Ons eerste zelfgemaakte “bedrijfsprofiel” gaat niet over een bedrijf, maar over een Nederlandse stichting, die zich onder de naam Philanthropy Connections bezig houdt met ontwikkelingsprojecten.

U zult misschien denken, dat de zoveelste club is, die geld inzamelt, maar ik moet u zeggen, dat deze stichting toch anders werkt. Van de website plukte ik wat gegevens.

Onze missie

Onze missie is lokale maatschappelijke organisaties te koppelen aan de middelen die zij nodig hebben om kwetsbare mensen te ondersteunen bij het opbouwen van een menswaardig bestaan.

Onze visie

Philanthropy Connections wil een begrip zijn voor lokale maatschappelijke organisaties in Thailand, Cambodja en Birma die hulp zoeken bij het verbeteren van de positie van hun gemeenschappen alsmede voor internationale bedrijven en particuliere sponsoren die er zeker van willen zijn dat hun schenkingen hiervoor zo effectief en efficiënt mogelijk gebruikt worden.

Door het kleinschalige karakter van lokale maatschappelijke initiatieven zijn deze vaak onzichtbaar voor ontwikkelingsorganisaties en hebben zij geen toegang tot noodzakelijke hulpmiddelen. Wij zetten ons ervoor in op dat lokale niveau te werken om zo geschikte partnerorganisaties te vinden.

Over de oprichter

Philanthropy Connections werd in 2011 opgericht door de Nederlander Sallo Polak (1959). Sallo was een veelgevraagd opnameleider van verschillende succesvolle Nederlandse televisieprogramma’s tot hij besloot zijn carrière te onderbreken en zijn idealen te gaan realiseren. Nu zet hij zich met hart en ziel in voor de projecten die vanuit Philanthropy Connections worden ondersteund.

Dieuwertje Blok

Op de zeer uitgebreide en ook zeer leesbare website komen een aantal prominente Nederlanders aan het woord over deze stichting. Ik heb al heel veel jaren een bijzonder zwak voor Dieuwertje Blok en zij zegt het volgende:

Sallo was een fantastische opnameleider op wie je kon leunen en met wie je kon lachen. Anderen de ruimte,  de mogelijkheid en ondersteuning geven om te excelleren, daar lag en ligt nog altijd zijn kracht. Ik heb er grote bewondering voor dat hij daadwerkelijk doet waar anderen soms van dromen of alleen maar met de mond belijden. Met grote doortastendheid en een groot hart stortte hij zich in een nieuw leven, waar zijn doel uiteindelijk opnieuw is mensen en vooral kinderen boven zichzelf uit te laten stijgen.

Ik heb met eigen ogen veel ontwikkelingswerk gezien waarbij je vraagtekens kunt zetten bij het nut en de doeltreffendheid, maar voor Sallo en zijn organisatie steek ik beide handen in het vuur, zonder angst. Hij leeft dichtbij de bron, in eenvoud en zijn steun komt voort uit respect, niet uit medelijden. Zo hoort het te zijn.

Website

Op de website www.philanthropyconnections.org vindt u een schat aan informatie over de organisatie zelf, maar ook over de projecten, waaraan men heeft meegewerkt, de sponsoren. Ook vindt u daar hoe u de stichting financieel kunt ondersteunen. Van harte aanbevolen.

Hieronder een mooie introductie-video:

[youtube]https://youtu.be/FcFCDJiU3CU[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Uitgelicht (16): Philanthropy Connections in Chiang Mai”

 1. Thomas zegt op

  Mooie filosofie. Nu eens niet een westerse organisatie die vanuit ver weg wel eens even zal zeggen hoe ze het moeten doen en als een ouderwetse koloniaal rondloopt te commanderen. Ga ik zeker steunen en kijken of ik er bij een volgende reis naar Thailand een bezoek kan brengen.

 2. Sallo Polak zegt op

  Beste Gringo,

  Veel dank voor jullie aandacht voor onze organisatie en voor de manier waarop jullie dat hier op Thailandblog.nl gedaan hebben.

  Het is enorm dankbaar werk dat wij mogen doen en waar wij ook graag zoveel mogelijk mensen bij willen betrekken.

  Wij hopen dat jullie lezers, die een heel gerichte belangstelling voor Thailand hebben, zich aangesproken zullen voelen door onze projecten.

  Jij, of iemand van je redactie, bent altijd welkom ons te bezoeken om nog wat meer over ons werk te ervaren.

  Vriendelijke groet,

  Sallo

  • Gringo zegt op

   Zoal ik in de posting al vermeldde, was ik behoorlijk onder de indruk van wat uw organisatie doet.
   Ik sluit mij bij Thomas (hierboven aan en zeg toe, dat ik maandelijks een bedrag zal overmaken.
   Uiteraard hoop ik ook, dat vele bloglezers zullen volgen.

 3. Sallo Polak zegt op

  Geweldig, Thomas en Gringo, veel dank!

  Sallo


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website