Haring happen in Thailand

Op 29 april was het eindelijk zover, vanaf die datum heeft Thailand heeft een officiële Nederlandse importeur van Hollandse haring. Dutch Fish By Pim Co. Ltd., kreeg die dag 400 kg uit Nederland aangeleverd.

Degene die dus hiervoor haring verkochten hoeven dus niet meer afhankelijk te zijn van vriendendiensten die door onkunde maar wel goed bedoeld dit uit Nederland voor hen meenemen met het risico dat de vis niet lekker meer is en nog erger je ziek kan maken.

Intussen hebben al enkele duizenden vissen het keelgat van de liefhebber gevonden. Dagelijks komen er aanvragen bij, het is het gesprek van de dag is bij veel Nederlanders in Thailand.

Haring in Hua Hin

Uiteraard is dit op het moment ook ter oren gekomen bij onze Duitse vrienden die nu ook hun adres hebben in Hua Hin bij Maya’s Bistro op Soi 80, dit in navolging van ‘Say Cheese’ een Nederlands guesthouse/restaurant op Soi 74 in Hua Hin.

Haring in Cha-am

Meer naar het noorden in de badplaats Cha-am is de welbekende supermarkt ‘OKAY’, een adres die bekend staat om zijn vele Nederlandse producten aan de Narathip Road, ook haring verkrijgbaar.

Haring in Chiang Mai

Veel verder naar het noorden in Chiang Mai heeft onze vriend Dirk van ‘Dutch Snacks’ al veel mensen een plezier gedaan met enkele honderden haringen.

Haring in Pattaya

Na enige terwijl er na moeilijkheden met het vervoer naar Pattaya daar de haringbom lijkt te zijn gebarsten. Het verlangen naar de lekkernij was daar zo groot dat de mensen daar zelfs een taxi naar Hua Hin hadden gestuurd om een partij op te halen.

Deze week kwam er nog een particulier aanwaaien met zijn eigen auto waarmee natuurlijk het zilver uit de zee in mee moest. Een dag later hebben wij 2x moeten verzenden. Van de opbrengst van dat zeezilver heb ik door de lage goudprijs maar iets leuks gekocht voor mijn medewerksters die af en toe om 4.00 uur in de morgen tegenwoordig voor de klanten bezig zijn.

De dames bedanken Colin hiervoor die dit in Pattaya aan het rollen heeft gebracht, ik verwacht ook als het zover is als ik Pattaya zelf een keer moet bezoeken daar voor deze man een standbeeld staat.

Haring in Isaan

Verder zijn wij nu in contact getreden met iemand die al lange tijd een distributie centrum heeft van exclusieve producten uit Europa. Deze heeft ook belangstelling om ons product verder naar het oosten en noorden te gaan promoten zoals naar Udon Thani en Ubon Ratachima en niet te vergeten Korat en Bangkok. Ook daar kijkt men altijd uit naar het nieuws op www.thailandblog.nl

Hollandse nieuwe haring: nog even wachten

Het is voor ons een spannende week geweest waarbij komt dat de komende week nog spannender gaat worden. Tot onze grote teleurstelling ziet het er naar uit dat de Hollandse nieuwe voorlopig nog niet de gewenste kwaliteit heeft. Niet alleen voor ons is dat verdrietig maar het is een natuurproduct. Door de lage temperatuur van het zeewater in het vangstgebied komt het voedsel (alg) niet voldoende tot ontwikkeling, dit heeft als gevolg dat het vetgehalte die een lekkere haring nodig heeft nog niet voldoende is. Zo gauw er een goed bericht komt laat ik ze vliegensvlug overkomen.

Het zou een ramp zijn als ik mijn ontbijt met Clupea harengus moet missen omdat hier zo te zien het ook eb aan het worden is in de vriezers.

No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “In de ban van de haring – de belevenissen van een visboer in Thailand”

 1. ruud zegt op

  Waar in Pattaya zijn de haringen te koop.
  Ben wel erg benieuwd, hoe de harinkjes straks smaken met een Singa’tje er bij
  Lijkt me heerlijk.
  Hollandse prijs ???

  Spannend we wachten af

  Ruud

  • Pim zegt op

   Bij Enjoy Andre kan je gewoon met Thai Baht betalen omdat zij een Thai prijs hebben .
   Andre komt uit België en heeft Hollandse haring .

 2. RonnyLadPhrao zegt op

  Ook in België kijkt men uit naar de Hollandse Nieuwe.
  http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/1642365/2013/05/29/Hollandse-maatjes-2-weken-later-door-slecht-weer.dhtml

 3. TH.NL zegt op

  En nog steeds krijgen we geen duidelijk antwoord waar we in Pattaya de haring kunnen kopen en/of eventueel opeten. Of stokt de haring toevoer al?

 4. Hans-ajax zegt op

  Allemaal leuk en aardig hoor, maar geef me eens een adres in Pattaya waar ik die zoute haring kan bekomen, de prijs is van later zorg, vertel me waar.
  Groet Hans-ajax

 5. hein buskens zegt op

  Op mijn 70 verjaardag heb ik via Rienus een emmertje gekocht, perfect schoon laten maken en mijn gastenn laten smullen, wat een verrassing en dat alles voor 3500 bath

 6. Pim zegt op

  Piet Veenstra zijn vrouw Phai verkocht ze .
  Die heeft er misschien nog wel .

  Enjoy Andre restaurant .
  144/33 mo 10 soi 6
  Thapraya road nonprue
  Banlamung
  Wil de distributie gaan verzorgen.

  Verder kan het zijn dat Hoek van Holland en Tuliphouse er ook hebben .
  Voor een particulier is de verzending te kostbaar als de levering onder de 100 stuks is .
  Info bij hua-hoon1@hotmail.com
  Omstreeks 14 uur komt de bestelde haring meestal aan .

 7. Monte zegt op

  Moderator: reacties zonder beginhoofdletters en punten aan het einde van een zin, worden niet geplaatst.

 8. Freddy zegt op

  Als je op de hoek van South Pattaya Rd en Second Rd een Baht Taxi neemt naar Jomthien 10 Baht, die weten waar Enjoy Andre is, en stoppen voor zijn deur, je moet wel de baan oversteken.

 9. piet zegt op

  Phai heeft de haringen uitverkocht ! de kwalitiet ervan was oke.
  Doch als via partikulier haring goedkoper verkocht worden dan onze kostprijs is de lol er snel af.
  De 150 baht verkoopprijs is redelijk gezien het werk en vervoer/inport kosten,
  maar als men in de Hollandse cafe’s ze al voor 139 baht krijgt aangeboden ???,

  Nu maar hopen dat de nieuwe nog wat meer vet aan de graten krijgt en smullen maar.
  Blijft een lekkernij en binnenkort zullen ze wel komen de 16e land een kennis met hopelijk vette nieuwe van de visboer.

  Tip voor vervoer; laat je visboer de haring vacuun sealen en vanuit koeling tussen koelelementen in foambox, vraag in vliegtuig of ze daar in koelvak mogen,en je krijgt ze hier in Thailand van goede kwaliteit,nx mis mee
  10 min. voor het nuttigen uit zakje halen en smullen maar !!

  • Khun Peter zegt op

   Formeel mag je niet zomaar etenswaren uitvoeren of invoeren. Je bent verplicht het te melden bij de douane. Doe je het niet, en de douane in Bangkok controleert je, dan ben je het kwijt en kan je een boete krijgen.

   • piet zegt op

    Klopt zeker bij b.v. shag voor je peukje,als je boven het max. toegestane aantal pakjes komt ;dikke boete+ spullen in beslag.

    Tip ; neem zeker normale hoeveelheid mee en bij controle ? vrolijk melden het is voor party farang die gaat trouwen met Thaise ; tot nu toe gelukt, maar kom niet met emmertjes haring en tig Kg eten binnen.

   • pim zegt op

    Dutch Fish By Pim is in van plan om een traditie op te bouwen in Pattaya als respect voor de vele haringeters daar .

    In tegenstelling met NL. waar het eerste emmertje nieuwe haring geveild wordt voor een goed doel gaan wij het laatste emmertje laten veilen in Pattaya..
    De plaats waar dit gaat gebeuren is nog onbekend maar een particulier is er welkom als daar niemand op tegen is .
    De kwaliteit is voortreffelijk en houdbaar tot augustus 2014.
    Oorspronkelijk was de bedoeling dit op 4 juni te doen maar zoals aan ieder bekend is hoopt men de 19e het eerste emmertje in NL te veilen .

    Het zal dan nog enige dagen duren voor de nieuwe hier zal zijn .
    De uit NL. meegenomen haring moet je maar geluk mee hebben bij wie het gekocht is en hoe het vervoerd is door iemand die er geen verstand van heeft .
    Dat is dan ook de Reden dat wij dit hier hebben opgezet .

    Wij proberen op de 18e het voor elkaar te hebben op die dag in Pattaya het laatste emmertje te kunnen veilen .
    De gelukkige mag dan uitmaken waar de opbrengst heen gaat .
    Bijvoorbeeld naar een tehuis waar meisjes van de prostitutie worden gered zal Pattaya goed doen .

 10. Hans-ajax zegt op

  Geef toch eens een adres, is dat nou zo moeilijk, hoe ik er kom regel ik wel, daar zit ik niet op te wachten, een adres in Pattaya graag, dat wel.
  Groet Hans-ajax.

 11. Pim. zegt op

  Hans Nl .
  Je weet mijn e mailadres.
  Bestel maar en ik stuur ze op ,mooier kunnen wij het niet maken .

 12. Lije Vanonschot zegt op

  Moderator: uw reactie is off-topic.

 13. Gerard zegt op

  Zoals ik lees loopt het al storm en dan hebben de Thai het nog niet eens op want die zijn er ook verzot op als ze de smaak kennen.
  Overigens is er met de “oude” nieuwe niks mis ,want heb er vandaag nog 450 schoongemaakt en van zeer goede kwaliteit, hoewel de nieuwe natuurlijk altijd meer biedt.

 14. Pim zegt op

  Zondag in de namiddag heeft Enjoy Andre Restaurant ze zeker weer in huis .
  Het adres staat hoger aangegeven Hans Ajax .
  De beschrijving hoe je daar moet komen heeft Freddy al gegeven.
  Eet smakelijk .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website