De meeuwen van Bang Pu

Op de website van Bangkok Post was een video te zien van de pier bij Bang Pu, in Samut Prakan (ten zuiden van Bangkok) waarop een groot aantal meeuwen te zien is, dat door bezoekers aan de pier wordt gevoed.

De pier bestaat al sinds 1938 en is sindsdien een populaire plek voor (ik neem aan vooral) Thaise bezoekers. (zie:   www.bangkokpost.com/bang-pu-a-long-love-affair

Meeuwen in Nederland

Wat er nu zo leuk is aan het voeren van meeuwen op deze manier, begrijp ik als Nederlander niet. De meeuw is in ons land om voor mij onbegrijpelijke redenen een beschermde vogelsoort, maar in het algemeen zorgen die “schijtlijsters’ voor nogal wat overlast. EenVandaag besteedde al een keer aandacht aan het meeuwenprobleem. Het artikel op hun website begon als volgt:

“Ze poepen op de kaas, pikken het eten van je bord terwijl je gewoon op het terras zit. Meeuwen zijn in Alkmaar een ware plaag voor de ondernemers en bezoekers van de wekelijks kaasmarkt. Ook de gemeenten Leiden en Haarlem hebben veel overlast van de beesten” 

In het bijbehorende filmpje zie je zelfs een meeuw, die een haring steelt bij een man, die het heerlijke visje net naar binnen wilde laten glijden.

Bang Pu

Anders wordt het als je de pier en omgeving daar bij Bang Pu als vogelaar bekijkt. U weet, een vogelaar is iemand, die o.a. kijkt naar vogels en daarbij de verschillende soorten determineert. Mijn kennis van meeuwen is beperkt tot de kleine meeuw en de grote kokmeeuw, maar er bestaan natuurlijk veel meer soorten. Voor de vogelaar is Bang Pu echter een paradijs, want er komen vele soorten meeuwen en andere zeevogels. De website Thaibirding beschrijft de locatie en de waar te nemen vogels zeer uitvoerig op www.thaibirding.com/locations/central/bang_poo.htm Prachtig leesvoer voor de echte vogelaar.

Vogelaars in Thailand

Bang Pu is niet de enige plek in Thailand voor vogelaars. Op de eerder genoemde website van Thaibirding vindt u nog meer interessante locaties en lees ook vooral het eerdere verhaal op dit blog: www.thailandblog.nl/flora-en-fauna/vogelaars-thailand

– Herplaatst bericht –

Rating: 4.50/5. From 4 votes.