Vraag aan huisarts Maarten: Bestaat er natuurlijke immuniteit tegen COVID-19?

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik weet dat er nog veel onbekende dingen zijn i.v.m. COVID-19 doch dank zij Thailandblog heb ik de luxe om een huisarts te kunnen raadplegen. Ik ben 78 en volgens recente uitgebreide bloedanalyse ben ik helemaal binnen de limieten voor alle metingen. Mijn bloeddruk is ongeveer 125/65 en polsslag (sedert jaren) tussen 55 en 60
Mijn Thaise echtgenote is 60 jaar, haar moeder is 93 en en haar andere familieleden tussen 65 en 60.
Allemaal zijn we ingeënt : 2 Astrazeneca en 1 Pfizer.

De voorbije maand kreeg iedereen – behalve ikzelf – COVID met redelijk milde symptomen behalve de zeer oude moeder die hevig hoestte…doch alles is voorbij en dus oke.

Samen mijn echtgenote heb ik de voorgeschreven 10 dagen “thuisisolatie” gedaan…..en mijn vraag is dus of ik mezelf moet beschouwen als immuun voor COVID-19 (alles op het internet leert over immuniteit na COVID doch niet zonder eerst ziek te zijn). Ik moet ook melden dat ik in mijn redelijk lang leven slechts 1 maal een griep heb gehad (20 jaar geleden).

Groet,

F.

*****

Beste F,

Momenteel heersen de Omikron varianten in de wereld, de één nog ongevaarlijker dan de ander. Hooguit is er een verschil in de duur van de snotneus.
We weten nu dat vooral de gevaccineerden besmet worden.

Bill Gates, die belang heeft bij deze epidemie, heeft tot zijn spijt moeten vaststellen dat Omikron beter werkt dan vaccinatie. Immuniteit na vaccinatie neemt af na enkele maanden en verdwijnt dan voorgoed.

Immuniteit na ziekte is waarschijnlijk levenslang, hoewel gevaccineerden vaak meerdere malen Omikron kunnen krijgen omdat zeer waarschijnlijk het immuunsysteem is aangetast.

U kunt natuurlijk ook kruisimmuniteit hebben bereikt door een besmetting met een Coronavirus in het verleden. Dat zou zich hebben kunnen uiten in een verkoudheid.

De vaccinaties zijn echter een gevaarlijke methode van oplichterij gebleken. Ongevaccineerden hebben een kans van minder dan 0,2% om aan Covid te overlijden, maar 100% om geen bijwerkingen aan de vaccins over te houden.

Dat overheden er nog aan vasthouden, is, omdat politici nu eenmaal niet graag gezichtsverlies lijden. Om dat te voorkomen zijn ze zelfs bereid jonge mensen in een oorlog en de dood te leiden. Daar komt nog bij dat ze meer plannen met ons hebben.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Rating: 3.76/5. From 33 votes.