Video streetfood in Thailand: Khao Man Gai (kip met rijst in kippenbouillon)

Een heerlijk Thais straatgerecht is Khao man gai (ข้าวมัน ไก่) is de Thaise variant van Hainanese kip met rijst, een gerecht dat is zeer populair in heel Zuidoost-Azië.

In Thailand, met name in Bangkok, kun je niet meer dan een paar blokken lopen zonder een rijstkar met kip te vinden (hetzelfde geldt voor Chiang Mai). Altijd geserveerd met een kom kippensoep, verse komkommers en een bijgerecht van een unieke saus .

Hoewel het een eenvoudig gerecht lijkt is het dat niet. De traditionele manier om Hainanese kippenrijst te maken, is behoorlijk klus. Eigenlijk moet je een hele kip pocheren en dat duurt lang. Alleen met verse bouillon kan je de rijst op de juiste smaak maken. Er is dus ook nogal wat kwaliteitsverschil, dus misschien moet je even zoeken naar het perfecte straatstalletje met Khao Man Gai.

Video streetfood in Thailand: Khao Man Gai (kip met rijst in kippenbouillon

Bekijk hier de video:

Rating: 5.00/5. From 5 votes.

2 gedachten over “Video streetfood in Thailand: Khao Man Gai (kip met rijst in kippenbouillon)

  1. Heerlijk gerecht. Ik gebruik altijd twee biologische kippenpoten. Dan heb je in drie kwartier een heerlijke kippenbouillon. In twintig minuten de rijst koken, dus in ongeveer een uur een prachtig gerecht op tafel.

  2. Sinds ik in Onnut woon is dit mijn ontbijt, vrijwel elke ochtend.
    Meestal Khao Man Kai Tom, ( de gestoomde variant), soms Khao Man Kai Toth, daarbij is de kip gepaneerd en zit dus in een knapperig oranje jasje. Deze is dus gebakken of gefrituurd.
    Mijn favoriete stalletje staat tegenover Krongthong Mansion tussen Soi 18 en Soi 20

Reacties zijn gesloten.