Tom Yum, een pittige Thaise cocktail
Tom Yum is niet alleen de naam een pikante heldere soep uit de Thaise keuken, er is tevens een lekkere pittige cocktail met dezelfde naam.
Er gaat niets boven, met een Tom Yum cocktail in je hand, genieten van het adembenemende uitzicht op de baai van Phang Nga en de rotsformaties in de verte.
Het geheim van de drank is TomYam-siroop gemaakt van een goed bewaakt recept, maar dat kan je vervangen door palmsuikerstroop. Om de aroma te versterken, meng je wat extra makrut, citroengras, laos en gember door de cocktail.
Ingrediënten
- 1 limoenpartje
- 1 Makrut-limoenblad
- 1 steeltje gehakt citroengras (gehakt, harde buitenschaal verwijderd)
- 100 milliliter vers limoensap
- 175 milliliter Beluga-wodka
- 75 milliliter Cointreau
- 75 milliliter Palmsuikerstroop (gelijke delen palmsuiker en water, gekookt en afgekoeld)
- Garnering: limoenschijfje
- Garneer: rode chili peper
Bereiding
- Voeg het makrut-limoenblad, citroengras en limoensap toe aan een shaker en meng voorzichtig.
- Voeg de wodka, Cointreau, palmsuikersiroop en ijs toe en schud tot alles goed gekoeld is.
- Gebruik een cocktailzeefje in schenk het in een cocktailglas op vers ijs.
- Garneer met een limoenschijfje en rode chilipeper op een bamboestokje.
Dank voor dit recept. Hopelijk helpt het de heimwee naar Thailand te onderdrukken.
Dat wil ik wel eens proeven..dat ziet er tovh heeeeel lekker uit