De Singkhorn Pass, een grenspost tussen Thailand en Myanmar  (Birma) is vandaag geopend. Voor expats in het zuiden en Hua Hin is dit interessant nieuws. De mogelijkheden om een visarun te maken worden hiermee vergroot.

De Thaise gouverneur Veera Sriwattanatrakul van provincie Prachuap Khiri Khan, liet weten dat de opening van de Singkhorn pass is bevestigd door beide landen. Vandaag is er een openingsceremonie om deze gebeurtenis te vieren.

Singkhorn ligt in het Thaise district Prachuap Khiri Khan’s Muang, vlakbij de stad Mortong in Myanmar. Het is een van de drie grensovergangen die zullen worden opgewaardeerd als permanente posten om de handel tussen de twee landen te stimuleren. Het is mogelijk om vanaf daar door te reizen naar Mergui, een van de grote steden in Myanmar.

De andere grensovergangen die opengesteld zijn:

 • De Three Pagodes Pass in Kanchanaburi bij de stad Phayatongsu in Myanmar
 • De Ban Nam Pu Ron in Kanchanaburi bij de Tiki in Myanmar.

Deze grensovergangen zijn het resultaat van de afspraken tussen premier Yingluck Shinawatra en president Thein Sein van Myanmar op 25 april tijdens de ASEAN top in Brunei.

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Singkhorn Pass, grenspost met Myanmar officieel geopend”

 1. Gringo zegt op

  De grenspost is weliswaar geopend, maar volgends de commentaren op Thaivisa uitsluitend voor Thais en Burmezen.
  Een visarun voor buitenlanders is (nog) niet mogelijk!!

  • Khun Peter zegt op

   Ik las het ook. Maar nogal vreemd nieuws en ook niet bevestigd bijvoorbeeld in Bangkok Post. Vraag mij ook af of dit wel mag in relatie tot internationale verdragen.

 2. jan zegt op

  Ik moet voor 21 mei visarun doen en zit in Hua Hin. Ik hoop dat dat voor die tijd kan en dat iemand dat dan hier plaatst. Danku.

 3. jan zegt op

  Hoi,

  Op 19 mei dachten ik een mijn zus om es te pionieren en het gewoon es te proberen. Het kan inderdaad nog niet voor de blanke man. Dus maar naar ranong morgen.

  Gr,

  Jantje

 4. LOUISE zegt op

  Moderator: lezersvragen kunnen niet via een reactie worden gesteld. Stuur een e-mail naar de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website