Van 1 juni tot 30 september is het beroemdste strand van Thailand gesloten voor toeristen. De autoriteiten willen in die periode de natuur de gelegenheid geven zich te herstellen. De aanhoudende stroom van duizenden dagjesmensen hebben een zware wissel getrokken op het koraal in het gebied. Het is de eerste keer dat het strand, onderdeel van nationaal park Noppharat Thara-Mu Koh Phi Phi in Krabi dichtgaat.

Thailand lijkt zich meer bewust van de gevolgen voor de natuur van het massatoerisme. Kwetsbare gebieden gaan steeds vaker op slot, zoals de bekende Similan eilanden, aan westkust van Thailand in de Andaman Zee. Voor wordt nu ook Maya Bay afgesloten. Of het al helpen is maar de vraag?

Het herstel van de Maya Beach is inmiddels begonnen medewerkers van natuurbeheer slepen bomen aan om er te planten en de staf van het maritieme park gaat 25 rai aan koraalriffen net buiten de kust rehabiliteren.

Elke dag stroomden vijfduizend bezoekers naar het smalle strand van 15 bij 250 meter. Zeegras en andere planten zijn ernstig beschadigd, waardoor de erosie is toegenomen, afval werd vaak achtergelaten en afvalwater van boten heeft de zee en koralen verontreinigd. Sommige touroperators gooiden hun anker uit boven koralen. Het DNP heeft 100 miljoen baht uitgetrokken voor een aanlegplaats en drijvende steiger.

Maya Bay vindt je op de Phi Phi eilanden, in de Andamanse Zee, het behoort tot de provincie Krabi. Maya Bay is een ondiepe baai met helder turquoise zeewater. Karakteristiek zijn de begroeide steile kalkstenen rotsen die erg indrukwekkend zijn. Maya Bay is mede bekend geworden door de film ‘The Beach’ met Leonardo Di Caprio.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Wereldberoemde strand Maya Bay voor 4 maanden gesloten voor toeristen”

 1. T zegt op

  Zeer goed want het is een strand en natuurlijk paradijs voor mens en dier en aqua fauna.
  Niet alleen voor de mens die het als een Thaise efteling iedere dag met duizenden plat komt stampen.
  In de Filipijnen gebeurt nu hetzelfde op nog grotere schaal bij het eiland Boracay.
  Ik vind het zeer knap en vooruitstrevend van beide landen om zo een uitgebreide maatregel te nemen dat mag ook eens gezegd worden.

 2. thailandganger zegt op

  Dit plaatje doet me herinneren aan de weken na de tsunami.
  Met een clubje vrijwilligers ruimden we de ergste rommel op.
  Geen toerist te bekennen. Heb in de Bay gezwommen, zonder bootjes, als enige, aan een verlaten leeg strand met geknapte palmbomen.
  Indrukwekkende ervaring.

  Gelukkig is de aanleiding van een leeg strand nu een veel betere.
  Goed initiatief!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website