Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn leeftijd is 72 jaar, gewicht 82 kg gebruik uitsluitend medicijnen voor prostaat problemen. Dutasterine (1 tablet na het ontbijt) en Tamsulosin (1 tablet voor het naar bed gaan). Ik gebruik geen alcohol. Beide medicijnen werden mij voorgeschreven door een uroloog.

De apotheek bij wie ik altijd bestel, meldde mij dat zij nu EEN tablet hebben met beide ingrediënten. Een behoorlijke kostenbesparing. Maar is het wel verstandig om op EEN pil over te gaan, en op welk tijdstip van de dag zou dat het beste zijn?

Alvast hartelijk dank voor uw opinie.

Groet,

H.

****

Beste H,

Die pil bestaat al veel langer en werkt net zo goed als de twee verschillende pillen. Er is geen enkel bezwaar de combinatie te nemen. De beste tijd om het te nemen, is een half uur na het ontbijt.

Pas op bij snel opstaan, dan kunt u even duizelig worden. Dat gaat bijna altijd na een tijdje voorbij.

Met vriendelijke groet,

Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Rating: 4.60/5. From 10 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website