Samenwerking Diergeneeskunde Utrecht en Thailand

De faculteit Diergeneeskunde gaat wederom een samenwerking aan met faculteiten diergeneeskunde van Thailand en de Thaise veterinaire dienst om diergeneeskunde in Thailand verder te professionaliseren.

Op 7 mei 2013 tekenen prof. dr. Anton Pijpers, decaan van de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht en dr. Tritsadee Chaosuancharoen, Director General van het Department of Livestock Development van Thailand, in aanwezigheid van dr. Yukol Limlamthong, Deputy Prime Minister en Minister of Agriculture and Cooperatives van Thailand, daartoe een Memorandum of Understanding (MOU) op de Nederlandse Ambassade in Bangkok.

De samenwerking met de veterinaire faculteiten in Thailand gaat nu haar twintigste jaar in en omvat naast de vijf veterinaire faculteiten in Thailand nu ook het Department of Livestock Development (DLD). Doel is om kennis en ervaring te delen op het gebied van onderwijs, onderzoek en patientenzorg. Deze overeenkomst heeft wederom een duur van vijf jaar. De Utrechtse manier van opleiden staat wereldwijd hoog aangeschreven en internationale ervaring is daarbij een belangrijk onderdeel.

De faculteit Diergeneeskunde werkt met de Thaise faculteiten samen bij het opleiden van studenten, docenten en veterinaire onderzoekers. In deze nieuwe MOU wordt de studentenuitwisseling geintensiveerd en is er bijzondere aandacht voor het ontwikkelen van de opleiding voor specialisten in de diergeneeskundige zorg van gezelschapsdieren. Medewerkers van de faculteit Diergeneeskunde gaan daarvoor samenwerken met de Thaise collega’s bij het opzetten van een groot dierenziekenhuis en het uitwerken van specialistische standaarden.

Daarnaast blijft een belangrijk focus liggen op het diergeneeskundig onderzoek. De samenwerking met de DLD zal dan ook met name gericht zijn op onderzoek van infectieziekten die dier en mens (wereldwijd) bedreigen. Verder zullen Thaise wetenschappers in Utrecht een PhD of MSc opleiding kunnen volgen.

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website