Closed up Asian barred owlet (Glaucidium cuculoides) in Kaeng Krachan National Park

Het Nationaal park Kaeng Krachan is het grootste nationale park van Thailand en ligt in Changwat Phetchaburi en Changwat Prachuap Khiri Khan. De hoogste berg in het nationale park is de Phanoen Tung (1207 m).

Het is een prachtig voorbeeld van hoe de natuur van rivieren en schitterende landschappen gecombineerd worden op een oppervlakte van 2900 vierkante kilometer. Dit goed onderhouden park is mede door de toegankelijkheid een prima bestemming om er dag of twee op verkenning te gaan.

In het westen wordt het nationale park begrensd door de Myanmarese grens en het Tenasserimgebergte. In het Nationaal Park Kaeng Krachan ontspringen de Phet en de Pranburi. In de Phet is in 1966 een dam gebouwd, de Kaeng Krachan-dam, waarachter het 45 km² grote Kaeng Krachan-stuwmeer ligt.

Black-naped Monarch

In het Nationaal Park Kaeng Krachan komt tropisch regenwoud, savanne en zoutwatermoeras voor. In het nationale park liggen twee grote watervallen, de Pala-U-waterval en de Tho Thip-waterval. Ook liggen er twee bergen in het nationale park, de Phanoen Tung (1207 m) en de Khao Sam Yot (871 m).

Het park beschikt over een grote verscheidenheid van ongelooflijk rijke flora en fauna, waaronder zevenenvijftig soorten zoogdieren, vierhonderd soorten vogels en zowel tropische en subtropische planten en bloemen en daarmee ook een waar paradijs voor vogelaars.

Silver-breasted Broadbill (Serilophus lunatus)

Rating: 4.90/5. From 10 votes.
Please wait...

1 reactie op “Vogels spotten in Kaeng Krachan National Park”

  1. KhunBram zegt op

    wat een pracht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website