Trendomkeer Euro – Thai Baht voorlopig bevestigd

Door Frans Amsterdam
Geplaatst in Geld en financiën
Tags:
12 juli 2017

In aansluiting op mijn bijdragen van 23 februari, 3 april en 7 mei jl, zie www.thailandblog.nl/category/geld-fanancien kan thans, dinsdag 11 juli 18.04 uur, met 38.98876 op het bord geconstateerd worden dat het niveau van 39 Baht per euro is bereikt.

De koers heeft zich tot nu toe eigenlijk geheel conform de verwachting die op basis van de lijntrekkerij was uitgesproken ontwikkeld.

Er lijkt nu nog slechts weerstand te kunnen zijn op een koers rond de 39.20, waar we in het verleden (augustus/oktober 2016) een aantal keren niet doorheen gebroken zijn, maar met een aanloopje moet deze horde nu toch wel te nemen zijn en blijf ik voorlopig de 40 Baht in zicht houden.

16 reacties op “Trendomkeer Euro – Thai Baht voorlopig bevestigd”

 1. John zegt op

  Help het je hopen, en ik denk velen met mij

 2. erik zegt op

  De TT rate zit hier nog aanmerkelijk onder en dat is de koers waarmee mensen die in Thailand wonen rekening mee houden. De Siam Comm Bank zit op 38,65, Kasikorn op 38,55. Maar ik hoop met je mee als ie gestaag omhoog blijft kruipen en de EU Bank niet fors ingrijpt.

  Of is dit niet Euro maar Baht gebonden? Zo ver gaat mijn kennis niet.

  • TheoB zegt op

   Sinds medio april is de € gestaag gestegen ten opzichte van de US$, AU$, UK£, HK$, SG$, TH฿, IDR, VND, LAK.
   Het lijkt er dus op dat de EU en/of de ECB iets gedaan heeft dat heeft geleid tot een toenemende waardering van de € t.o.v. de rest. Ik zou niet weten wat dat dan geweest moet zijn.

 3. Dennis zegt op

  Mijn idee blijft toch dat dit soort voorspellingen niet goed te doen zijn. Tegenvallende of meevallende werkloosheidcijfers in de VS, meevallende inflatiecijfers in de eurozone, “verrassende” verkiezingsuitslagen in de UK, het zijn allemaal aspecten die de koers van de munten beïnvloeden en die niet te voorspellen zijn.

  Vanmiddag komt mevrouw Yellen weer met een verklaring namens de FED en naar “verwachting” is die vrij neutraal qua inhoud. Valt het toch mee of tegen, dan schiet de koers van de dollar naar boven of respectievelijk omlaag en gaan “wij” weer meer of minder baht krijgen voor ons geld.

  Een duidelijk beleid vanuit de centrale Thaise overheid of BoT is er niet. Ze vinden het wel goed zo. Tegelijkertijd is bekend dat de schulden in Thailand alleen maar toenemen en dat leidt gewoon tot problemen (dat is geen voorspelling, maar een zekerheid. Enkel het tijdstip dat de bubbel knapt is onzeker). Het “Griekenland-scenario”, maar dan geen ASEAN die de zaak gaat redden. Ook de Chinezen niet (die kopen straks de failliete boedel voor een habbekrats op).

  En uiteraard is voor ons de koers van de Baht enkel een vaststaand feit. We hebben er geen invloed op, het heeft wel invloed op ons (althans diegenen die hun inkomen in een andere valuta als de Baht ontvangen).

  • Fransamsterdam zegt op

   Al die onderliggende factoren zijn inderdaad niet te voorspellen en voor zover men meent dat ze wel te voorspellen zijn, zijn ze al meegewogen in de actuele koers. Vandaar dat de ‘lijntrekkers’, technisch analisten, zich daar helemaal niet om bekommeren en uitsluitend op basis van de grafiek (koersontwikkeling tot op heden) en allerlei daaruit af te leiden grootheden, hun voorspellingen doen/verwachtingen uitspreken.

 4. ruud zegt op

  Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wat de koers doet.
  Stijgt de waarde van de Baht, wordt je pensioen in euro’s minder Baht.
  Gaat de waarde van de Baht omlaag, gaan de prijzen omhoog. (en nooit meer omlaag)

  • Ger zegt op

   Afgelopen maand daalden de prijzen in Thailand (Bank of Thailand ). En een goed voorbeeld is Japan waar de prijzen al jaren dalen. Staat los van de koers maar is wel afhankelijk van de binnenlandse vraag en het binnenlands economisch sentiment. Nu je ziet dat in Thailand de binnelandse partikuliere bestedingen niet groeien besluiten bedrijven daarom ook hun prijzen niet te verhogen. Iets wat in Japan al jaren speelt. Dus prijzen gaan best structureel omlaag.

 5. Harry Romijn zegt op

  De THai Baht is heel erg sterk op de US$ gefixeerd. Dus..kucht Trump, of hoest Yellen, dan verandert al het e.e.a.
  Zoals een docent internationale valuta’s aan de UvA na 13 weken colleges als antwoord gaf: “voor de koers van de US$ tov de Europese valuta’s in de toekomst moet u niet op de faculteit Economie, doch op die van Psychologie zijn”.

 6. Rene Martin zegt op

  ECB gaat het opkoop beleid verminderen en de 10 jaar’s hypotheek rente in NL is al enigszins aan het stijgen dus misschien toch weer gauw meer Bth voor €.

 7. teun zegt op

  Wat een tijdvulling is dit. Als men te weinig Baht voor een Euro krijgt, ontstaan er de meest rare reacties. Zo was er bij de laagste koers zelfs iemand, die suggereerde dat de Ambassade hulp zou moeten regelen in Den Haag.
  Gaan er nu stemmen op om het meerdere via de Ambassade aan Den Haag af te dragen? Ik denk zelf van niet. Het praten over koersen is net zoiets als praten over vissen of voetbal: tijdvulling.

  En daar hebben er velen van ons tijd voor en zin in, kennelijk.

 8. Cees1 zegt op

  Ik begrijp alleen niet wat je nu probeert te vertellen. Ik zie zelf ook wel of de baht daalt of stijgt. Maar het gaat dus absoluut niet zo als jij het voorspeld. Je laat gewoon een grafiek zien die je overal kunt downloaden. Eerst zou hij door het steunpunt gaan. En dat ging hij. Voor heel even,en toen ging hij weer omhoog. Wat je dus niet voorspeld had. Het is gewoon vraag en aanbod.

 9. HansNL zegt op

  Van gedachten wisselen over koersen?
  Over aandelen, over geld?
  Eigenlijk ligt dat op het niveau van redeneren over gokken in een casino.
  Toch?
  Wie gaat er nu voor een, ik noem maar wat, aandeel van €20 een veelvoud betalen?
  Met het risico dat de waarde ver onder de nominale waarde uitkomt?
  Hetzelfde in de valutahandel.
  Als de gokkers denken dat Trump slecht heeft getafeld, gaat de dollarwaarde hup omhoog of omlaag.
  Wat ik het ergste vind is dat sommige, in mijn ogen, criminele gokkers de valutahandel van een land alleen door het handelen, helemaal kapot kunnen maken, met als resultaat failliete bedrijven en werkloosheid.
  En dat alleen maar voor persoonlijk gewin.
  Ik dacht dat in Nederland meer geld word verdiend op de beurs als met produceren.
  Vind dat toch niet goed.

 10. 't zonnetje zegt op

  Het blijft altijd afwachten wat de koers doet, de omstandigheden mee gerekend, maar om nu te stellen 39 nog niet in zicht is verwonderd ik wat in zicht is als een koers is van superr..38.85 moet hij er 5 stang onder zitten om in zicht te zijn? Waarbij ik pertinent niet wil zeggen dat hij dat gaat doen maar het is altijd omhoog en omlaag.

 11. Frans Nico zegt op

  Toch grappig. Op het moment dat ik dit schrijf (12-07-2017 18:35 UTC) staat de koers op 38.76732, dus de Euro weer dalend t.o.v. de THB. Praatjes vullen geen gaatjes.

  • Cees 1 zegt op

   Wel ja het is gewoon koffiedik kijken. Zo gauw de speculanten begrijpen dat de Thaise regering googelt met de cijfers.schiet de Euro naar 43.

 12. mat zegt op

  Bij Bangkok bank staat de koers vandaag op 38,18 dus nog ver verwijderd van de 39 Baht, en t.o.v gisteren is de koers gezakt. Ik weet niet waar jij de koers op bovenstaand schema vandaan haalt, maar de koers bij de bank hier, is de koers die op mijn overboeking van toepassing is. Ik hoop uiteraard wel dat de koers richting 40 gaat, maar ik zie het nog niet zo snel gebeuren!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website