Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 74 jaar. Medicatie: Atenolol 100 mgr en Coversyl 5 mgr. Anderhalf jaar geleden zomaar zonder er iets van gemerkt te hebben met scooter gevallen wat een gekneusde (of toch een breuk) heup opleverde. Misschien herinner je het nog.

Ik heb nu een heel ander probleem en zal proberen het te beschrijven: Sinds 2 weken heb ik veel pijn in m’n rechterbeen (heup was ook rechts). Die pijn gaat door het hele been van boven tot de enkel. Het onderbeen voelt over het scheenbeen enigszins doof aan en soms voelt de knie ook wat stijf aan. Soms voelt het alsof ik “door m’n been ga” en ben bang te vallen.

Aanvankelijk dat ik aan spierpijn maar insmeren met counterpain helpt niet. Het liggen op de rechterzij is ook pijnlijk (toch iets met de geblesseerde heup van destijds?

Geen idee wat het is maar heb vandaag zwaardere pijnstiller gehaald omdat ik het met paracetamol niet trek. Weet jij raadt?

Dank alvast.

Groet

S.

*******

Beste S,

Uw klachten wijzen waarschijnlijk in de richting van een zenuwprobleem. Misschien een hernia op niveau S1,L5,L4. (Staartbeen, Lumnbale wervelkolom). Dat zou een laat gevolg van de val kunnen zijn, maar daarmee is het probleem niet opgelost.

Vaak kan een fysiotherapeut wat doen.

Zo niet, probeer dan een afspraak te maken met een neurochirurg, die ongetwijfeld een scan zal vragen.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website