Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Bedankt Dr. Maarten voor uw snelle reactie op mijn probleem met de prostaat. Het is voor me niet helemaal duidelijk en ik heb nog de volgende vraag. U zegt voor het plasprobleem Tamsulosin 0,4 te gebruiken in samen werking met Dutasteride. Ik gebruik voor mijn prostaat Finasteride tab 5 mg en ik lees dat Tamsulosin ook gebruikt wordt voor een te grote prostaat.

In dit geval zou ik dan kunnen stoppen met Finasteride? Indien niet zou de combinatie van Finasteride (ik gebruik dit nu 8 maanden) met Tamsulosin geen problemen geven? Met Finasteride heb ik ook problemen gehad met duizeligheid ‘s morgens en neem het nu ‘s avonds en heb geen problemen sindsdien.

Opnieuw bedankt voor uw hulp.

Groet,

J.

*******

Beste J,

Er zijn enkele mogelijkheden:
– Finasteride plus tamsulosine
– Dutasteride plus tamsulosine
– Duodart (een combinatie preparaat van dutasteride en tamsulosine in één tablet)

Finasteride en Dutasteride verkleinen de prostaat. Ik zou niet stoppen met de finasteride, omdat dat heel langzaam werkt. Echt resultaat komt pas na een jaar.

De alpha-blockers Terazosin, Tamsulosin, Alfuzosine en Silodosin hebben invloed op glad spierweefsel, waardoor onder andere bloedvaten verwijden (verlaagt bloeddruk), maar ook de plasbuis, waardoor het makkelijker wordt om te plassen.

Bij sterke daling van de bloeddruk ontstaat duizeligheid. Daarom ‘s-avonds innemen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Rating: 4.20/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website