Geheimen van de Thaise keuken: Goong Ob Woon Sen (Glasnoedels met garnalen)

Goong ob woon sen – กุ้ง อบ วุ้นเส้น – is een populair gerecht bij Thaise locals. Het is een van oorsprong een Chinees gerecht maar de Thai vinden het heerlijk. Het is vreemd genoeg lastig verkrijgbaar bij straatkraampjes en juist wel in restaurants. Het gerecht bestaat uit heldere mungbean-noedels met gember en garnalen. Een vleugje koriander en peper geven deze lekkernij zijn kenmerkende smaak.

Goong Ob Woon Sen Mo Din (letterlijk: garnalen gebakken met mung bean vermicelli noedels in kleipot) wordt veel gegeten in de provincie Nakhon Pathom, dat ligt op ongeveer 58 km van Bangkok. Het gerecht maakt onderdeel uit van “Dto Jiin” een soort Chinese rijsttafel met een set van 10-12 gerechten inclusief dessert en wordt geserveerd aan de ronde tafels voor 10-12 personen. Veel Thai laten een dergelijke rijsttafel bezorgen als catering bij een belangrijke gebeurtenis.

Voor het gerecht worden grote tijgergarnalen of zoetwatergarnalen gebruikt. Goong ob woon sen is een verzameling van meerdere smaaksensaties zoals varkensvlees, gember, zwarte peper, koriander, noedels en garnalen. Het geheel wordt gedecoreerd met groenten.

Zoals gezegd, je zal naar dit gerecht moeten zoeken, maar als je het eenmaal gevonden hebt, is de beloning enorm!

Rating: 4.80/5. From 5 votes.

2 gedachten over “Geheimen van de Thaise keuken: Goong Ob Woon Sen (Glasnoedels met garnalen)

  1. Dit is één van mijn lievelingsgerechten uit de Thaise keuken: heerlijk!

Reacties zijn gesloten.