Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Vandaag heerlijke Thaise loempia’s: Kuay Teow Lui Suan (Thaise loempia’s met kruiden) ก๋วยเตี๋ยว ลุย สวน

Hoewel wij loempia’s vooral kennen die in deeg gerold zijn, gebruiken Thai brede rijstnoedels voor de Kuay Teow Lui Suan. Daardoor is het eigenlijk meer een noedelrol dan een loempia.

De brede platte rijstnoedels worden gevuld met een combinatie van kruiden, slablaadjes, wortel, shitake, komkommer, vlees, garnalen of tofu. De loempia’s worden geserveerd met een groene zoete chilisaus.

Als je in Bangkok bent, ga dan eens naar Baan Suan Pai voor een heerlijke Kuay Teow Lui Suan. Je kan er ook vegetarische loempia’s (met tofu) bestellen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website