Je maakt van alles mee in Thailand (104)

Thaise massage

Thaise massage (Teerayuth Mitrsermsarp / Shutterstock.com)

Er zijn mensen, die vinden, dat je niet in Thailand geweest bent als je niet een ervaring met een massagesalon hebt gehad. Dat kan een eenvoudige voet- of gezichtsmassage zijn of een massage waarmee je hele lichaam grondig onderhanden wordt genomen. De Belgische bloglezer Michel is een echte liefhebber van de Thaise massage en schreef een mooi verhaal over de ervaring van hem en zijn vrouw.

Dit is het verhaal van Michel de Waterbaron

Een luxe massage met champagne, maar toch niet wat je denkt

Reeds 24 jaar breng ik elk jaar met veel plezier 6 weken door in Thailand. De eerste jaren leefde ik telkens als “God in Frankrijk” met nieuwe ervaringen als het lekker eten; de overvriendelijke mensen; de schitterende natuur; en het mooie weer.

De vele frisse Singha’s en de Mehkong whisky deden mijn cholesterol geen deugd, maar het vrouwelijk schoon, met toen nog gitzwart haar en bruine ogen, stuurde mijn testosteron naar onbegrensde hoogtes. Dankzij de toegeving van mijn lieve echtgenote (nu al 40 jaar “zwanengedrag als koppel”; toch zeker in Vlaanderen!) , om ook eens het gladde pad van de Thaise massage te verkennen werd het plaatje compleet. Elk jaar bleven we komen, en elk jaar met een beetje meer tegenzin naar huis.

Maar toch knaagde na enkele weken Chiang Mai, Pattaya of Phuket het gebrek aan een Vlaamse puntzakfriet; een doorwinterde W-Vleteren trappist of gewoon een pintje van de tap. En nog meer gemis. Thuis vinden we het zalig om op zaterdag en zondagavond na onze noeste arbeid op een marktplaats langs het Dyverkanaal in Brugge, een overheerlijke fles Franse champagne te nuttigen met een smaakmakend stukje aardbei in het gekoelde glas. Meestal werd dit aangevuld met zes Zeeuwse of Bretoense oesters. Daarna volgde telkens een feestmaaltijd, (mijn echtgenote was primus in de hotelschool Spermalie te Brugge), met een rose gebakken lamskroontje of een reuze noordzeetong van slechts 3 stuks in een kilogram. Na het eten stelde mijn lieve echtgenote altijd voor om even een “dutje” te doen. (Voor de Nederlanders = dialect = 15 minuten platte rust = scoutsverleden).

Maar…. zoals men in vorige inzendingen insinueerde, kan het inslikken van schaaldieren en het licht aangeschoten zijn door bubbel-dranken wel eens sensueel uitlopen. Het dutje werd vaak het begin van een zalige wederzijdse massage in ons waterbed, met ….. bijkomende happy end.

Neen, geen journaal meer op TV; te laat voor voetbal van Club Brugge die avond, maar…. nostalgisch denkend aan Thaise massage. O, wat heb ik al die jaren genoten van die massages in Thailand. De ene frisse meid was al meer ondernemend dan de andere. Soms waren er ook gekke figuren bij die de ganse tijd praten, lachten en “sanuk” maakten. Soms zelfs “zwartewoudgeluiden produceerden van een vogel die zijn eieren in een vreemd nest legt,”, terwijl ze het laatste stukje textiel van mijn plots gegroeid onderstel naar beneden trokken. Maar nooit ofte nimmer heb ik het mogen meemaken dat men een glaasje champagne aanbood.

En plots was daar Khun Rhin. Een mooie, maar vooral hartelijke Thaise van 33 lentes. Vier jaar terugvonden we haar in Hua Hin langs de akelige weg naar Takiab. Ze gaf ons een massage om U tegen te zeggen, meer orthopedisch en medisch gericht dan de gebruikelijke Farangmassages. Als nier-en jichtpatient voelde ik onmiddellijk de zuren en basen hun evenwicht terugvinden na een heuse Shiatsu-druk op mijn zonnevlecht.

Ondertussen werden we echte vrienden. Khun Rhin kwam regelmatig op ons verblijf om met mijn Annemie te koken en de knepen van de Thaise keuken aan te leren. Daarna aten we vaak samen en zij dronk wel eens een glaasje witte wijn, maar dan was het “weer gedaan voor één jaar”. Zo sterk is mijn karakter helaas niet gevormd.

Nee, je kan met die meid geen kant uit voor “iets extra”. Ze gaat elk jaar trouwens zes weken herbronnen bij Bhikkus oftewel monniken in een meditatiecentrum in het Noorden en bijschoolde ook Ayurvedische en Kum Nye massage. Ze is echt begeesterd door haar werk om je lichaam te zuiveren. Geen gedoe, geen commercieel beenspiertjes strelen, maar echte Thaise, klantvriendelijke massage met Aloe Vera olie van haar moede, of babyolie indien nodig. En toch maar even anderhalf uur op de tanden bijten, want haar voeten lopend op je rugwervels kan je soms een “jep” doen slaken.

Na in die 4 jaar met ons twee toch al een 40-tal massages te hebben ondergaan vroeg ik haar vorig jaar om toch eens samen een glas te drinken. Er werd toch geen klant meer verwacht. Na wat gegiechel met haar medewerkster Khun Girra komt ze toch wel aangelopen met een klein flesje Champagne van Camiel Grellet. Had ze blijkbaar ooit eens gekregen van een Belgische massagefan. We hebben er alle vier een, helaas lauw, slokje op onze smaakpapillen laten rollen.

Na een klaterende Thaise lach beloofde Khun Rhin om elke 100ste massageklant te belonen met zo een flesje. PHOOT LEN natuurlijk, maar je weet maar nooit!

Dus allen daarheen in MATA SPA langs de Petchkasem Road tussen Soi 80 en Soi 78. telefoon 0852909329. Echt een aanrader. En doe maar de groetjes van MYCKEL and ANN from Belgium, dan heb je nog meer kans en…. betere service.

Rating: 4.40/5. From 10 votes.

5 gedachten over “Je maakt van alles mee in Thailand (104)

 1. Hoi Myckel, helaas mata Spa is sinds eind vorig jaar of eerder, weg. Er zit nu een andere massage shop in.

  • Sjaak,

   Inderdaad, we hebben haar in februari vruchteloos gezocht. Spijtig.

 2. Helaas is Khun Rin ermee opgehouden . Maar ze was zeker een van de beste om massages te geven .

 3. Nooit geweten dat “een dutje doen” eigenlijk Vlaams dialect is.
  Zo leert een mens nog eens wat!
  Cor

  • Volgens mij is ” dutje” geen dialect maar gewoon ABN. Ik lees ook niets op wikipedia, het Van Dale woordenboek of die van Wolters dat dit regionale oorsprong of gebruikt heeft. Of het zou moeten zijn dat dit woord al zoveel jaren in gebruik is dat bijna niemand meer de oorsprong er van weet, inclusief de samenstellers van het woordenboek.

Reacties zijn gesloten.