Beste lezers,

Gelet op de marktontwikkelingen kom ik uiteraard graag nog even terug op mijn artikeltje over de koers van de Euro/Baht van 23 februari jl.
In de reacties gaf ik om 15.29 mijn voorspelling voor 1 april, 36.60 Baht.

1 april viel op een zaterdag, dus er zat weinig beweging in de koers, maar met 36.5998 Baht ben ik erg content en tegen redelijke vergoeding kunt u zich vanzelfsprekend voor alle mogelijke adviezen aanmelden. 🙂

Ingezonden door Fransamsterdam


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

27 reacties op “Lezersinzending: Voorspelling koers Euro – Baht per 1 april”

 1. Corretje zegt op

  De Thai Baht is een sterke valuta. De Euro daarentegen zwak. Wat de Euro gaat doen als Marine le Pen gaat winnen in Frankrijk, U mag het invullen.
  Voor de Thaise importeurs is dit een goede zaak voor exporteurs minder. Voor ons expats en pensionado’s is het niet gunstig. Daarbij ziet het er niet naar uit dat deze regering de Baht gaat devalueren, Snelle verkiezingen zullen er zeker niet komen. Bovendien: Is Thailand al wel toe aan een democratie?
  Frans had het koersverloop op 23 februari goed ingeschat.
  Zou z’n glazen bol even willen lenen.

  • Dennis zegt op

   Euro zwak? Echt niet. Thaise Baht sterk? Echt niet. Mondiaal is er geen vraag naar Thaise Baht, wel naar Euro’s als je toeristen buiten beschouwing laat. Valuta’s waar geen vraag naar is zijn niet sterk. Dankzij koppeling(en) aan andere valuta’s stijgen ze of dalen ze, maar los daarvan zou de Thaise Baht niet veel voorstellen.

   Dat Fransamsterdam gelijk heeft gekregen ligt m.i. aan de (onverwachte grotere ) stijging van het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Zonder die onverwachte stijging zou de Euro hoger zijn uitgevallen.

   Ook daalde de Euro enigzins doordat het VK de “Brexit”-brief officieel verzonden heeft afgelopen week (woensdag). Blijkbaar dachten beleggers dat ze er nog op terug zouden komen.

 2. Daniël M. zegt op

  En nu de volgende voorspelling: de koers van de THB op 15 mei 🙂

 3. Bruno zegt op

  Enig idee wat de toekomst geeft? Het is een dure baht …
  thanks
  bruno

 4. Rene Martín zegt op

  Ik vraag mezelf wel af of de economische situatie in Thailand zo rooskleurig is als er vaak wordt voorgesteld en er wordt door de regering behoorlijk wat geleend dus de druk op de Bath zal m.i. wel toenemen. Frans proficiat voor je voorspelling maar ik had donderdag geld naar Thailand overgemaakt dus een slechte koers voor mij.

 5. Kees zegt op

  Frans, gezien jouw voorspellend vermogen, neem ik aan dat jij op 9 maart veel THB hebt gekocht en die nu weer gaat inruilen voor euro’s.

 6. johank zegt op

  en wat is de koers een week na 23 April Frans (franse verkiezingen)?

 7. dirk zegt op

  Geld is een illusie. Dat blijkt maar weer. Als ik een rondje fiets hier over provincie wegen en weggetjes, dan is het laveren rondom de kuilen. Men doet maar wat in Thailand met de koers, belanghebbenden worden niet tegengesproken. Macht zit in de bankrekening.
  Ik ben geen economische geleerde, maar mijn gezond verstand zegt, dat een koers van ver over de 50 bath de werkelijke waarde benaderd.
  Conclusie: hier jammeren om afnemende export en tourisme, te duur gewoon. Wij longstay farang om het kleine bedrag van thb , dat we voor ons inkomentje hier ontvangen.

 8. Theo Hua Hin zegt op

  Ik wil graag weten wanneer we weer boven de 40 baht zitten. Hoe lang gaat dat duren Mr. Amsterdam?

 9. Karel zegt op

  Altijd geleerd van mijn grootouders en ouders:Zaaien naar de zak….!

  En wie gans zijn leven voor later spaart..
  Wordt als een rijke stinkerd opgebaard

 10. Jhon zegt op

  Beste meneer fransamsterdam,

  Leuk dat U zich en uw kunsten op Thailandblog.nl mag aanbieden als waarzegger.
  Wat had U in gedachten van een ‘redelijke’ vergoeding als ik vragen mag?

  J.

 11. chris zegt op

  Voor mij als expat ziet het er goed uit. Ik werk hier en krijg mijn salaris in Bahts.

  • Jan Hoekstra zegt op

   Ik werk hier en krijg mijn salaris in Baht? Als u de Baht dan niet naar uw Euro-rekening stuurt dan merkt u er toch niks van.

   • chris zegt op

    Jawel hoor. Ik moet af en toe een rekening betalen in Nederland of koop een boek online. Dat wordt omgerekend steeds goedkoper.

   • Kees zegt op

    Ik neem aan dat Chris wel eens op bezoek gaat in NL, die vakanties zijn dan goedkoop

  • Danzig zegt op

   Mijn bescheiden salaris in het arme Narathiwat wordt ook maandelijks in bahtjes gestort. Omdat de Maleisische ringgit nu erg laag staat, is cross border shoppen nu goedkoper dan ooit, maar zolang ik niet naar Euroland afreis, zal de EUR-THB koers me worst wezen.

 12. Hennie zegt op

  kan je nu voorspellen dat de koers van de week weer boven de 40 komt? zou heel fijn zijn

 13. Henk zegt op

  Vandaag bij Bangkokbank 36.00, waar ligt de bodem? Met alle respect voor de vele voorspellers, het blijft een gok, soms win je soms verlies je. Niemand die het echt weet!

 14. Jack G. zegt op

  Ik ben blij dat Frans zo goed is met voorspellen en zijn diensten aanbiedt. Weg met apen die beursvoorspellingen doen. Weg met inktvissen, koeien en Jomanda’s die voetbalwedstrijden voorspellen. Marmotten die in de VS de winterlengte voorspellen worden nu vervangen worden door Frans Amsterdam!! De komende jaren zullen wij Frans zien in talkshows in vele landen. Ik zie Eva Jinek Frans al doorzagen. Hopelijk kan Frans al die druk de aankomende jaren aan en blijft hij wel de Frans Amsterdam die hij voor zijn wereldberoemde voorspelling was en heeft hij nog tijd voor Thailandblog.

  • jowe zegt op

   Sluit me helemaal aan bij Jack G
   succes met dobbelen Frans!

   m.vr.gr

 15. Cees1 zegt op

  Het blijft altijd in een glazen bol kijken wat betreft de valuta koersen. Inderdaad kan als in Frankrijk Le Pen wint de euro vetzwakken. Maar ik weet niet wanneer, maar de Thaise economie staat ook op omvallen.
  Als straks de huizenbobbel uit elkaar spat. Krijgen we weer toestanden zoals in 1997. En krijgen we weer 52 baht voor een Euro. Maar ja ik heb geen glazanbol en ik had al 2 jaar geleden gedacht dat dit zou gebeuren
  En of het zo fijn is als de economie zo slecht is en je daar sociale onrust door krijgt. Weet ik niet of ik liever 52 dan 36 baht krijg.

 16. Rene Chiangmai zegt op

  Volgens mij zit Frans z’n (glazen) bol vol met kwantummechanica.
  Dan is het natuurlijk ook niet moeilijk om zo’n voorspelling te doen.
  Of liever, om zo’n voorspelling te laten uitkomen.

  Ik wil ook graag een bijdrage leveren.
  Ik heb de kwantumgeest geraadpleegd en die zegt: op 1 januari 2018 is de koers 43,15.
  (Ja, het gaat hard. Dat vond hij zelf ook. Maar hij bleef bij zijn mening.)

  Dat is leuk, want dan hoop ik in Thailand te zijn.

 17. brabantman zegt op

  Koers van de Thaise baht wordt simpelweg gemanipuleerd. is namelijk voor de stinkendrijke elite de ultieme mogelijkheod om hun Thaise baht tegen een gunstige koers weg te sluizen naar het buitenland.
  Zijn de miljarden veilig dan mag de Thaise baht koers danig omlaag. Tel uit je winst! Zal naar m.i binnen een paar maanden gebeuren.
  Lage koers heeft niets met een eventuele verkiezeng van M Le Pen in Frankrijk of de Brexit in UK te maken.
  De Golden Sachs man, de italiaan Draghi is de oorzaak. Stuwt elke maand ruim 60 miljard !! euro in de markt om de Italiaanse banken goedkoop van hun schulden af te helpen. Daardoor de rente laag en uw pension vervliegt!

  • Cees 1 zegt op

   Denk je nu echt dat er genoeg geld in Thailand is om de hele wereld valuta te beinvloeden ? Incusief de US dollar en de Euro. Het hele Thaise geld circuit is ongeveer wat er in de US in een week word uitgegeven. De allerrijkste Thai staat nog onderaan op de lijst van rijke mensen.

 18. Mark zegt op

  Er zijn hier al veel relevante factoren genoemd en de mate waarin ze koersimpact zullen hebben is af te wachten.

  De grootste impact is in handen van de ECB. Als zij de QE afbouwt ziet de wisselkoers €/thb er heel anders uit. Dromen richting 50 bath voor een euro is dan geen bedrog meer.

  Valt evenwel niet uit te sluiten dat nog voor die tijd “de manipulatieve inhaligheid” van de machthebbers in LOS dusdanig ontspoort dat een “marktcorrectie” onvermijdelijk is.

  Hopelijk weet Frans ons tijdig te verwittigen. We zullen uit dankbaarheid bidden voor zijn Karma 🙂

 19. Kees zegt op

  Goed waarzeggers weten als geen ander dat de mensen de treffers onthouden en de missers vergeten, ook al staan tegenover iedere treffer honderd missers

 20. Spencer zegt op

  dhr. F. Amsterdam zal beslist over een bepaalde expertise beschikken, maar waarom hij nu geen reactie geeft op de diverse vragen en commentaren, is niet des Frans.
  Trouwens er bestaat bepaalde software en pdf’s waarin uitgelegd wordt hoe men, tot op zekere hoogte, grafieken kan interpreteren.
  Alternatief: goud en of zilver kopen wanneer de prijs daalt. Leuke spaarpot.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website