Is het verbetering of een verslechtering? Wordt de wereld dankzij de digitale revolutie niet erg onpersoonlijk? Deze vraag kwam bij mij naar boven na het lezen van dit artikel.

Zo hoef je bij sommige hotels al niet meer in te checken bij de receptie en kan je direct doorlopen naar je hotelkamer en die openen met je smartphone. De hotelketen Starwood heeft de primeur en misschien binnenkort ook bij hotels in Thailand?

Hoe werkt het?

Gebruikers moeten een app downloaden en krijgen daarop meteen na de reservering hun kamernummer te zien. Via bluetooth kunnen ze vervolgens de deur openen.

De sleutel nieuwe stijl is om te beginnen beschikbaar in tien hotels in onder meer New York, Los Angeles, Singapore en Peking. Starwood, eigenaar van hotelmerken als Westin, Sheraton, Le Méridien en W, wil de optie begin volgend jaar in 30.000 kamers in 150 hotels beschikbaar hebben.

Stroomlijnen

Ook andere ketens hebben plannen om het mogelijk te maken voor gasten om hoteldeuren met hun smartphone te openen. Hilton zegt de optie volgend jaar aan te willen bieden in 250 hotels in de VS.

De ketens hopen met deze vernieuwing “de hotelervaring te stroomlijnen”. Lang in de rij wachten bij de receptie moet binnenkort verleden tijd zijn.

Bron: NOS.nl

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Niet meer inchecken en je hotelkamer openenen met je smartphone”

 1. ruud zegt op

  Weer een plaats op de wereld waar ik niet welkom ben bij gebrek aan een smartphone.

 2. Roel zegt op

  Top!

  Paar maanden geleden een hotel binnen gelopen en inloop prijs was 40$ en op agoda 36$.. boek wel ff online (kost ze ook nog commissie). De volgende dag wilde ze wel korting geven.. 38$ de prijs er tussen in.. boek wel weer online.. toen wilde ze me wel 36$ geven.. heb wel andere dingen met me energie te doen. Kom maar met die ‘smart phone’ check in!

 3. TLB-IK zegt op

  Het openen van deuren door middel van software is diep waardeloos. Software kun je hacken-kwestie van intelligent denken. En sommige mensen kunnen dat dan ook. Er bestaat geen enkel software die veilig is en niet te hacken zou zijn. Het is meer een kwestie van tijd, totdat je bepaalde software kunt hacken.
  Honderden berichten in de media getuigen van software inbraken in servers van bv. zelfs in het witte huis (U.S.A.) en het pentagon.

  Algemeen klopt de uitspraak, dat software door mensen gemaakt (wie anders ?), kan ook door mensen geknakt worden.

  Zelfs de WPA2 sleutel voor je WLAN router kun je knakken. De manier hoe dat moet vind je eenvoudig door te googlen. Ik heb mijn buurman verrast door hem zijn paswoord voor zijn router te noemen. Je kunt boeken vrij kopen, waar een cursus in staat in hacken van I-Net sites. En ga zo maar door.

  Dus hotel deuren openen door bv. een Android App ?. Waardeloos. Mag ik dan hierbij even vragen, hoe je verzekering reageerd als je met het verhaal komt, dat jouw hotel kamer leeg was toen je terug kwam van het avond eten, zonder dat inbraak sporen aan deur en vensters te zien zijn ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website