Thai-dating

Thai dating

Regelmatig ontvangt de redactie van Thailandblog reacties van bezoekers met de vraag: “hoe ontmoet ik een leuke Thaise vrouw?”. Met daarbij de uitdrukkelijke vermelding dat ze niet op zoek zijn naar een bargirl. In dit artikel gaan we in op het fenomeen: online daten met Thaise vrouwen.

Wat is online dating?

Dankzij internet is de wereld een stuk kleiner en sneller geworden. Er zijn overal handelsplaatsen ontstaan en andere ontmoetingsplaatsen voor vraag en aanbod. Het klinkt oneerbieding maar ook een datingsite is een soort marktplaats voor vraag en aanbod.

Wikipedia geeft de volgende definitie: onlinedating of internetdating is een Engelstalig begrip waarmee dating via het internet wordt bedoeld. De gemaakte afspraakjes hebben (meestal) als gemeenschappelijk doel een vriendschap, liefdes- of seksrelatie.

Is internetdating geschikt om een Thaise vrouw te vinden?

Jazeker, steeds meer Thaise vrouwen kiezen voor internetdating om een westerse man te vinden. Er zijn genoeg Thai die graag in contact willen komen met een farang. Het gaat dan om ‘normale’ Thaise vrouwen.

Eigenlijk is internetdating de enige mogelijkheid om een westerse man te ontmoeten. Een fatsoenlijke Thaise vrouw zal nooit een farang zo maar aanspreken. Als dat wel gebeurt heb je te maken met een (ex)bargirl. Op datingsites vindt je Thaise singles van over de hele wereld die op zoek zijn vriendschap, liefde en een huwelijkspartner.

De voordelen van online dating met een Thaise

Een belangrijk voordeel is dat je op een aantal criteria kan selecteren. Denk daarbij aan leeftijd en opleiding. Ook heb je de mogelijkheid om meer van haar achtergrond te weten te komen. Gezien de grote cultuurverschillen is het zeker raadzaam om te kijken of er voldoende raakvlakken zijn om een vriendschap of relatie aan te gaan met een Thaise vrouw.

Een aantal waardevolle dating tips:

 • Bescherm je anonimiteit. Geef niet te snel persoonlijke informatie, dat kan altijd nog.
 • Wanneer je een profiel aanmaakt zorg er dan voor dat belangrijke persoonlijke informatie zoals telefoonnummers en adresgegevens nooit in je profiel komen te staan.
 • Ook al vraagt je online vriendin om persoonlijke gegevens, wees op je hoede en geef deze pas wanneer je 100% zeker bent dat het betrouwbaar is. Financiële gegevens zoals rekeningnummers en dergelijke, dien je natuurlijk nooit aan iemand te verstreken die je nog nooit ontmoet hebt.
 • Maak een speciaal email account (gmail of hotmail) aan voor online dating. Dit maakt het eenvoudiger om je te beschermen tegen ongewenste email en email stalking.
 • Schroom niet om veel vragen te stellen. Je moet eerst aftasten en weten wat voor vlees je in de kuip hebt. Als iemand wisselende antwoorden geeft op dezelfde vragen, dan kan een onbetrouwbaar persoon zijn. Maak notities als je iets verdacht vindt.
 • Wees er ook op voorbereid dat er Thaise vrouwen zijn die na een tijdje een zielig verhaal gaan ophouden en je om geld gaan vragen. Moeder ziek, vader dood, buffel kreupel, broertje in het ziekenhuis en ga zo maar door. Hoe lief en betrouwbaar ze ook overkomt, ga er niet op in. Al gaat het maar om relatief kleine bedragen, begin er niet aan. Er zitten ‘rotte appels’ tussen die jou proberen op te lichten. Geld sturen naar iemand die je nog nooit ontmoet hebt is niet verstandig, laat je hoofd niet op hol brengen. Mocht je toch graag geld sturen naar een onbekende, dan geef ik je mijn emailadres wel even ;-).
 • Meld misbruik en verzoeken om geld, direct bij de beheerder van de datingsite.
 • Er zijn betrouwbare en minder betrouwbare datingsites. Maar zelfs betrouwbare datingsites kunnen nooit garanderen dat de leden ook betrouwbaar zijn.

Welke datingsites kan je bezoeken om Thaise vrouwen te ontmoeten?

Thai love lines

Er zijn er genoeg op internet te vinden. Ik heb ze niet allemaal uitgeprobeerd maar je kunt wel de conclusie trekken dat de grotere en meer professionele datingsites ook wat meer betrouwbaar zijn. Harde garanties kan niemand je geven. Als je niet succesvol bent met internetdaten, hoeft dat niet aan de datingsite te liggen. Misschien werkt het niet voor jou om wat voor reden dan ook.

Mijn persoonlijke top drie van Thaise datingsites:

 1. Asia Friend Finder
 2. Thai Love Links
 3. Thai Love Lines

Is internetdating gratis?

Een eerste inschrijving is meestal gratis. Wel zijn er dan beperkingen in de functionaliteiten. Als je serieus wilt internetdaten is een betaalde lidmaatschap wel een goede optie. De kosten vallen mee en je kunt veel meer met je datingaccount.

Binnenkort zal ik wat dieper op dit onderwerp ingaan. Denk daarbij aan een datingsite review, online dating tips speciaal voor Thaise vrouwen en ervaringen van anderen.

Tot die tijd, veel plezier met daten en wellicht ontmoet je jouw Thaise droomvrouw!


» Laat een reactie achter


77 reacties op “Dating met een Thaise vrouw”

 1. Oke34 zegt op

  Ik heb mijn huidige Thaise vrouw via internetdating leren kennen. Dat is inmiddless al weer 3 jaar gelden. Zij komt ook uit de Issan maar heeft een goede administratieve baan bij een redelijk groot bedrijf in Udon Thani. Ze sprak ook goed engels en dat maakt het allemaal een stuk gemakkleijker. Na ongeveer een half jaar ge-e-maild te hebben ben ik haar op gaan zoeken in Thailand. Alles klopte. Daarna alleen maar een fijne tijd gehad. Daarvoor had ik ook wel wat negatieve ervaring met daten op internet. Je moet ook een beetje geluk hebben.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Ben 34 jaar verloofd/getrouwd geweest met een Limburgse. Aan de Algarve wenste zij niet mede te werken in mijn vastgoedmakelaarskantoor. Wij scheidden. In het internet heb ik 19 juni 2008 alle persoonlijke gegevens geprojecteerd en wereldwijd verbreid op diverse sites. 1310 Meisjes en Dames reageerden. Ik selecteerde naar klimatologische omstandigheden, geloof, leeftijd, uiterlijk, kinderen enz. Op mijn webpagina menu links staat photos als U onder photo 1 klikt staat daar het hele relaas. Mijn tweede echtgenote ging zoeken naar een buitenlander (net als heel veel Aziaten) in september 2008 bij het begin van de financiele crisis in ZO Azie. Wij spraken vrijwel dagelijks uren via skype. Op 25 november 2008 ben ik vertrokken en op 26 november in Phuket geland daar Bangkok last had van een geelhemden betoging. Dus ontmoetten we elkaar pas een dag later in Bangkok, om volgende dag naar Udon Thani af te reizen. Alles klopte : haar universitaire studies, haar beroep, haar familie, behalve dat ze nog maagd was. Samen spreken wij 8 verschillende talen. Zij is 25 % Chinese en heeft een enorm grote familie en nog meer vrienden en vriendinnen. Wij zijn 3 februari 2009 getrouwd en gelukkig. Het is bijna ongelooflijk maar nog nooit ruzie gemaakt. Wij wonen in Udon Thani en het geweldige klimaat, de vriendelijke bevolking en het prijskaartje hebben ervoor gezorgd dat ik niet meer ben teruggevlogen, al mis ik mijn dochter Aurora zeer.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 3 stemmen)
 2. geennaam zegt op

  Ach, een Thaise vrouw. Het heeft wel iets; zeker meer dan zo’n standaard Net5 vrouwtje met kids van der vorige relatie(s) waar ze haar bek maar niet over houd. Zo’n type voor wie het wekelijkse hoogtepunt de H&M op zaterdag is waarna ze vrolijk met haar -tevens hopeloos middelmatige- vriendinnen de goedkoopste Rose die er bestaat wegtettert gedurende een constante klaagzang over haar gewicht.

  Nee dank u, ik wil een spontane vrouw met pit, met een lekker eigenwijs en brutaal karakter voor wie zelfvertrouwen, gelijkheid en eerlijkheid geen vreemde woorden zijn. In andere woorden, geen gemiddelde Nederlandse miep. 😛

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
  • leen.egberts zegt op

   ik heb nog nooit een thaise vrouw ontmoet met gelijkheid en eerlijkheid. als ze lachen liegen ze nog.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: -1 (obv 3 stemmen)
   • ferdinand zegt op

    Triest dat je het leukste deel van Thailand hebt gemist

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • boedy zegt op

    Ach..niet alleen een Thaise vrouw liegt hoor..
    Vanuit de hele wereld willen ze naar Nederland komen..
    Maar ja..Thais is zo’n “makkelijke” prooi om negatief te beoordelen..

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 3. dloops zegt op

  in mijn dorp zijn meerdere mannen zelfs getrouwt met Thaise, het is een klein dorp met iets meer dan 3000 inwoners, en er zijn zeker een stuk of 30 van deze dames hier, deze jongens (begon zo’n 15 jaar geleden) gingen daar elk jaar 1 of 2 keer heen, en zijn daar bijna allen met een bruid vandaan gekomen, bij mij weten is er slechts één gescheiden.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. Bokking zegt op

  Dit jaar 12 jr getrouwd en niet met een standaard Net5 dametje.
  Maar met en dame uit het land van de spetterende glimlach.
  Overal is weleens wat,maar ik kan zeggen dat wij 12 jr lief en leed delen.
  EN VOOR HET GELD??? Denk erom dat de dame in kwestie van aanpakken weet.Alleen wij zijn nooit opzoek naar elkaar geweest,maar hebben ons per toeval getroffen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. yawg zegt op

  Ik kan FindLoveAsia en vooral ThaiLoveOnline aanbevelen. Ik heb er een leuke dame ontmoet en ga er komende November voor 3 maanden logeren.

  Ik had nooit gedacht dat datingsites werken, kijk maar naar de Nederlandse. Maar met snel internet kun je elkaar zien en spreken en ook echt op elkaar verliefd raken. Wat dus met mij en mijn Thailady gebeurd is.

  Ik heb meerdere vrienden die gelukkig zijn met hun Thaise partners. Ze zijn trouw als goud en doen alles voor hun mannen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Danny zegt op

   hey yawg, lees da je thailoveonline aanbeveelt, heb me er juist ingeschreven, kun je me eens een verhaal vertellen er rond, wil een thaise leren kennen, mailen en zeker ontmoeten, zou het via deze site lukken 😀 Groeten danny, 25jaar van belgie

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • yawg zegt op

    Dag Danny,

    Ik ben nu weer al anderhalve maand bij mijn vriendin in Thailand. Ik had ze via ThaiLoveOnline ontmoet begin 2010. In de herfst daarop ben ik dan voor 3 maanden hier gekomen.

    ThaiLoveOnline is gratis voor mannen, je wordt automatisch “Gold Member” met alle mogelijkheden, chat via de site enz. Via de gratis site FindLoveAsia had ik ook een leuk contact in het Noorden van Thailand, een jongere gescheiden lerares maar ik heb me gerealiseerd dat mijn plan om op meerdere “paarden” te wedden – ook vooral gevoelsmatig – niet werkte en vrij vroeg voor een dame gekozen en ben nu voor de 2de keer voor 3 maanden bij haar.

    Mijn beste vriend in Duitsland kon ik ook van de mogelijkheden van online dating overtuigen. Hij had veel gedonder met fake vrouwen (veel te mooie foto’s van vaak blanke dames die zog. in Afrika wonen – dat zijn meestal mannelijke zwarte bedriegers die op een gegeven moment altijd om geld voor een ticket of een laptop vragen) heeft hij toch nog geluk gehad.

    Hij zit nu op de Philippines en heeft daar een leuke dame ontmoet via FindLoveAsia. Deze site is een beetje overheerst door de Filipina’s die ook gek zijn op grote Westerse mannen, voordeel van deze vrouwen is dat ze allemaal goed Engels spreken.

    De meeste “traffic” is via de paysite ThaiLoveLinks, mijn vriendin had er ook haar profiel opstaan. Dan is er ook nog Goodthaigirl, ook veel aanbod, een paysite. Ik zou het weer met TLO en FLA proberen en er genoeg tijd voor vrij maken. Succes!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • danny zegt op

     dank voor de vele uitleg, maar had nog een vraagje, kan bij thailoveonline nog geen mails versturen naar meisjes natuurlijk. krijg de melding: u kunt nog geen mails versturen zolang uw profiel nog niet is goedgekeurd. heb wel al een mail gekregen waarin staat da ik ben geaccepteerd. heb me gisteranvond ingeschreven en vandaag om kwart na 1 proberen te mailen, toen ging het nog niet, moet ik dan gewoon nog even afwachten? alvast bedankt voor de reactie

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
     • yawg zegt op

      Het kan even duren want volgens mij doet George, een Australiër al het werk op de site in zijn eentje. Hij heeft altijd goed opgelet want ik ben er nooit fake profielen tegengekomen. Hij heeft een Blacklist waar je de bedriegers kunt bekijken, vrouwtjes die camseks aangeboden hebben en een heleboel westerse mannen die probeerden Aziatische dames op te lichten!

      Ik was meer dan een jaar lang gratis Gold Member maar dat schijnt nu niet meer te kunnen, er is alleen nog maar de 10-daagse gratis proefperiode. FindLoveAsia is i.i.g. nog steeds gratis en zeker ook de moeite meer dan waard. Veel plezier!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Danny zegt op

       oke, heb juist nog eens geprobeerd en zie dat het nu wel gaat, ik heb ook een mail gekregen da ik gold member ben, maar dat is nu maar voor 10dagen?

       VA:F [1.9.22_1171]
       Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
       • yawg zegt op

        Ik ben dus via TLO geslaagd. En ja, op deze site ben je inmiddels maar voor de eerste 10 dagen gratis Gold member.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 6. remko zegt op

  Ik wil wel met een thaise vrouw.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. remko zegt op

  Ik heb veel intresse in een thaise vrouw, ik probeer me zo goed mogelijk op te stellen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 8. leen.egberts zegt op

  stel je zo goed mogelijk op, met een goed gevulde portemonai,anders hebben de thaise ladys geen intresse in jou.groetjes leen. egberts.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • yawg zegt op

   Beste Leen,

   Dit is nou echt flauwekul. Daarmee ga je alleen vooroordelen bevestigen. Heb je er zelf ervaringen mee?

   Mijn Thailady heeft mij uigenodigd om bij haar te komen wonen. Ik heb haar uitelegd dat ik mijn inkomen (uitkering) kwijtraak als ik bij haar kom maar ze zei dat ik mij maar geen zorgen moest maken over geld. Ze is zelfstandig en heeft een winkel.

   ThaiLoveOnline heeft een blacklist en dan kun je zelf zien dat hoofdzakelijk juist blanke mannen proberen de Thaise dames op te lichten.

   Zeker zijn er ook vrouwen die graag een lui leventje willen hebben en wat met een rijke farang rond willen trekken maar dat is echt niet de regel.

   Groetjes, Jörg.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Badbold zegt op

    Net zoals in Nederland zijn er goede en slechte Thaise vrouwen. Dat ze willen dat jij voor hun zorgt is logisch, zij zorgen ook voor jou 😉

    Er is geen sociale dienst in Thailand waar mensen hun handje kunnen ophouden. Als dat hier ook zo was waren er veel minder scheidingen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • bebe zegt op

    @jorg worden de Thaise dames die farangs oplichten ook op een blacklist geplaatst?
    Als je denkt de liefde van uw leven gevonden te hebben via dit soort datingsite’s dan bestaat daar een simpele test voor .
    -u maakt een nieuw e-mail adres aan .
    -u maakt een nieuw profiel aan op de betreffende datingsite onder een andere naam en profielfoto.
    -u kan dan op deze manier checken of de “de liefde van uw leven “nog beschikbaar is om de daten met andere farang indien wel dan weet u hoe laat het is .
    Ik heb het al gezegd die datingsite’s zijn niet de ideale plaats om zogenaamde good Thai girls te zoeken.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. yawg zegt op

  @bebe,

  uiteraard staan er ook zwarte schapen bij, dames die b.v. camsex aanbieden na een contact of die om geld of een vliegticket vragen.

  Op elke pagina staat er een knop “Report Abuse”, dus zo gauw je iets raar vindt meld je het bij de beheerder (George, een aardige Aussie) en de vraagachtige persoon wordt eraf gegooid.

  De enige manier om erachter te komen of je de “ware” gevonden hebt is er naartoe te reizen en ze te leren kennen.

  De Thaise cultuur is zeer verschillend met de onze, de familie is er zeer belangrijk. De vrouwen werken er meestal het hardst. De dating sites zijn de enige manier om een “gewone” vrouw te leren kennen. Als je in Thailand vrouwen b.v. in kroegen aanspreekt (of je laat aanspreken) vraag je om ellende.

  Men zegt ook wel “gelijk trekt gelijk aan” 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • yawg zegt op

   Je kunt nooit een ticket “uitsparen” als je een serieuze relatie wil. Je kunt wel een idee krijgen van wie iemand is door vaak met video te chatten maar je moet ze uiteindelijk toch ook kunnen aanraken??

   Ik ben allang verder dan je testje die sowieso niet zal werken omdat je toch altijd hetzelfde gezicht houdt. Ik heb al sinds januari contact en weet wel met wie ik het te maken heb 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • bebe zegt op

    Jij begrijpt de test niet .Indien men zoals u sedert enige tijd contact heeft met een dame die men heeft leren kennen en later via meer persoonlijke middelen zoals videochat of zoiets contact houd en zij u beloofd dat u de enige bent voor haar dan kan men nog altijd checken of haar profiel nog altijd op z’on datingsite staat en mijn testje toepassen zonder direct over te gaan naar videochat of iets in die aard .
    En jij kan dus al een persoon zijn ware motieven inschatten via videochat zonder deze fysiek te hebben ontmoet de wonderen zijn deze wereld nog niet uit blijkbaar.
    Maar jij bent blijkbaar nog in uw “huwelijks reis “faze wat betreft Thailand en de Thaise vrouwen en veel van die zogenaamde good girls die moeten zeker niet onderdoen voor bargirls wat betreft hun motieven voor een relatie met een farang alleen zijn ze misschien iets subtieler in hun aanpak.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 10. bebe zegt op

  @yawg met mijn bovengenoemde test kan men al een vliegtuigticket uitsparen .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • yawg zegt op

   @bebe

   Inderdaad, ik kan mijn geluk bijna niet op 🙂

   Wat ben ik toch naïef zeg, na vier lange Thailandreizen weet ik nog steeds niet hoe sluw die Thaise meiden wel niet zijn …

   Jammer dat je zelf blijkbaar zo slechte ervaringen gemaakt hebt. Ik voel me persoonlijk in Thailand nu meer thuis dan in Nederland.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • bebe zegt op

    Neen yawg geen slechte ervaringen ga al 15 jaar naar Thailand en ben al tien jaar gehuwd met dezelfde Thaise dame en binnenkort ga ik er wonen .
    Spijtig dat mensen als ik die op Thailandforums en website tips geven aan groentjes zoals jij die blijkbaar al experts zijn na vier bezoekjes en denken dat ze het warm water opnieuw hebben uitgevonden maar ik respecteer uw mening en wie niet horen wil moet voelen zeg ik altijd.
    Wat betreft Thaise datingsite’s doe eens de moeite als je dit tenminste kan om via google te zoeken wat vele van deze dames hun bedoelingen zijn die lid zijn van dit soort datingsite’s en er staan ook filmpjes van op youtube.
    En als info zoekt over Thailand en Thaise vrouwen vermijd vooral site’s die werken met sponsors veelal zijn dit westerlingen die een zaakje runnen in Thailand en die deze website’s /forums pushen om altijd een positief beeld van dit land aan de mensen te verkopen en de recente gebeurtenissen daar bewijzen toch iets anders .
    Jij voelt u waarschijnlijk meer welkom In Thailand omdat de mensen daar altijd lachen maar dit is eigenlijk een illusie een Thai toont nooit zijn emoties in het openbaar zeggen ze wegens gezichtsverlies dus als een Thai naar u lacht kan dit duizend en één betekenissen hebben .Als ik u een gouden tip mag geven leer de Thaise taal dan zal u een heel ander beeld krijgen van Thailand en haar bevolking zowel positief als negatief.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 11. yawg zegt op

  Hallo bebe,

  Don’t worry, be happy 😉

  Ik weet wel dat mijn Thaise meid eerlijk is. Enne, ik heb sowieso niets te verliezen 🙂

  Ik hou je op de hoogte. Wanneer ga je definitief emigreren?

  Ik wens je veel succes. Ook al voel ik na het lezen van je bijdrages dat je de Thaise cultuur niet echt ziet zitten …

  Groetjes, Jörg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Ik zeg maar een ding Als je ff google op thaise massage hier in nederland dan weet je eigenlijk al genoeg Het zit hier stampes vol met meiden En drie keer raden waar die meiden van daan komen .Ze zijn vroeger allemaal hier heen gehaald door een farrang die niet verder keek dan hij lang was . Ik hou het netjes …. Maar feiten zijn het Ook als ik om me heen kijk zie ik veel relaties kapot gaan om dat het cultuur verschil te groot is En als je zelf een thaise vriendin hebt en je denkt het allemaal voor elkaar te hebben dan lach ik me dood Je kan het een beetje voor elkaar hebben maar je gaat het nooit en te nimmer redden .Ze zijn altijd bezig met dr eigen wereld ze willen land kopen een huis laten bouwen geld opsturen naar de familie enz enz Het is leuk als je wat te verteren hebt maar voor een normaal inkomen moet je erg sterk in je schoenen staan wil je dit vol houden En o ja als je de 50 gepaseerd bent en je meisie is in de 20 of 30 doe me een lol en geloof nou echt niet dat ze bij je is om dat ze zoveel van je houdt hahahahaha

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • yawg zegt op

    Meneer thaise echt niet,

    Ik wordt er een beetje moe van al die vooroordelen hier. Iedereen moet gewoon zijn eigen ervaringen maken.

    Een tegenvoorbeeld: een goede Duitse vriend van mij is al jaren gelukkig met zijn Thaise echtgenote, zij wonen in Duitsland. Nu kreeg zijn vrouw door de Thaise ambassade in Duitsland een gratis cursus Thaise massage aangeboden, die gaat ze ook doen en dan kan ze ook geld bijverdienen. Het is echt niet “een van die meiden” wie jij ook mag bedoelen …

    Je moet vooral niet de fout maken een Thaise naar Europa te halen, ze zal hoogstwaarschijnlijk doodongelukkig worden. Ze hebben gewoon hun familie nodig. Wij zijn wat dat betreft veel onafhankelijker, er leven heel veel singles in Nederland – maar meestal ook niet gelukkig maar wel erg materialistisch.

    Voor mij is Nederland inmiddels niet meer te harden. In Thailand voel ik me meer thuis dan hier, niet alleen vanwege het weer.

    Ik ben realistisch. Mijn Thaise dame in spe is “maar” 16 jaar jonger en ik ga het gewoon proberen met haar in Thailand. Ik zie wel waar mijn schip strandt …

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 12. johnny zegt op

  Zoveel dames in Thailand…. maar wie is nu een passende partner? Bovendien is iedere Nederlander dezelfde niet. Je kunt dus wel die super nette dame treffen, doch misschien is er wel geen zak aan. Of vind ze jou gewoon niks, het kan allemaal.

  Het is een kwestie van geluk hebben, doch kun je het geluk wel een beetje afdwingen als je jouw ogen en oren de kost geeft. Als de basis al niet goed is, is de kans op succes erg klein.

  Ik zeg altijd: daten, flirten het is allemaal prachtig, maar getrouwd zijn is iets heel anders. Ben je opzoek naar een serieuse partner? Dan kun je doen zoals ik gedaan heb. Wellicht niet helemaal eerlijk, maar je moet toch wat.

  – verdiep je in de Thaise cultuur, hoe denkt de Thaise vrouw? ( dit is meestal heeeeeel anders dan je ooit zou kunnen voorstellen )
  – stop je energie in vrouwen die goed Engels spreken en schrijven ( de verschillen zijn al moeilijk genoeg )
  – date een vrouw met een passende leeftijd!( een grietje van 18 geeft geen respect als je zelf 40 bent )
  – date een vrouw met een goede opleiding en baan ( okay, 90% valt af nu )
  – date een vrouw met een respectabele familie ( wie is haar vader? )
  – date een vrouw met bezittingen en financiele onafhankelijkheid ( wat dacht je van een auto en rijbewijs? )

  Nu blijkt dus dat je beter in Thailand kunt gaan wonen!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Redactie zegt op

   Goede bijdrage Johny, klopt wat er staat. Alleen wanneer je slechts 3 weken op vakantie bent, gaan de meeste voor de snelle actie. Een bargirl dus.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • pw zegt op

   hoe DENKT de Thaise vrouw?

   Misschien dat het woordje ‘hoe’ weg kan. Dan is het antwoord ‘nee’.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Schuurtjesman zegt op

   Een rijbewijs? Krijgt men in Thailand toch voor een prikkie? Een auto? Alles facade. Zoals het meeste daar. Het kreng moet ws nog jaren worden afbetaald! Voor de rest wel mee eens eigenlijk. Men zoeke een economisch gelijkwaardige partner. Wat dan de Esan betreft:dan valt 99,99% af zo lijkt mij!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 13. johnny zegt op

  Ik denk dat het ook erg kortzichtig is om te denken dat je met zo’n snelle dame een goede relatie kunt krijgen. Mocht je het nu echt niet meer weten, ga dan eens te rade bij vrienden die juist wel zo’n goede relatie hebben. Vaak weten zij wel een geschikte kandidate, danwel iemand die jou ook wel ziet zitten. OOK Thaise mensen geloven in een match. Thaise vrouwen kijken voornamelijk naar persoonlijkheid en niet zo zeer naar uiterlijk. Chinese Thai trouwen meestal het geld, doch die willen meestal geen farang.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Redactie zegt op

   Klopt. De beste manier om een geschikte Thaise vrouw te vinden is via vrienden en kennissen die zelf ook een leuke Thaise vrouw hebben. Ze kennen altijd wel iemand in de omgeving die bij je past. Als dat matcht dan zit je goed. Er zijn genoeg Thaise vrouwen die zelf een inkomen hebben maar een betrouwbare man zoeken. Dat kunnen farang makkelijk mee scoren wij zijn over het algemeen betrouwbaarder dan Thaise mannen.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 14. johnny zegt op

  mmm…. Zweeds en Duits? Slechts lagere school? 3 huizen?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 15. Steve zegt op

  Het kan wel Johnny, drie huizen: 1 in Thailand, 1 in Zweden en 1 in Duitsland. Dan leer je de taal ook zo.

  LOL. Ach ze geloven ook in geesten die Thai, maar Roon volgens mij ook…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 16. johnny zegt op

  Ik moet helaas toegeven dat ik meer negative verhalen ken dan positieve. Maar als je met de jaren wat slimmer bent geworden, zie je vrij makkelijk het verschil. Er is maar 1 valkuil en daar kan niemand tegen op denk ik. Er zijn namelijk ook gestudeerde dames met een uitstekende baan die er een aantal welgestelde ” gigs ” op na houden. Gelukkig betreft het hier voornamelijk Thai, maar het kan wezen dat er ook een leuke farang word gesnabbeld. Dit heb ik uit eerste hand……

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 17. johnny zegt op

  Nog even op dat daten terug komen. Heren… het is voor de meeste Thaise gebruikelijk om met meerdere heren te daten wanneer zij nog niet getrouwd zijn! Het ook gebruikelijk dat hier niet over gesproken word en dit wordt niet gezien als vreemdgaan of liegen.

  Wordt je door de betreffende dame bij haar thuis ( ouderlijk huis ) uitgenodigd, ben je een serieuse huwelijkspartner.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 18. Hans van Mourik zegt op

  Laten we er nu niet omheen draaien…veelal bestaat zo’n huwelijk uit een jongere (knappe) Thaise vrouw, en een veelal lelijke en/of oudere westerse man.
  Mijn vraag is dan ook…zouden de meeste Thaise vrouwen met een westerse in het huwelijk gaan treden omdat hij zo knap of aantrekkelijk is?
  Het antwoord mogen jullie zelf invullen…
  (westerse mannen getrouwd met een thaise)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • johnny zegt op

   Mijn vrouw ( 44 ) is met mij getrouwd om wie ik ben. Knap, doch erg lastig, want ik zeg altijd waar het op staat. Mijn vrouw vind het prettig om Engels te spreken, wat ze dan ook zeer goed kan. Gevolg is dat ik geen Thais spreek, zoals velen onder ons. Ik ben momenteel 48 dus een echt leeftijdsverschil hebben we niet. Mijn vrouw heeft mij beslist niet voor het geld genomen, simpelweg omdat ik het niet heb. Sterker nog, ze heeft vaak voor mij gezorgd. Tja… het is wat. Sinds een aantal jaren heb ik weer een baan en kunnen we samen proberen om ons leven nog wat aangenamer te maken.

   ECHT waar!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • eduardo zegt op

    leuk johnny wanneer je jezelf knap vindt.Waarschijnlijk ben je ook rijker en ontwikkelder dan die lui om je heen,haha.Succes ermee!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Johnny zegt op

     Ik wil alleen maar duidelijk maken dat al die l*l verhalen hier echt niet kenmerkend zijn voor de dames. Ben je een leuke vent met gezond verstand en een goed karakter, kom je echt wel goed terecht.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 19. Ferdinand zegt op

  Draai het eens om met al die negatieve dingen, eisen en neerbuigende opmerkingen

  Welke aardige financieel zelfstandige Nederlander wil in Thailand wonen bij een aardige maar net zo moeilijke en zelfstandige Thaise jonge vrouw met een schitterend eigen huis, eigen winkeltje maar een schamel inkomen en een klein kind. Geen lastige geldverslindende familie, geen zieke buffalo’s.

  Maar nu komt het … ook “Hij” moet wel betrouwbaar en vooral trouw zijn ! Ook “Hij” moet een klein beetje opleiding hebben, niet alleen op sex uit zijn en beslist niet alcohol als hobby hebben !
  Hij mag ouder zijn maar in de Isaan willen leven en aan een familieleven de voorkeur geven. ! Ook wel leuk als “Hij” er een beetje goed uitziet in elk geval verzorgd.

  “Hij” mag reageren als “Hij” geen vooroordelen heeft, geen domme racistische opmerkingen,

  Is er nog iemand op de lijn ? zo ja gooien we er een toegift bij, de Thaise dame spreekt ook redelijk Nederlands en Engels.

  Wat een ontzettende negatieve en soms zelfs akelige commentaren geven sommigen. Getuigt waarschijnlijk het meest van de eigen frustraties en (vaak zelf opgezochte) slechte ervaringen.
  Ik kom en woon 15 jaar in Thailand. Hert barst hier van de aardige en eerlijke meiden
  (o ja, en inderdaad ook een paar slechte, net als elders, en net als als al die “slechte” eenzijdig gerichte, vaak mislukte kerels, die in Thailand denken te vinden wat ze thuis ook niet kunnen krijgen).

  Leef hier zelf heerlijk vrij en gelukkig, met .. ja een jongere … betrouwbare, eerlijke, hardwerkende Thaise. Die zijn er !
  Heb je zelf wat te bieden en in je mars, dan is Thailand “the place to be”.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • yawg zegt op

   Eindelijk een wat genuanceerdere reactie, dank je wel. Ik zit nu in Chumphon bij mijn lady en we proberen er iets van te maken. De problemen die ik tegenkom had ik nooit verwacht, en andere verwachte problemen zijn er niet.

   Haar vader heeft me niet geaccepteerd, ze had gewoon niets van mij verteld. Ze dacht dat zijn ouders het toch niet zouden snappen, een farang via internet binnenhalen. Maar ze leeft in een van de weinige echt traditionele families hier en dan houdt alles op. De vader is steeds de baas ook zijn de kinderen al boven de 40! Ze heeft me in haar huis verstopt, nu ligt haar vader in het ziekenhuis en ik mag vrij rondlopen maar de situatie blijft moelijk …

   Ik wordt helemaal in de watten gelegd. Daar heb ik ook soms moeite mee, ik wil veel dingen zelf doen maar mag het niet. Ik mag wel binnen mijn kamer vegen maar buiten – ho maar. Dat zou voor mijn lady gezichtsverlies beteken. Sowieso kan hier veel achter gesloten deuren maar niet openlijk.

   De hele familie – behalve haar vader – vindt mij aardig en wil dat ik met haar samen blijf en hier kom wonen. Mijn besluit om hier te wonen is dan ook onomstotelijk. Hoe de mensen hier met elkaar omgaan – er is hier in principe geen sociale dienst noodzakelijk omdat de mensen zelf sociaal zijn. En als het met haar niet lukt op den duur dan wel ooit met een andere. Maar ik ven nog steeds smoor verliefd op haar …

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • yawg zegt op

    Oorspronkelijk wou ik naar het Noorden maar ik werd gewoon op deze vrouw verliefd. En ik vind het hier prachtig, ik zit 2 km van de kust af en heb al mijn privé-strand ontdekt. Ik ben wereldfietser en dan kom je overal. Ik kan hier heerlijk fietsen, downhillen, racen, van alles. En geen last van andere farangs want ik ben hier – haast – de enige.

    Het huis ligt alleen aan een niet drukke weg, hoog genoeg om geen last te hebben van tsunami’s en overstromingen. Ideaal gewoon.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • eduardo zegt op

     beste yawg,of wat voor naam je ook mag hebben,koop een paar goedkope flesje thaise whisky,en giet het in je schoonvader.Geloof het of niet,voor drank zijn ze te vinden.Bovendien,wat stelt die schoonvader dan helemaal voor?De gemiddelde thai komt met weinig naar huis,dus niet iets om een brede rug voor op te zetten,Zet die man op zijn nummer.Meestal vallen ze wel mee,of sleep hem een keer mee naar een leuke ontmoetingsplaats,je kent ze wel.

     VA:F [1.9.22_1171]
     Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 20. Johnny zegt op

  Mooie dame als ik het zo lees. Helaas zijn er niet veel mannen te porren om een dergelijk avontuur aan te gaan. De meeste heren proberen toch eerst een leven hier en pas na jaren van mislukking zijn er bij die dan een dergelijke stap durven te nemen. Ook is het imago van Thailand bijzonder slecht. Het begint al met die negative documentaires.

  Ik geloof ook dat het kwartje pas kan vallen als je hier zelf bent geweest, voor vakantie bv of zakelijk en dat je op het land verliefd bent geworden. Dat je eigenlijk niet meer naar huis wilt en je droomt om hier zorgeloos verder te leven. Op een bepaald moment komt er toch een Thaise dame in je leven, school juffrouw or een bardame, het maakt niets uit.

  Ik ken vele Nederlanders die een uitstekend huwelijk/relatie hebben. Het zijn veelal toch de sterkere en verstandige dames, die hun Nederlandse partner goed in het zadel houden. Geld of geen geld, je hebt een vorm van ondersteuning nodig en die kun je alleen van je Thaise partner ontvangen.

  Als je dus met een pak geld naar Thailand gaat om daar eens even een vrouw te kopen, zul je uiteindelijk van een koude kermis thuiskomen, waarschijnlijk zonder geld.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Ferdinand zegt op

   Het imago van Thailand is even slecht in NL (en andere landen) als dat van oversexte, gealcoholiseerde, in het leven mislukte, onsmakelijke Farangs in Thailand. Farangs die inderdaad denken met geld hun geluk te kunnen kopen en daardoor in hun eigen kuil vallen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 21. Schuurtjesman zegt op

  Ach! Dit soort discussies! Pathetisch! Afgezaagd! Waar rook is is vuur. 90% melkkoetjes
  Er wordt op diverse fora zoveel over deze materie gezwetst dat het gewoon niet anders kan zijn als de pure waarheid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 22. Melvin zegt op

  Ik heb nu ongeveer een week of twee een profiel aangemaakt op ThaiLoveLinks.com. De interesses en aanmeldingen stromen dagelijks binnen. Ik maak een praatje met ieder die interesse toont, maar ik voel dat het dan niets wordt. Ik heb nu een soort van top drie, klinkt denigrerend, maar het is wel nodig. Met deze drie heb ik gemiddeld goed contact. Waarvan eentje een blijvertje is. Ze zijn allemaal lief, leuk en aardig. Ik heb positieve en negatieve gedachten.

  Zoals ik al zei, ze reageren allemaal erg lief, ze vragen je de meest schattige dingen en willen maar één ding, en dat is een westerse man trouwen. Ze zijn in je geïnteresseerd alsof hun leven ervan af hangt. Ik heb er nu een aantal op MSN, en ik moet zeggen dat ze erg moeilijk bereikbaar zijn. Ze zijn nooit aanspreekbaar, en als ze aanspreekbaar zijn is het nog maar de vraag of ze wel altijd reageren, en als ze reageren is het nog maar de vraag of ze je begrijpen. Ik heb al vaak gehad dat ik me vier keer moest voorstellen aan de zelfde vrouw. Ja doeg, dat wordt helemaal niets.

  De taal is ook een probleem. Ze begrijpen Engels, maar tot een bepaald niveau. Ik voel me vaak net een klein kind die net Engels leert praten. Ga ik een niveau hoger Engels praten, dan begrijpen ze je al niet meer (er zijn uitzonderingen). Als ik zeg, ‘Do you like music?’ Dan krijg ik als respons terug: ‘Why u like no music?’ AAARGGGHHH. Ook praten over gevoelens tegenover een Thaise vrouw is lastig.

  Het maakt een Thaise vrouw niet uit wie je bent, of hoe je eruit ziet. Ze trouwt wel met je. Dat gevoel krijg ik na twee weken neuzen op die dating site. Gelukkig heb ik echt super goed en leuk contact met een leuke Thaise meid die geen doorsnee Thaise blijkt te zijn. Toen ik haar (om te testen) vroeg of ik haar geld moest sturen, antwoordde ze dat zij geen geld van me wil, kan en gaat aannemen. Het enige wat ze wil is mij ontmoeten. Nou daar krijgt de burger toch moed van.

  Mijn conclusie is daarom ook. Je moet het net treffen met een Thaise vrouw. En je moet liefde, aandacht en energie steken in één dame. Maar er moet wel een klik zijn in het begin, is die er niet, dan komt die er ook niet. En de Thaise vrouw moet ook interesse tonen in jou. Iemand die een week lang niets van zich laat horen heeft ook geen interesse. Dit heb ik namelijk te vaak meegemaakt. En toch vind ik dat Thaise vrouwen de beste vrouwen zijn. Je moet het net treffen. Er is voor iedere man wel en een leuke vrouw te vinden in Thailand.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hallo Melvin, het aanbod is groot, maar zoals je al zegt, de dames wedden niet op 1 paard. Ze reageren op meerdere mannen.
   Je moet wat van de Thaise cultuur weten om sommige reacties te begrijpen. Een aantal noem je al. Ik zal er ook een paar noemen:
   – Zelfs de dames met een universitaire studie spreken soms gebrekkig Engels.
   – Een Thaise vrouw zal niet snel haar gevoelens tonen, is niet gebruikelijk. Daarvoor moet ze je langer kennen.
   – Uiterlijke en leeftijd zijn voor haar minder belangrijk, betrouwbaarheid wel. Ze willen geen Butterfly man.
   – Je test met de geld vraag is prima. Realiseer je wel dat als daar op uit zijn ze ook de trucjes van farang kennen. Ze weten dat je dit vraagt om te testen. Sommigen zijn behoorlijk sluw.
   – Probeer wel bewijzen te krijgen van wat ze zegt. Als ze ergens werkt, heeft ze daar vast wel een foto van.

   Een ander belangrijk punt is dit. Wanneer je naar Thailand gaat om haar te ontmoeten, zorg voor een alternatief scenario. Stel dat het ondanks alles tegenvalt?
   Eigenlijk is het niet vreemd dat je om die reden met bijvoorbeeld drie vrouwen afspreekt in Thailand. Ontmoet elkaar in een winkelcentrum en ga een kop koffie drinken. Bevalt ze dan kan je de volgende dag uit eten gaan. En het zo verder uitbreiden. Doe je dat met drie vrouwen (niet tegelijkertijd 😉 ) dan kun je de leukste kiezen. Het kan namelijk dat ondanks het goede gevoel ze in het echt tegenvalt.
   Zorg dat je bij de eerste ontmoeting er netjes en verzorgd uitziet. Goed gekleed. Dat vinden Thaise vrouwen erg belangrijk.

   Veel succes, klinkt goed!

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
   • Melvin zegt op

    Ik geef je helemaal gelijk.

    Ik ga ook een keer naar Thailand. Maar dan wel op mijn manier. Ik ga naar Thailand om van het land te kunnen genieten. Mocht ik dan toch daar zijn, kan met hen afspreken, soort van daten. Ik ga absoluut niet naar Thailand, puur om hen te zien. Maar om even te vergapen aan de mooie cultuur.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Johnny zegt op

   Melvin,

   Zoek gewoon een paar leuke meiden uit en ga eens serieus daten. Verwacht niks en zie wat er van komt. De meeste dames blijken dan een waardeloze keuze te zijn om verschillende redenen. Je hebt dan wel een leuke tijd gehad.

   Ik vond het helemaal niks met die meiden in Thailand, ik geloofde ook niet dat ik ooit een heuse echte echtgenote zou treffen. Ja, ze zijn mooi, sexy en leuk, doch het gevoel dat je kontakt hebt en dat het wat gaat worden was ver te zoeken.

   Het is ook maar wat je zelf wilt en wat je van het leven verwacht.

   Wil je een serieus kontakt vinden dan is communicatie heel erg belangrijk, immers de cultuur is al een probleem en als daar de taal ook nog eens bij komt. Zoek iemand die goed Engels spreekt en schrijft, dat zijn er niet zoveel. Dan heb ik het niet over Pattaya Engels he.

   Ik blijf erbij dat de beste kontakten komen van vrienden die nog wel iemand weten die de moeite waard is, zulke ” adviezen ” worden heel serieus genomen. Ook ik heb op die manier diverse leuke gestudeerde dames ontmoet.

   Datingsites zijn ” lastig ” doch je kunt mazzel hebben. De meeste willen een rooskleurige toekomst door een farang te trouwen. Dat mag natuurlijk, doch het moet niet de doorslag geven.

   Succes

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 23. yawg zegt op

  Dag Melvin,

  Dat klopt. Ik had ook best veel contacten tegelijk in het begin op verschillende sites maar het waren allemaal gratis sites. Een vrouw had een heel slechte foto en ik voelde me niet eens tot haar aangetrokken, best oud – “maar” 14 jaar jonger dan ik – en de andere spraken beter Engels, waren mooier en jonger. Maar toch …

  Die dame bleef maar terugkomen, ze vond me mooi, ze was verliefd geraakt op mijn profiel-foto’s. Ze durfde geen “betere” recente foto van zich te sturen want ze vond zich te lelijk en te oud.

  Al gaandeweg besefte ik ook dat het gewoon niet kon om meerdere “serieuze” contacten tegelijk te onderhouden, en sommige dames reageerden ook jaloers als ze hoorden dat ze maar de zoveelste op mijn lijst waren …

  Afijn, nu zit ik al bijna zes weken bij mijn “lelijke oude” Thailady en we zijn erg blij met elkaar, weliswaar na de nodige – en soms ontzettende – misverstanden in het begin, de taalbarrière en vooral de cultuurverschillen speelden een grote rol. Maar we hebben wel een geschiedenis van maar liefst 9 maanden e-mails en video-chats achter de rug. Neem de tijd om elkaar te leren kennen. Op MSN – met video en geluid – zie en hoor je wel wat er speelt bij haar en bij jous en op een gegeven moment weet je gewoon of “het” iets wordt of niet.

  Maar als het wat wordt heb je de hoofdprijs gewonnen. Mijn lady zorgt als een moeder voor me – en dat naast haar winkel, een dochter van 10 en haar internet-café. En toch is ze ook zeer resoluut – als ze iets niet ziet zitten hoor ik het wel. Fantastisch …

  Dus, neem de tijd en alle moeite en het resultaat mag er zeker wezen …

  Groeten en succes, yawg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 24. Loek Scholing zegt op

  Ik heb op 9-9-09 mijn vriendin leren kennen via DIA Date In Asia. Helemaal gratis, ook de correspondentie tussen leden, geweldig.
  Nu, een jaar later zijn we nog steeds samen en over 1 week ga ik weer voor 4 maanden naar Thailand en ben ik gerust dat we het weer leuk gaan krijgen.
  Ze is een type dat wanneer ik haar vaag om haar bankrekening ze schuin grijnzend naar me kijkt en zegt “oops, forget” hahahahaha
  Ze vindt het ok als ik voor haar eten en dagelijkse behoefte betaal maar ook zij trekt haar knip als we in de supermarkt staan en er moet afgerekend worden. Nee ik laat haar niet betalen maar ik geloof dat ik wel veel geluk heb gehad haar te ontmoeten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Johnny zegt op

   Loek,

   Leuk om dit te lezen. Ik weet dat er zat van zulke meiden zijn, immers ik heb er zelf eentje plus mijn vriend heeft ook zo’n dame getrouwd. Toch is het vaak zo dat jullie er niet aan ontkomen dat jij meer gaat betalen, immers het is bijna vanzelfsprekend dat jouw inkomen hoger is en als je samen iets wilt dan is het niet anders. Dat deed je met je nederlandse vrienden ook vroeger.

   Als een Thaise vrouw echt van je houd, betaald ze alles voor je.

   Hoe oud is je liefje?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 25. H van Mourik zegt op

  We horen veelal de positieve belevenissen op deze site over Thailand.,de bevolking en met name de thaise vrouwtjes. Wat betreffende dat laatste kan ik jullie enkel zeggen dat zo’n vrouwtje jullie niet wil hebben omdat jullie “foreigner mannen” er zo goed, knap en veelbelovend uitzien. Vandaar dat ik een opmerking op deze site op zijn plaats vindt…

  Als een Thaise vrouw echt van je houd, betaald ze alles voor je.

  Hoe oud is je liefje?

  Het zijn sléchts enkelingen van wie derelatie tot op heden een succes is, en deze mannen schrijven daarom ook spontaan op deze site.
  Ikzelf hou van Thailand, woon hier al meer dan 13-jaar…maar trouwen met een Thaise onderdaan…NEVER!!!
  Ik weet hier zelf genoeg van…ervaring opgedaan bij andere foreigners die écht in de problemen kwamen met hun thaise relatie…waarvan het eindstation voor de foreigner de gevangenis werd hier in Thailand…en erger nog.
  Helaas zullen mijn verhalen NIET worden aangenomen op deze site.,alhoewel mijn verhalen beslist géén verzinsels zijn.,omdat ik er zelf min of meer getuigen van was.
  Nogmaals ik hou van dit land.,maar voor de thaise glimlach is het écht oppassen!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Johnny zegt op

   Hallo H. van Mourik,

   Ik moet je helaas gelijk geven, want het is ontzettend moeilijk om je juiste partner te vinden. Ik zie niets dan ellende om mij heen en slechts een enkeling heeft succes. Ik heb het dan niet over de gangbare huwelijkese problemen, doch over serieus bedrog. En idd diefstal, oplichting, bigamie, gevangenis straf en zelf de dood heb ik voorbij zien komen.

   MAAR…. ik ken ook zeer succesvolle relaties en al deze die ik ken zijn hier in Thailand. Dus het kan wel.

   Heb je iemand leren kennen? Vraag altijd om hulp. Mensen met ervaring kunnen een zeer objectieve mening hebben.

   thx

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • ThailandPattaya zegt op

   Het klopt dat er uiteraard niet alleen succesverhalen zijn maar het door H. van Mourik geschreven stuk komt op mij over als een schrijfsel dat voortkomt uit frustratie. Als er een minder positief/negatief stuk wordt aangeleverd wat netjes is opgesteld met correct taalgebruik dat zal dat geplaatst worden lijkt me. Als het een onsamenhangende klaagzang wordt van “wat zijn we toch zielig” en “wat zijn de thaise vrouwtjes toch slecht” dan zou ik het ook niet plaatsen.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 26. H van Mourik zegt op

  Ja Johnny…er zijn eveneens heel veel problemen met huwelijken tussen een foreigner en een Thaise dame. Vandaar moet het niet enkel zo zijn dat de meeste farangen hier naar toekomen voor twee á drie weken om zodoende van het sextoerisme te gaan genieten.,is dat wel zo, dan moet dit van twee kanten worden bekeken…want de Thaise dames bieden zich óók aan voor de sex. Ook lees ik veel op deze en andere sites dat het zo goed gaat met de Thaise economie. Ikzelf ben als alleenstaande ouder woonachtig in een van de armste delen van Thailand…Isaan.,waar het arbeidsloon érg laag is…waar vooral Chinese bedrijven van profiteren. De werkeloosheid is hier de laatste jaren (opnieuw) enorm gestegen.,waardoor men allerlei soort werkzaamheden wil aannemen.,zo ook in één van de plaatselijke discotheken waar meisjes van 12 en 13 jaar sexy gekleed aan het paaldansen/klimmen zijn voor de thaise klanten…mannen, government en zelfs de plaatselijke politie in uniform. Helaas kende ik deze meisjes,
  omdat ik ze in hetzelfde jaar nog engelse les had gegeven in de hoogste klas van de lagere school. Dit doet mij érg pijn.,omdat ik mijn zoon vanf zijn 3e jaar alleen heb opgevoed…omdat mijn Thaise vrouw mij en haar zoon destijds in de steek liet, omdat zij liever een dochter had gehad. Vandaar opnieuw met een thaise trouwen…NEVER…
  Ik heb het veel te drukken met de aktiviteiten van mijn zoon – naast zijn studie…foto model.,motorracen en het onlangs meespelen in een Thaise video(tv)clip.
  Ik geniet hier in Thailand enorm…het klimaat.,het eten en het land zelf.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 27. yawg zegt op

  Dag allemaal,

  Neem me niet kwalijk maar alleen de uitdrukking Thaise “vrouwtjes” vind ik al boekdelen spreken. Mijn ervaring is juist dat de “gemiddelde” en “serieuze” Thaise vrouw veel sterker in haar schoenen staat dan de “gemiddelde” Nederlandse vrouw – let op de aanhalingstekens!

  Mijn Thaise lief zorgt voor haar oude zieke vader, haar 10-jarig verwend dochtertje en betaald zich scheel aan studiekosten voor haar 20-jarige zoon – een allerbeste kerel, zonder meer.

  En dan heeft ze nog haar winkel en houdt het huis super schoon, ze kookt meerdere keren per dag en wast – ik mag een t-shirt maar een dag dragen dan is het vuil – en legt me in de watten. En geen gezeik over gelijkstelling van man en vrouw – want ze zijn niet gelijk, punt uit.

  Zeker niet zomaar een “vrouwtje”. We hebben wel de tijd genomen om elkaar te leren kennen en grondig aan de tand te voelen – ook was het maar per internet en MSN. En dan waren er nog volop misverstanden toen we elkaar in het echt tegen kwamen – ik b.v. met mijn vooroordeel dat liefde nooit iets met geld te maken had. In Thailand wël want als je financieel niets voor haar over hebt voelt ze zich letterlijk “waardeloos” – “you don’t care for me!!” en ze huilde er op los …

  Tenslotte onttrek je haar uiteindelijk ook aan haar familie als werkende kracht – want nu werkt ze voor jou – en daarvoor is ook een financiële compensatie noodzakelijk.

  Je moet gewoon even de knop omdraaien – maar niet te ver 😉

  Lees maar eens wat erover in Thailand Musings:

  http://thailandmusings.thaivisa.com/thai-dowry-or-bride-price/

  en dat is maar het begin …

  Groetjes uit LOS,

  yawg.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans zegt op

   Nou ik moet je zekers gelijk geven mbt de opmerking dat je haar onttrekt als werkende kracht en de familie dient te compenseren. Dat geld niet alleen voor de farang maar ook voor de thaise mannen
   Willen ze een leuke vrouw trouwen (ik heb het nu over de isaan) word er toch wel een bruiddschat verwacht. Omdat vanaf dat moment ze voor haar eigen familie moet gaan zorgen en geen geld meer binnen brengt.
   De ouders van het meisje kunnen vooraf afspreken wat er hiermee gebeurt, de “rijkeren”zullen het geld teruggeven aan de dochter, “de armeren”houden het liefst alles zelf. Dus het kan heel goed voorkomen dat de knappe arme meisje slecht aan de man komt omdat de aanstaande zelf geen geld heeft danwel ook hij liever heeft dat de bruiddschat terugkomt. Is ze geen maagd meer en een kind heeft is de vrouw ook niks meer waard in de ogen van de thai. Ik kan dit allemaal mis hebben maar zo heeft mijn thaise lief het uitgelegd. Ik was in het begind daar zeer kwaad over, ik zei een koe koop je op de markt en geen vrouw, maar snap het nu wel dat ze zo denken.
   dit gegeven geld niet alleen voor de thai maar ook bij veel arabische landen, waar nu door veel meer armoede heerst dit veel gedonder geeft bij de jeugd die de bruidsschat niet kunnen betalen door de gestegen voedselprijzen en werkeloosheid.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 28. Johnny zegt op

  Beste lezers,

  OOK in Nederland is het niet veel beter, want ook daar komt bedrog veel vuldig voor. Doch zelden met voorbedachte rade. Zijn wij mannen nu gewoon mietjes of zielig geworden? Ik heb het zelf altijd maar op ” de verkeerde keus ” gegooid en mijzelf de schuld gegeven.

  Ik geloof dat het domweg met mazzel te maken heeft, want als jij de juiste/echte liefde niet treft, dan komt het dus ook nooit goed. Wel zou je kunnen afvragen of je wel met de juiste mensen omgaat of in je juiste plaats vertoefd.

  Eerlijk gezegd vond ik het met de Nederlandse dames al een hele opgaaf, laat staan met iemand uit een heel andere cultuur en die je ook nog kunt verstaan.

  Spelt in een hooiberg misschien?

  Gewoon doorgaan met leven en niet op zoek gaan werkt vaak het beste. 😛

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 29. H van Mourik zegt op

  De nederlandse vrouwen in Nederland, en de overige landen in West Europa.,U.S.A.,Canada.,Australië en New Zeeland zijn écht héél erg geëmancipeerd.
  Vandaar dat veel van deze westerse mannen na veelal een gestrand huwelijk hun heil zoeken in 2e en 3e wereldlanden…want daar kijken de vrouwen niet enkel naar schoonheid.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 30. ferdinand zegt op

  Van sommige reakties op dit artikel, en de verwachtingen die sommige mensen van “die Thaise vrouwtjes” hebben valt mijn mond open. Heb toch het gevoel dat dit dezelfde mensen zijn die ook in NL of waar dan ook slechte ervaringen hebben en niet aan de bak komen.

  Ja, het klopt heel veel vervelende ervaringen in Thailand. Heel veel verkeerde vrouwen, heel veel verkeerde farangs die om de verkeerde redenen op zoek zijn naar zo’n Thai vrouwtje” (alleen de term al).
  Zelf de nodige ervaringen achter de rug in NL alswel in TH. Elke stuk gelopen relatie in mijn leven minstens zoveel mijn eigen schuld als die van de ander. Overigens met vrijwel elke “ex” meer dan gied bevriend gebleven. Je hebt toch ooit van elkaar gehouden en je leven gedeeld. En wie begrijpt en kent je beter dan je “ex” dus wie kan je beter als vriend hebben.?

  ik blijf positief over elke relatie die ik in Thailand heb gehad en over de vrouw waar ik nu mee getrouwd ben.
  Leeftijdsverschil ? heerlijk toch ? houd je jong !
  Ken verhalen genoeg maar zelf nog nooit een vervelende ervaring met oneerlijke vrouw gehad. Die Thaise vrouwen die ik ken werken keihard mee, verzorgen je goed en ja zijn vaak heel zelfstandig en willen ook hun eigen leven invullen, geen volgzame slaaf van hun falang man.

  En dan die bruidschat, bestaat beslist nog, ook en vooral bij de rijkere families, maar ik heb tot nu toe in Bangkok en hier in de Isaan niets anders meegemaakt van vrienden en kennissen, Thais en Falang dat bruidschat van geen enkel belang is als het stel er zelf niet aan mee wil doen. Goeie ouders (helaas niet alle) vinden het geluk van hun kinderen belangrijker dan het geld. Als het gezicht (helaas) toch opgehouden moet worden voor de buren dan wordt vaak het geld direkt aan het eind van de dag terug gegeven.

  Ook hier in de Isaan beseft men steeds meer dat de kinderen zelf aan hun eigen nieuwe gezin moeten denken en niet voor 2 gezinnen kunnen zorgen.
  Kinderen zijn vaak (niet altijd) toch mondig genoeg om hun eigen keuzes te maken.

  Natuurlijk bestaan er nog veel misstanden, maar het gaat steeds beter. Geen enkele van mijn “falang” vrienden heeft overigens ooit een trouwschat betaald.
  Uiteraard wordt familie vaak later nog wel een beetje geholpen, doch ook daar heb ik erg goeie ervaringen mee. Schoonouders en familie hebben in al die jaren nog nimmer om hulp gevraagd, nemen eerder een kadotje of zak rijst mee als ze af en toe op visite komen. Ze reizen dan perse voor ons 80 km met de bus, waarvoor we de ticket dan soms wel betalen.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 31. harry zegt op

  Ben via thailovelinks op zoek gegaan naar een thaise vrouw,heb een paar honderd reacties gehad maar slechts 1 interesseert me echt.Leeftijd ging van 19 tot49 zijzelf is 27jr.en wil ook verhuizen naar Belgie,haar zuster woont slechts 20km van mij en is gelukkig getrouwd met een Belg.Zij is op zoek naar een ‘good heart good man for boyfriend’ weet wel ongeveer wat ze daarmee bedoeld maar kan mij iemand zeggen wat dat expleciet voor een thaise vrouw betekent? Ben zelf 47jr.dus er is wel een leeftijdsverschil,heb hier gelezen dat ze dan geen respect voor je hebben,kan dat moeilijk geloven ken zelf koppels met ook een leeftijdsverschil en komen toch heel goed overeen.Zij wil ook een kind en sta er ook open voor,heb er zelf nog geen.Ze lijkt mij een eerlijke vrouw en ze lijkt bij mij te passen maar wat je hier allemaal leest begin je wel te twijfelen.Heb ook gelezen dat je ze moet nemen met hun goede alsook hun slechte eigenschappen,wat bedoelen ze dan infeite met slechte? We hebben via MSN al gechat en vinden mekaar aantrekkelijk en er blijkt toch een klik van wederzijds respect te zijn.Denk dat ze alleen maar goede dingen heeft gehoord van haar zus over Belgie en dat ze daarom ook graag naar Belgie zou komen en een goede man wil vinden die dan ook nog eens dicht bij haar zuster woont.Als ik met haar chat wordt ze bijgestaan door haar tante voor het engels,ze woont zelf alleen in Bangkok en werkt daar als executive management (weet niet wat dat inhoudt) van haar ouders zegt ze niets wat ik wel raar vind.Kan iemand mij wat raad geven over dit alles? Ben echt geinteresseert in haar maar weet niet goed wat te doen,misschien haar eerst voor een paar weken naar Belgie laten komen en als het echt klikt kunnen we voor de lange termijn gaan kan ze ook haar zuster ontmoeten.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • Hans Bos (redactie) zegt op

   Zou je haar niet eerst een tijdje beter willen leren kennen, bijvoorbeeld door haar op te zoeken in Thailand? Als je haar alleen via internet kent, maakt ze sowieso geen kans op een visum.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • @ Harry, stap niet zomaar in een Thais avontuur. De kans dat het goed gaat is erg klein. Je zult elkaar eerst goed moeten kennen en een tijdje met elkaar optrekken. Verdiep je ook in de cultuur, dan zul je merken dat het alles behalve gemakkelijk is.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 32. H van Mourik zegt op

  Onlangs stuurde een Engelse vriend mij een leuk stukje van een Thaise vrouw op een datingwebsite…

  where my Hero
  i,am lovely woman , would love to find some one who really serious and looking for future family and possible, i have shop thaifood in my city , hope to meet good warm man in this life hehe thanks you

  (vervolgens een mooie foto van deze thaise vrouw, en dan…

  hello
  yes i can start when?? but i also would like to marry, and do not forget i not free sex, i also will help my family, i also need money and have good life big heart,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 33. Melvin Kef zegt op

  @ Harry,

  Ik moet Peter en Hans gelijk geven. Je klink nu net als mij toen ik mijn Thaise vriendin ontmoette, 9 maanden geleden.

  We zijn nog altijd in love, en ik ga in december naar haar toe.

  Maar geloof me, zo rooskleurig is het allemaal niet, ik had me ook alles te veel romantisch voorgesteld. Cultuur verschillen, maar ook karakter verschillen. Ik ben vanaf het begin vrij duidelijk geweest tegen mijn vriendin, en eis min of meer dat ze Nederlands leert. Iets wat ze goed oppakt. We praten nu regelmatig Nederlands, ik ben enorm trots op haar.

  Stuur geen geld als ze daarom vraagt, als je eenmaal geeft, blijft ze vragen. En verdiep je enorm goed in de cultuur, als je dit onder de knie hebt, ga je er ook anders tegen aan kijken. Net als ik.

  Veel geluk samen, maar overhaast niets.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 34. danny zegt op

  heeft er iemand al succes gehad op de thailoveonline site? Groetjes

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 35. Arthur zegt op

  Ach tja, dit is een discussie die heel groot kan worden, en iedereen heeft zijn eigen ervaringen met ‘n Thaise.
  Ikzelf ben nu dik in de 40, en heb ‘t 3 x achter elkaar ruim 5 jaar geprobeerd met een Thaise.
  Heel veel mensen uit ‘t ‘Thaise wereldje’ in Nederland kennen mij ook, en om die reden wil ik hier niet teveel info over mezelf geven.

  Vanuit mijn eigen ervaringen, maar ook vanuit de ervaringen van de honderden Nederlanders die een relatie of huwelijk met een Thaise vrouw hebben (gehad), kan ik het volgende concluderen.

  Een relatie tussen ‘n Nederlandse man en ‘n Thaise vrouw is (helaas) in 98 % van alle gevallen tot mislukken gedoemd, om de volgende redenen:

  Meestal is de man een ‘dromer’ en naief, en neemt daarom beslissingen en risico’s waarover hij niet goed heeft nagedacht;
  De man denkt niet goed na over WAAROM hij een relatie met een Thaise vrouw wil, en heeft er nooit ECHT goed over nagedacht of hij wel daadwerkelijk in staat zal (kunnen) zijn (en blijven) om aan alle behoeftes van een Thaise vrouw te kunnen voldoen;
  Veel Nederlanders slagen er kennelijk niet in om ‘n goede en betrouwbare Nederlandse vrouw te vinden, en proberen daarom (uit ellende) maar om een (makkelijk te scoren) Thaise te vinden.

  Ik ga hier niet zeggen dat alle Thaise vrouwen (die ‘n relatie met ‘n farang willen) alleen op geld en status uit zijn, maar helaas is dit in 90 % van de gevallen wel zo.
  Vergeet niet dat ook Thaise vrouwen MENSEN zijn, en dus nooit perfect…
  In vrijwel alle gevallen denkt (of hoopt) de Thaise vrouw een nieuwe en goede toekomst te krijgen in een ander (rijk) land, met een goede, eerlijke betrouwbare en goed verdienende man die niet alleen voor haar maar ook voor haar hele familie zal gaan zorgen… En alleen al daarom gaat ‘t vaak mis !

  Als Nederlandse man dien je jezelf EERST de volgende vragen te stellen, en goede antwoorden erop te hebben:

  – Heb je een RUIM financieel inkomen, zodat je je Thaise vrouw en haar familie zal kunnen onderhouden ? Zodra de geldkraan dicht gaat, loopt je relatie ten einde…
  – Ben je bereid om grote risico’s te nemen ?
  – Heb je voldoende kennis van de Thaise cultuur en taal ? Thaise mensen kunnen vaak slecht (of niet) en geld omgaan, en hechten veel waarde aan het ophouden van hun status (laten zien dat ze ‘t helemaal gemaakt hebben).
  Cultuurverschillen zijn groot, en je zult in staat moeten zijn om jezelf in haar situatie te verplaatsen !
  – Zul je in staat zijn om, als je Thaise naar Nederland komt, voor haar een situatie te creeren waarin zij gelukkig zal kunnen zijn ?
  Zelfs intelligente Thaise vrouwen zullen de eerste jaren KEIHARD moeten werken aan het leren van de Ned. taal en cultuur (inburgeren), en de grootste moeite hebben om in onze maatschappij een respectwaardige plek (goede baan) te veroveren.
  Om die reden zullen veel Thaise vrouwen het liefst in een eigen bedrijf gaan werken.
  Degenen die aangeven dat ze graag huisvrouw willen zijn, zullen meestal heimwee gaan krijgen naar hun thuisland en hun familie, waaraan ze zo gehecht zijn…

  Aan GEEN van bovenstaande punten zal afbreuk gedaan kunnen worden.
  Bezint eer je eraan begint… Tenzij je ECHT weet waaraan je begint !
  Het is mij in elk geval nog niet gelukt om ‘n goede langdurige relatie met een Thaise succesvol te maken, ondanks het feit dat ik een goede baan heb, er niet lelijk uitzie, bijna vloeiend de taal spreek en toch echt m’n best ervoor heb gedaan…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • yawg zegt op

   Arthur,

   Helemaal mee eens. Je kansen op slagen stijgen enigzins als je in Thailand gaat wonen. Blijft natuurlijk het verhaal dat we allen min of meer voor rijkelui aangezien worden. Een kwestie van alles vooraf HEEL duidelijk maken.

   Ook al had ik in begin al heel duidelijk gemaakt dat ik niet “welvarend” ben: als ik gedonder krijg dan gaat het nog steeds altijd om geld. En er valt moeilijk over te praten, voor de gemiddelde Thaise vrouw is bijna altijd geld veel belangrijker dan b.v. goede seks, ze meet haar eigenwaarde in valuta.

   Dat zal in veel gevallen op den duur roet in het eten gooien. En dan nog de kans dat ze stiekem gaan gokken. Dat is wel verboden hier maar W. Biermann zong ooit:

   Keiner tut gern tun was er tun darf,
   was verboten ist das macht uns grade scharf 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website