Gegrilde en gezouten vis (Miang Pla Phao of pla nin pao)

Je ziet ze regelmatig in Thailand, langs de kant van de weg en op markten: Gegrilde vis. Opvallend daarbij is de wit uitgeslagen kleur van het zout waarmee ze ingewreven zijn.

De vis wordt volgestopt met kruiden en vervolgens gegrild boven houtskool en ruiken heerlijk. Een middelgrote vis kost ongeveer 150 baht. Om deze vis tot zijn recht te laten komen is het belangrijk te weten hoe je die moeten eten.

Bij de vis wordt een heel pakket geleverd van saus (pittig, zure en zoete saus), noedels, Chinese kool, sla en koriander of dille. Eenmaal thuis neem je een beetje filet van de vis (zonder huid en pas op voor de graten) legt dit op een blad sla, daarna de noedels, met wat Chinese kool, dille en saus.

Dat geheel vouw je op als een pakketje (zie de video) en steek je in je mond. Vervolgens kan je genieten van Miang Pla Phao met zijn harmonieuze smaken. Het stimuleert niet alleen de smaakpapillen, maar is ook gezond en vol met essentiële voedingsstoffen.

Video: Gegrilde en gezouten vis (Miang Pla Phao of pla nin pao)

Bekijk hier de video:

Rating: 5.00/5. From 6 votes.

4 gedachten over “Gegrilde en gezouten vis (Miang Pla Phao of pla nin pao)

 1. ohhhh heerlijk, het water loopt me weer in de mond.
  In Maart komen wij weer voor 2 maanden naar Thailand en ik verheug me al op die heerlijke vissen waar ik me telkens weer tegoed aan doe

 2. Heerlijk. Heerlijk en nogeerlijke eens heerlijk. Dat staat gemiddeld toch wel om de 2 weken bij ons op het menu en Inderdaad geleverd met een komplete groententuin en heerlijke sausjes. Je moet wat handigheid hebben om alles in het groentenschaaltje Te krijgen maar dan is de smaak ook enorm!!!

 3. het is en blijft een tilapia zoetwatervis en de grondsmaak blijft de sausjes helpen daar niet bij
  Tilapia bevat te veel omega-6 vetzuren, die zijn slecht voor je. De hoeveelheid is hoger dan in spek of hamburgers.
  De vis zou Alzheimer kunnen veroorzaken.
  De meeste kwekers voederen de vis kippen- en varkenspoep. bijzonder smakelijk
  Tilapia’s zitten boordevol antibiotica en worden soms genetisch gemanipuleerd om sneller te groeien.
  Tilapia zou kanker kunnen veroorzaken: de vis kan tot 10 keer meer kankerverwekkende stoffen bevatten dan andere vissoorten, waaronder dioxine.
  eetsmakelijk !

  • Ik sluit me aan bij J.R. Ik ben er ook altijd wel wat fan van geweest, maar helaas die grondsmaak he, ondanks de mix van sauzen en veel peper ( ben ik gek op) . Mijn visboer in Amsterdam, waar ik bijna elk dag een haring eet, heeft ook geen goed woord over Tilapia en Pangius “die smerige vissen komen er bij mij niet in”. Gelukkig ligt er vaak ook Red Snapper bij, in Thailand, is wat duurder maar dan heb je ook een mooie vis. Tilapia Is een vis uit Afrika, een opportunist , een rover, en alles vreter. Komt steeds meer in het wild voor en een serieuze plaag aan het worden in de rivieren van Z-O Azië. Dat de kweekvis vol antibiotica zitten, of meer kankerverwekkende stoffen is twijfelachtig. Zeker in Nederland, daar de NVWA strenge eisen stelt aan import vis. Neemt niet weg, dat we, als er geen Snapper ligt en we willen vis dat er ook wel Tilapia op het bordje komt, omdat vis nu meestal erg gezond is. (overigens is juist de omega_6 die gooed zijn voor hart en bloedvaten, Tilapia heeft wel minder Omega 3, wat het tot een minder “gezond’ visje maakt als bijvoorbeeld Haring.

Reacties zijn gesloten.