te koop wordt aangeboden.

Droomhuis in Hua Hin 

Er gebeuren nog wel eens ongelukjes, zoals bij een van onze trouwste gasten, die op de dag van zijn aankomst s’avonds door een dronken Farang op een motor werd aangereden. Zijn hele kuit lag open, urenlang werd hij keurig behandeld in het Cha-am ziekenhuis, waar hij ook vele weken elke dag terug moest komen om de wond te reinigen. Toen dit eindelijk voorbij was en hij met koekjes afscheid had genomen van de staf van het ziekenhuis, verstapte hij zich en schoot zijn kunstheup eruit, de rest van zijn verblijf bracht hij door in het Bangkok Hospital Hua Hin.

De kleindochter van onze Amsterdamse gasten had in Nederland wel eens brommer gereden, dat leek haar, toen ze op Koh Samui was, ook wel leuk. Ze huurde een brommer en wilde er met vol gas vandoor gaan, maar toen zat ze bijna boven in de kokospalm. De Thaise brommer was wel iets zwaarder dan de Nederlandse, dus terug naar Cha-am en wij op zoek naar krukken

In een hoogseizoen zijn wij wel eens zes keer met steeds verschillende gasten naar het Cha-am ziekenhuis geweest, daar begonnen ze ons wel een beetje raar aan te kijken. Ze dachten waarschijnlijk dat wij patiënten verzamelden.

Ook zijn er een paar vrienden van ons in Hua Hin en Cha-am die door ziekte of ouder worden wat slechter te been zijn geworden en waar wij dan af en toe even bijspringen. Zo ook de eigenaresse van het droomhuis dat verkocht moet worden.

Het droomhuis

Onze vriendin kwam met haar man ongeveer 4-5 jaar geleden naar Thailand om te genieten van hun pensioen. Zij kochten een huis in een hele rustige compound, 6-7 km ten noorden van Cha-am vlak aan zee en zij verbouwden bijna het hele huis. Zo maakten zij er hun droomhuis van.

Een jaar geleden overleed plotseling haar man en niet veel later werd zij zelf ernstig ziek. Zij is nu van plan om terug te keren naar Nederland en moet dus haar droomhuis, waar ze zoveel van houdt, verkopen. Ze wil het verkopen voor een heel aantrekkelijke prijs, omdat ze weet dat het nu een hele moeilijke tijd is om je huis te verkopen.

Indeling: De benedenverdieping, een grote woonkamer,1 slaapkamer, mooie grote badkamer, opslagruimte, prachtig groot overdekt terras en hele mooie tuin.

De bovenverdieping heeft een eigen opgang, ook een woonkamer, 2 slaapkamers en een mooie badkamer.

Zie hier wat foto’s, voor meer informatie mail naar Paul via thepanom@gmail.com of bel 0859797824

Rating: 4.45/5. From 11 votes.
Please wait...

5 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (204)”

 1. UbonRome zegt op

  Tja.. ongelukjes en ongelukken zitten in een klein hoekje… wel prettig voor de mensen die t over komt om op mensen als terug te kunnen vallen voor wat hulp bij het geen waarvoor men zeker niet naar Thailand is gekomen.
  verder een mooi huisje en prachtig tuintje, ik hoop dat mevrouw t een beetje aardig kan verkopen.

  Groet,
  Erik

 2. Eva zegt op

  Ha, nu ben ik toch benieuwd naar de prijs. Heel graag meer foto’s. Dank.

  • Paul Christiaans zegt op

   Beste Eva,
   Bedankt voor je reactie, voor meer foto,s en prijs informatie , graag even mailen naar thepanom@gmail.com
   Hartelijke groet Paul

 3. Han Mönch zegt op

  Wat een mooi huis, half januari kom ik indien dan mogelijk naar Thailand, heb wel intresse, wat is de vraagprijs ?

  • Paul Christiaans zegt op

   Beste Han,

   Ik heb je email ontvangen, hartelijke dank, en zal morgen al je vragen beantwoorden

   Hartelijke Groeten

   Paul


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website