Drama in onze buurt, moord en zelfmoord

Deze week voltrok zich bij ons in de buurt een groot drama. Moord en zelfmoord! ‘s Ochtends hoorde mijn vrouw via de radio dat er twee mensen vermoord werden, maar precies wist ze het niet te zeggen. We dachten dat het in het oude dorp was waar wij een aantal jaren geleden woonden.

In Market Village in Hua Hin, vertelde een vrouw dat er ook een moord in de Kao Tao tempel plaats had gevonden. Vreemd was dat, twee moorden op vrijwel dezelfde tijd.

Echter ‘s avonds kwamen we achter de ware toedracht. Op het moment dat ik op donderdagavond rond half zeven de markt in Nong Hoi passeerde, werden daar een jonge vrouw en haar moeder vermoord. Doodgeschoten op de markt, door een ex-vriend, die zich later in de Kao Tao tempel zelf van het leven beroofde.

Mijn vrouw had een uur voordat dit gebeurde op diezelfde markt rijst van de echtgenoot van de vermoorde vrouw gekocht…

Wat bleek? De moordenaar, een 56-jarige Thaise man, had een jaar geleden een verhouding met de 31-jarige dochter. Deze verbrak echter de verhouding, had al enige tijd een nieuwe vriend en wilde verder niets meer met de veel oudere man te maken hebben. Deze bleek echter niet te kunnen verkroppen dat hij gedumpt was en bovendien viel hij de familie telkens lastig, omdat hij recht meende te hebben op bepaalde bezittingen (grond) van die familie. Men vermoedde ook dat hij onder invloed van drugs deze moorden pleegde….

Ik was gefascineerd van dit drama, dat zich slechts enkele meters van mij had afgespeeld, een paar minuten nadat ik daar voorbijreed. Wat bezielt zo’n man, ging mij door het hoofd, een ander van het leven beroven en uiteindelijk zichzelf. Had hij zichzelf maar het eerst neergeschoten, dan was hij er ook vanaf geweest. Maar nee, eerst moesten er anderen aan geloven.

De vader van de vermoorde dochter zat de volgende dag weer op de markt en verkocht rijst. Moest ie wel. Wat zou er door zo’n man zijn hoofd gaan, overleg ik bij mezelf. In luttele seconden dochter en vrouw verloren. Wat een tragedie. Hoe triest is dit? Alleen omdat een gek niet kreeg wat hij wilde hebben en zelfs meende daar recht op te hebben.

Je leest altijd wel eens over een moord uit passie, maar het is altijd ver weg. Maar dit keer? Ik krijg er koude rillingen van, omdat ik er zo dicht voorbij gereden was. Je denkt ook dat dit alleen in een grote stad gebeurt of ergens ver weg, maar dit keer kwam de dood vrij dicht in de buurt. En dat laat je niet koud…

No votes yet.

4 gedachten over “Drama in onze buurt, moord en zelfmoord

 1. Jalouzie, gekrenkte trots, gezichtsverlies allemaal redenen om iemand te vermoorden.

  Helder staat mij nog voor de geest dat een jaloerse man uit Phuket helemaal naar Khao Chi Chan
  reisde om daar een jong stel neer te schieten.
  Omdat dit een speciale plek was met veel toeristen moesten vele monniken de plek weer van een
  goed karma voorzien met allerlei rituelen, zodat de toeristen na verloop van tijd weer schoorvoetend terugkwamen.

 2. Onbegrijpelijk waarom mensen (merendeels mannen, zeg 70%) dit kunnen doen. Volgens Wikipedia neemt her risico er op toe indien de dader zelf verwaarloos of mishandeld is geweest. Het risico is ook groter bij een groter leeftijdsverschil: “The greater age disparity between spouses, the higher risk of spousal homicide. (..) As a result, a man will place high levels of importance on a mate with greater reproductive value”.

  Diep triest. Brrrr. Als je het niet kan verkroppen dat je partner van je af wil en je leven zinloos geworden is zonder die ander… dood dan jezelf en bespaar de rest van ons al dit leed.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Uxoricide

 3. Die betreffende 56 jarige man werd door de dochter gedumpt, wilde om zijn krenking te helen genoegdoening door bezit (grond) op te eisen van haar familie, maar ving ook hier bot. Vervolgens besloot hij tot uiterste destructie. Dit soort zaken zijn in Thailand gewone zaak. Lees maar eens een poos lang Bangkok Post: een enorme hoeveelheid huiselijk en relationeel geweld vaak met dodelijke afloop wordt breeduit uitgeserveerd.

 4. Ja Sjaak vreselijk als je zoiets van dichtbij meemaakt. Heb het zelf ook van zeer dichtbij helaas ervaren. Kennis van mij brengt na het werk thuis en prettig weekend gewenst. Hoor ik de volgende dag dat hij doodgeschoten was. Reden ruzie om een vrouw die niet helemaal braaf was geweest. Alleen dit was dan wel in Nederland. Dat hoop je nooit meer mee te maken. Grt

Reacties zijn gesloten.