Hotelkeuze bepaald door: prijs, ligging, foto’s en reviews

Wanneer jij een hotel in Thailand boekt waar let jij dan op? Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders de prijs, ligging, foto’s bij de beschrijving van het hotel en recensies van gasten belangrijke factoren vinden die bepalen of  ze voor een hotel kiezen.

Of er een wekdienst, zwembad of sauna aanwezig is, staat onderaan de wensenlijst. Het minste belang hechten Nederlanders aan het mogen roken op de kamer. Dit blijkt uit onderzoek van een reiswebsite in samenwerking met Multiscope onder 1000 consumenten.

Ook de aanwezigheid van wifi op de hotelkamer wordt door een derde als heel belangrijk gekwalificeerd, waardoor het even hoog scoort als het dagelijks verschonen van handdoeken of de aanwezigheid van een parkeerplaats.

Opvallend is dat aan de ene kant de prijs nog steeds heel belangrijk wordt gevonden, terwijl aan de andere kant de beweging van social travelling – waarbij de mening van andere reizigers erg zwaar telt – sterk in opkomst is.

Acht op de tien Nederlanders boekt zijn hotelkamer online. Hierbij wordt een boekingswebsite met diverse hotelaanbiedingen het meest aantrekkelijk gevonden ten opzichte van bijvoorbeeld de website van een reisbureau of het hotel zelf. Slechts 7 procent van de Nederlanders gaat nog naar het reisbureau op de hoek om een hotelkamer vast te leggen.

No votes yet.

2 gedachten over “Hotelkeuze bepaald door: prijs, ligging, foto’s en reviews

  1. Uiteraard zoekt iedereen naar een optimale prijs/kwaliteitverhouding. Subjectieve kwaliteit kan men beoordelen op basis van de beschrijving en foto’s van het hotel. Objectieve kwaliteit kan men beoordelen op basis van de meningen van andere reizigers. Ligging is uiteraard ook een belangrijk criterium. In Bangkok moet mijn hotel niet verder dan 500 meter van het skytrain of airport link station liggen. Vele hotels hebben ook een shuttle busje naar het dichtsbijzijnde station. Een ander pluspunt is de nabijheid van een 7-11 winkel. Drank en voeding is er dag en nacht te koop. Ik boek regelmatig in Bangkok en heb zelden meer dan 1000 bath per kamer betaald voor een comfortabele en propere kamer meestal in een vrij nieuw of vernieuwd hotel.

    • Sluit mij aan bij robert V. Soms heeft een nieuw 4/5 * hotel een promo en dan maak ik daar
      graag gebruik van. In het eerste jaar van Aetas hotel en Pachara heeft dat goed gewerkt.
      Kom dit jaar niet in BKK. Leeftijd gaat een rol spelen.

Reacties zijn gesloten.