Hotel in Pattaya gezocht

Door Frans Amsterdam
Geplaatst in Hotels
Tags: , ,
1 augustus 2017

Accommodatie is op vakantie onontbeerlijk, zo ook in Pattaya. Het voordeel van deze stad is dat je, behoudens rond kerst en de jaarwisseling, niet van te voren hoeft te boeken, want het aanbod is ruim voldoende. Dus toen ik een kleine tien jaar geleden voor het eerst richting Pattaya vertrok, had ik nog geen idee waar ik zou gaan verblijven. Nou ja, wel enig idee wáár natuurlijk, want het belangrijkste is en blijft de locatie, maar niet in wèlk hotel.

Ik had me aardig ingelezen, en ergens op Beach Road, Second Road of één van de Soi’s daartussen zou het wel moeten worden. Niet in Naklua, niet in Jomtien, maar wel vlak bij de routes van de Bahtbusjes in noordelijke en zuidelijke richting. In verband met de veiligheid geen guesthouse of condo, maar een ordentelijk hotel met 24/7 een bemande receptie die goed controleerden op de leeftijd van de dames, en waar die mij ook niet op de kamer konden bedwelmen om er vervolgens ongemerkt vandoor te gaan.

Vanaf Suvarnabhumi liet ik mij per taxi naar Beach Road in Pattaya vervoeren en op het moment dat ik dacht dat we ongeveer halverwege Beach Road waren, maande ik de chauffeur tot stoppen. Het aantal beerbars en hotels dat ik onderweg al had gezien maakte mij reuze enthousiast, ik zou wel eens even een stevige ronde lopen en een klein vergelijkend warenonderzoek instellen!

Ik rekende af, stapte uit, en nog voordat ik een sigaret had opgestoken realiseerde ik mij dat dat buiten de waard gerekend was.
Het was 36 klein nulletje C, de zon stond bijna loodrecht boven mijn hoofd en een zuchtje zeewind was ver te zoeken. De straaltjes zweet liepen al aan alle kanten naar beneden terwijl ik zelf nog geen stap verzet had en ik bezweek bijna onder het gewicht van mijzelf + handbagage.
‘Ja, maar in het buitenland is het àndere warmte’, hoorde ik mijn globetrottende kennissen nog zeggen. Me hoela!

Ik moest mijn plannen meteen aanpassen. Vlak voor mij doemde hoog het Pattaya Center Hotel op, waar ik direct naar binnen liep. Niet om te boeken, maar om in ieder geval een Plan B te hebben. Er waren daar nog genoeg kamers beschikbaar, en hoewel prijziger dan gebudgetteerd niet onbetaalbaar, dus mocht ik niets aantrekkelijkers vinden dan kon ik in ieder geval daar terecht. Dat geeft rust, dan hoef je niet meer zo nodig, en dat werkt vaak het best voor mij. Niet alleen bij hotels overigens…

Nu kon ik wel aan een kleine wandeling beginnen. De prioriteit was ineens verschoven van een hotel naar een koud biertje. Ik besloot Soi 13, waar ik toch was, maar eens door te gaan lopen. Daar werd ik erg vrolijk van, je kunt wel zeggen het ene hotel na het andere, al dan niet gecombineerd met een restaurant en een bar. De Soi’s zijn hier rond de 300 meter lang, dus gemiddeld zit je 150 meter van de Bahtbusjes op Beach Road en Second Road af. Ik begon het wel een aardige locatie te vinden. Op de hoek met Beach Road zat een grote beer bar, de Wonderfully 2, waar ik mij na de 300 inspannende meters laafde aan een ijskoude Heineken. Knappe jongen die mij het eerste half uur nog van mijn kruk kreeg.

Ik raakte aan de praat met een andere toerist, die om deze tijd, het was inmiddels 15.30 uur, ook van zijn eerste biertje zat te genieten. Die zou hier dan ook wel in de buurt slapen, dus ik vroeg maar eens waar hij verbleef. Hij wees schuin naar de overkant van de Soi, naar het Dynasty Inn Hotel, waar hij geen klachten over had. Even later heb ik daar om te proberen maar eens voor vier nachten geboekt, en ben er eigenlijk al die jaren altijd teruggekomen. Ooit, rond oud en nieuw, heb ik eens een paar dagen mijn toevlucht moeten nemen tot het Apex Hotel (650 baht, wel goedkoop, maar er is altijd wel íets mis) en één nacht, toen ik op oudejaarsavond aankwam, tot de penthouse-kamer in het eerder genoemde Central Pattaya Hotel, voor 6000 Baht. Wel een mooi uitzicht daar.

 Nu ben ik eigenlijk van plan om, ijs en weder dienende, over een paar weken weer voor 30 dagen naar Pattaya te gaan, en het ligt voor de hand om maar weer mijn intrek te nemen in het Dynasty Inn. Ik betaal daar dan 1100 per nacht en ik ben ervan overtuigd dat ik voor minder niet beter terecht kan. Ik heb in 2014 zelfs een lovende recensie op tripadvisor gezet:

“If you want to bath in expensive luxury, this is probably not the right hotel for you. If you want to enjoy comfort, safety, cleanliness, and friendly people, with a limited budget, in the heart of Pattaya, you have just found what you were looking for.
I stayed here 14 times over the past six years. Sometimes I consider another hotel, just for once. Then I surf through sites like TripAdvisor for hours. After comparing and reading reviews I always have to conclude that it would be irrational.
Room Tip: If you like to enjoy the live music from the band in Wonderful 2 Bar, ask for streetside. Otherwise…
Stayed: 2014, traveled solo”

Aan de andere kant is het toch wel onwaarschijnlijk dat mijn eerste keuze van bijna tien jaar geleden niet te overtreffen zou zijn. Zoals ik in mijn review al aangeef, soms zoek ik nog wel, gewoon om eens ergens anders te zitten. Maar het wil er maar niet van komen.

Ik daag u daarom uit om iets beters voor minder aan te bevelen.

 • Lokatie: Beach Road, Second Road of daar tussenin, eventueel tot Soi Buakhao (Ik neem tegenwoordig vaker een motorbiketaxi dan een Bahtbus).
 • Prijs: Minder dan 1100 Baht per nacht.
 • Zwembad: Niet nodig.
 • Ontbijt: Niet nodig.
 • Wel nodig: Goed bed
 • Schone kamer.
 • Cleaning tot minstens 14.00 uur.
 • Goede airco.
 • Goede douche.
 • Elektronische kluis.
 • Goede tv met BVN.
 • Goede Wifi.
 • Gevulde koelkast (mini-bar).
 • 24/7 receptie, inname ID kaart dames, en telefoontje als ze alleen vertrekken.
 • Roken gedoogd.
 • Balkon.
 • Verduisterende gordijnen.
 • Room-service minimaal tot 24.00 uur.
 • Geen bouw- of renovatiewerkzaamheden in het hotel of directe omgeving.

Roept u maar!


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Hotel in Pattaya gezocht”

 1. Philippe zegt op

  Dag Frans, ik blijf ook al vele jaren in de buurt die u vermeld, ikzelf heb al in Naturevieuw gelogeerd in soi buokhao prijs was 950 per dag en voldoet aan alles dat u opsomt, mooie kamers en goede service, ik was zeer tevreden over dat hotel, groeten Philippe

 2. Peter zegt op

  Eastiney Place, soi 8, 600 Baht.

 3. René Martin zegt op

  Ziet er prima uit voor die prijs.

 4. robert48 zegt op

  Beste Frans ja je hebt gelijk APEX 650 baht wou kamer boeken vroegen ze mijn Paspoort nou woon ik hier en loop niet met mijn paspoort rond hier.
  Heb thais Rijbewijs Auto en Motor al sinds 12 jaar dus geef ik mijn rijbewijs nee zegt ze je paspoort OK geef mij ID card geschreven in Thai nee zegt je paspoort maar zag dat ze van anderen de arrival card eruit scheurde dus vet problem als vertrekt uit Thailand of verblijf verlengt.
  Dus ben voorzichtig met boeken APEX dan maar Eastiney Place soi 8 600 baht helemaal goed Peter.

  Metvr.gr. Robert

  • harry zegt op

   Beste Robert en uiteraard ook anderen die deze reactie lezen, voor APEX hotel heb ik maar een regel voor .Zeer ver uit de buurt blijven daar, zijn gewoon ordinair stelletje oplichters!!!.Kamer 3 dagen van te voren betaald voor 2 of 3 nachten.Bij inchecken werd doodleuk verteld dat ze geen kamer meer vrij hadden terwijl ik ook nog eens betaalbewijs had.Ik spreek nu over pakweg 7-8 jaar geleden.Zet er dus nooit meer een stap binnen.

 5. Dd zegt op

  Lek hotel soi 13 perfect van af 950 tot 1600 baht en ok longstay korting kom er al 9 jaar dit hotel is alles behalve slechts
  Mooie kamers
  Goed ontbijt
  En ga zo maar door

 6. karaggo zegt op

  D-hotel, Soi Bukao
  1600 bht superior room nemen. Lekker nieuw en fris, alles netjes + perfecte locatie:
  Naar 2nd road + beach road loopafstand
  Pattaya Klang
  Soi Bukao

  Karaggo

 7. rene zegt op

  Nature view soi bokao. 150 meters van belgische dre,s bar. Kortbij soi diana en soi lengkie en LK metro. Eventueel buiten stappen van het hotel , rechtdoor ongeveer 350 meter kom je aan de avenue second road. Prijs rond de 1000 en kleine vermindering indien je langer blijft. Kluizen zijn naast de receptie. Eventueel zelf nog een hangslot meenemen daar het kleine kastjes zijn die met een sleuteltje kunnen gesloten worden. Met jou hangslot is er een tweede beveiliging.

 8. kees zegt op

  Voor het Dynasty Inn betaalde ik circa 7 jaar geleden 1.280 baht / nacht zonder ontbijt voor een verblijf van 2 weken. Misschien dat jij als “vaste” klant korting krijgt , of omdat je een maand blijft. Overigens klopt het dat dit een uitstekend hotel is.
  Bij Eastiny Place ben ik nog niet geweest , maar als je naar de kameromschrijving kijkt , dan staat bij de goedkoopste kamers dat je GEEN uitzicht hebt. Het is maar net waar je naar op zoek bent !!. Zelf ben ik een liefhebber van de Flipper groep , alhoewel het Lodge behoorlijk met de kamerprijs omhoog gaat na de renovatie.

  • Fransamsterdam zegt op

   De normale prijs in het laagseizoen is inderdaad 1280 Baht, in het hoogseizoen 1480 Baht.
   7 jaar geleden kreeg je vanaf 3/8/14 nachten wat korting. Er stond toen altijd een groot bord met deze ‘promotietarieven’ buiten. Daar zijn ze helemaal van afgestapt. Alleen voor een maand mogen ze nu nog 10% korting geven, en mijn prijs van 1100 heb ik dan vermoed ik ook te danken aan de combinatie van vaste klant èn de maand verblijf. Als ik ‘s ochtends vroeg arriveer en ik vraag of ik weer voor 1100 mag, moet ik vaak wachten tot de chief manager er om 09.00 is, want alleen deze mag daar dan over beslissen. En regels zijn regels. Zo had ik mij één keer een dag vergist, en had ik een dag langer betaald dan ik kon blijven. Mijn fout, ik ga daar niet over zeuren. Maar bij het uitchecken viel het de dame op dat ik één nacht ongebruikt liet. ‘Ja, ik heb me één dag vergist’, zei ik.
   Omstandig werd mij uitgelegd dat de policy was dat gereserveerde en betaalde nachten niet voor een refund in aanmerking kwamen, helaas, en ze konden natuurlijk geen uitzondering maken en ze hoopte dat ik daar begrip voor had. Ja hoor, ik wel, dan had ik maar beter moeten leren tellen.
   Vervolgens werd de totale schade van de minibar berekend, en die viel mee. ‘O, dat is zelfs minder dan juliie inschatting van gisteren’, zei ik. ‘Ja’, zei het meisje, ‘dat klopt, want ik heb de prijs van één nacht verblijf in mindering gebracht op deze rekening, dan is het geen refund.’
   Soms is die Thaise logica zo gek nog niet. 🙂

 9. roberto zegt op

  Soi 6 Queen Vic (short for Queen Victoria) http://www.queenvictoria-inn.com
  Je gelooft het niet maar dit is een oase tussen alle go-go en ladyboy bars Super plaats om te verblijven!! Onder 1000 baht…en een typische “no-worries” plek. Er wordt voor je gezocht!!

 10. roberto zegt op

  Gezocht…typisch mao mak mak……gezorgd!!!!!

 11. Marco zegt op

  Siaswasdee siam soibakou 700 bht top hotel

  • karaggo zegt op

   is dat niet zo’n verouderd hotel meer? Ik herinner me dat het een beetje verpauperd was.

 12. filip schippers zegt op

  LK president veel beter is niet ver van nature vieuw nieuw hotel is in 3 roead vlakbij bij soi linki
  voor 45 euro met ontbijt voor 2 valt goed mee die prijs kun je in belgie niet vinden .

  alvast bedankt filip

 13. joskeshake zegt op

  Nature view in soi bukhao, straatkant 800 en achterkant (rustiger ) 900 bahtjes,heel prpoper en goed hotel met zwembad.

 14. Philippe zegt op

  Ik lees hier siam sawasdee soi buokhao tussen de aanbevelingen, ik kan u zeggen dat dit hotel over 16 jaar al versleten was en is er alleen maar op achteruit gegaan rampzalig gewoon oude aircos en simpeĺe badkamer die slecht onderhouden is, wie zoiets aanbeveeld begrijp ik niet, ik blijf erbij dat Nature Vieuw het beste hotel in die buurt in die prijsklasse is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website