Beste steden wereldwijd voor pensionado’s: Hua Hin op zevende plek

Hua Hin en Chiang Mai staan zevende en achtste op de lijst met de 21 beste steden ter wereld voor pensionado’s opgesteld door Live and Invest Overseas.

Live and Invest Overseas is een online informatiebron voor gepensioneerden die overwegen om te emigreren. Zij geven jaarlijks een overzicht van de beste wereldwijde bestemmingen voor pensionado’s.

Nummer een op de lijst is voor het tweede achtereenvolgende jaar de Algarve in Portugal. Deze kuststreek is populair dankzij de lage kosten van levensonderhoud en vastgoed. De Algarve heeft een omvangrijke expat gemeenschap, een goed klimaar en een betaalbare, kwalitatief goede gezondheidszorg.

Tweede op de lijst is Puerto Vallarta in Mexico, een bekende badplaats. Deze bestemming is populair dankzij de goede ziekenhuizen in de omgeving en een luchthaven met veel directe vluchten. De lijst wordt aangevuld met Cayo in Belize, Languedoc in Frankrijk, Abruzzo in Italië, Medellin in Colombia, Hua Hin en Chiang Mai.

Hua Hin wordt beschreven als een kustplaats met veel resorts op het strand en erg populair bij buitenlanders die houden van golf, tennis en lekker eten. De badplaats heeft een goede gezondheidszorg, lage criminaliteit en ligt op slechts twee uur rijden van Bangkok.

No votes yet.

7 gedachten over “Beste steden wereldwijd voor pensionado’s: Hua Hin op zevende plek

 1. Verbazing wekkend ; Medellin in Colombia …… is dat voor de ‘ snuivers ‘ onder ons ; kan het mij niet voorstellen. maar goed, misschien is het de laatste jaren flink verbeterd aldaar .

  • Medellin in Columbia, inderdaad, daar verbaasde ik mij ook over.

   Voor de rest zijn het toch allemaal plaatsen, waar ik buiten Hua Hin, Chiang mai en de Algarve,
   nooit van gehoord heb ???

   Maar er zijn natuurlijk enorm veel pensionado’s wereld wijd !!

  • Inderdaad, verbazingwekkend. Zo staat ook Belize in het rijtje – een vrijwel wetteloos en zeer onveilig land, met veel zware criminaliteit en geweldsmisdrijven alom. Misschien dat het in ‘enclaves’ voor buitenlanders, hoog ommuurd en met gewapende bewakers aan de poort, wel uit te houden is – zij het dat je dan in feite in je ‘eigen’ gevangenis zit opgesloten………..
   Dat dergelijke plaatsen hoger op de lijst staan dan Hua Hin vind ik volstrekt onbegrijpelijk.

 2. je moet die lijsten altijd met een critis oog bekijken
  de meerderheid die in deze materie kiezen zijn meestal Amerikanen
  en dan krijg je inderdaad een aantal midden en zuid amerikaanse landen
  die sterk in uitslag naar voren komen
  dus proficiat voor thailand die het voornamelijk van de europeanse kiezers moet hebben
  en ik voel mij heel goed in Chiang mai -thailand

  Moderator: Het gebruik maken van leestekens zoals hoofdletters, punten en komma’s zou de leesbaarheid van uw reactie sterk verbeteren. Wilt u dat voortaan doen?

 3. Ik begrijp niets van deze lijst : zowel Cayo in Belize en Abruzzo in Italie zijn streken, geen plaatsen.
  Medellin is voor zover ik weet niet erg veilig en Belize is een link land met weinig voorzieningen, slecht eten en dito gezondheidszorg, alhoewel ik er wel heel relaxte plekken heb gevonden.
  Geef mij maar (Zuid) Thailand

Reacties zijn gesloten.