Tom Yum, een pittige Thaise cocktail

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , , ,
10 februari 2023

Tom Yum is niet alleen de naam een pikante heldere soep uit de Thaise keuken, er is tevens een lekkere pittige cocktail met dezelfde naam.

Er gaat niets boven, met een Tom Yum cocktail in je hand, genieten van het adembenemende uitzicht op de baai van Phang Nga en de rotsformaties in de verte.

Het geheim van de drank is TomYam-siroop gemaakt van een goed bewaakt recept, maar dat kan je vervangen door palmsuikerstroop. Om de aroma te versterken, meng je wat extra makrut, citroengras, laos en gember door de cocktail.

Ingrediënten

  • 1 limoenpartje
  • 1 Makrut-limoenblad
  • 1 steeltje gehakt citroengras (gehakt, harde buitenschaal verwijderd)
  • 100 milliliter vers limoensap
  • 175 milliliter Beluga-wodka
  • 75 milliliter Cointreau
  • 75 milliliter Palmsuikerstroop (gelijke delen palmsuiker en water, gekookt en afgekoeld)
  • Garnering: limoenschijfje
  • Garneer: rode chili peper

Bereiding

  • Voeg het makrut-limoenblad, citroengras en limoensap toe aan een shaker en meng voorzichtig.
  • Voeg de wodka, Cointreau, palmsuikersiroop en ijs toe en schud tot alles goed gekoeld is.
  • Gebruik een cocktailzeefje in schenk het in een cocktailglas op vers ijs.
  • Garneer met een limoenschijfje en rode chilipeper op een bamboestokje.

2 reacties op “Tom Yum, een pittige Thaise cocktail”

  1. Nik zegt op

    Dank voor dit recept. Hopelijk helpt het de heimwee naar Thailand te onderdrukken.

    • Zwarte jef zegt op

      Dat wil ik wel eens proeven..dat ziet er tovh heeeeel lekker uit


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website