Thai Platen fir doheem (Deel 4)

Duerch ofgeschéckt Message
Posted in Iessen an drénken
Tags: , , ,
Juli 17 2016

Thai Kichen ass weltbekannt. D'Platen hunn e raffinéierte Goût, frësch Zutaten, si sinn nahrhaft a gesond.

Eng aner agreabel Feature vun Thai Platen ass datt se einfach selwer ze maachen. De Chris Vercammen, e belschen Expat zu Chiang Mai, huet eis eng Rei Rezepter geschéckt, déi Dir och doheem preparéiere kënnt.

D'Ingredienten sinn an hollänneschen a belsche Supermarchéen verfügbar. Dëst sollt kee Problem fir Expats an Thailand sinn. Et ass och ganz bëlleg.

Chilisoep met Kumara

Zutaten:

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 3 Stiele vun Zitroungras
  • 1,5 theelepel gedroogd citroengras(te weken)
  • 3 verse rode chilipepers gehalveerd
  • 10 schijfjes verse gember
  • 5 tot 6 korianderplantjes (wortels wassen en blaadjes afhalen en fijnsnijden)
  • een grote kumara (zoete aardappel)
  • 1 Esslöffel Thai Fëschzooss
  • 185 ml kokosmelk.

Preparatiounsmethod:
Breng in een ruime pan de bouillon met het citroengras, de chilipepers, gember en de korianderwortels op een matig vuur aan de kook. Voeg de Kumara toe, in blokjes van 2 cm en laat het geheel zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras, de gember en de korianderwortels. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens in de keukenmachine of blender. Schenk de soep weer in een schone pan en roer er 125 ml van de kokosmelk en de vissaus door. Laat 4 minuten al roerend koken op een matig vuurtje en roer 2/3 van de achtergehouden korianderblaadjes door de soep.

Dien de soep op in kommen, gegarneerd met wat kokosmelk en de rest van de korianderblaadjes.

Geheimtipp:
Als er geen plantjes met wortel beschikbaar is gebruik dan de stelen van de koriander.


Tamarindegarnalen uit de wok

Zutaten:

  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • 125 ml Waasser
  • 2 Esslöffel Geméis Ueleg
  • 3 stengels fijngehakt citroengras
  • 2 verse fijngehakte rode chilipepers
  • 500 gr middelgrote garnalen
  • 2 groene (onrijpe) mango geschild in plakjes
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 Esslöffel Zitrounejus

Virbereedung:
Schep de tamarinde pasta in een kommetje water en laat dit ongeveer 20 minuten staan. Giet de pasta af, bewaar het vocht, zeef het en zet apart.Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg er citroengras en chilipepers aan toe en roerbak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten tot ze van kleur veranderen.

Voeg de mango, koriander, suiker, limoensap en tamarindevocht aan toe. Roerbak circa 5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

Geheimtipp:
Citroengras kan je ook vervangen door fijngehakte limoenschil.


Kip in oestersaus

Zutaten:

  • 2,5 Esslöffel Geméis Ueleg
  • 500 gr kipfilet in dobbelsteentjes
  • 4 verse groene chilipepers (in stukjes van 1 cm)
  • 3 Scheiwen Ingwer
  • 90ml oestersaus
  • 1 Teelöffel donkel Sojazooss
  • ½ Teelöffel Zocker
  • ½ Teelöffel Salz
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente uitjes(in diagonale stukjes)2 eetlepels koriander fijngehakt

Virbereedung:
Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de kip, chilipepers en gember aan toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot de kip goudbruin is.
Roer er de sojasaus, suiker, knoflook en het zout door en roerbak nog eens 4 minuten. Strooi er de lente uitjes en koriander over het gerecht en meteen serveren.

Geheimtipp:
Je kan ook versgemalen chilipepers uit potjes gebruiken en sojasaus vervangen door Maggi.

Keng Kommentare sinn méiglech.


Leave a comment

Thailandblog.nl benotzt Cookien

Eis Websäit funktionnéiert am Beschten dank Cookien. Sou kënne mir Är Astellungen erënneren, Iech eng perséinlech Offer maachen an Dir hëlleft eis d'Qualitéit vun der Websäit ze verbesseren. méi liesen

Jo, ech wëll eng gutt Websäit