Nog 1 keer Loy Krathong 2017 (video)

Omdat het zo’n mooi en romantisch feest is blikken we nog één keer terug op Loy Krathong en wel met deze schitterende video.

‘Loy’ betekent letterlijk varen, en een ‘Krathong’ is een vaartuigje van verscheidene materialen in de vorm van een lotusbloem. Dit vaartuigje bevat normaal gesproken een kaars, wierookstaafjes, bloemen en negen muntjes, omdat negen het geluksgetal voor Thai is.

Het festival begint bij het schemer worden in de avond bij volle maan is (en vaak ook de avonden ervoor en erna). Thai gaan dan naar de oevers van vijvers, kanalen, meren, rivieren en de zee om hun krathong naar het water te brengen. De kaars en de wierookstaafjes worden aangestoken en dan wordt de krathong te water gelaten. Men gelooft dat hoe langer de kaars blijft branden des te beter je geluk is in het komende jaar. Op het water zijn de duizenden kleine en grote vaartuigjes vaak een prachtig gezicht.

Ook laten de Thaise stelletjes de krathong samen te water. Hoe langer ze dicht bij elkaar blijven, des te langer en mooier zal hun relatie zijn.  Sommige paren helpen de krathongs een handje door ze met een klein touwtje aan elkaar te verbinden.

Video: Hoogtepunten van Loy Krathong 2017

Bekijk hier de video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=FeBwzAT5-4w[/embedyt]

No votes yet.

1 gedachte op “Nog 1 keer Loy Krathong 2017 (video)

  1. Een prachtig promotie filmpje van de Loi Krathong 2017 verzorgt door de TAT.

    Ondanks het verzoek van de regering om het dit jaar sober te houden i.v.m.
    de recente crematie plechtigheden van de overleden koning, lijkt hier het tegenover
    gestelde getoond te worden.

    Op deze wijze heb ik het nooit eerder aangetroffen in Thailand!

Reacties zijn gesloten.