Phuket is het grootste eiland van Thailand, met het vasteland verbonden door een brug. Dit prachtige eiland ligt op ruim 850 kilometer van Bangkok in het zuidwesten van Thailand.

Phuket is vooral een strandbestemming dankzij de mooie baaien, witte palmstranden, helder water en goede accommodaties. Je kunt er prima snorkelen en duiken. Voor liefhebbers van watersport is Phuket een droombestemming.

Patong Beach, op 15 kilometer van de stad Phuket, is het drukste strand van Phuket. Patong staat ook bekend om het bruisende nachtleven. Zo zijn er een uitgaansgebied met discotheken, bars en eetgelegenheden. Andere populaire stranden op Phuket zijn Mai Khao Beach, Nai Yang Beach. Kata Beach is geschikt voor ouders met kinderen. Het merendeel van de hotels en resorts bij Kata liggen op korte loopafstand van het strand

De beste tijd om Phuket te bezoeken, ligt tussen november en maart. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 22 en 34 graden.

Phuket is gemakkelijk vanuit Bangkok te bereiken per vliegtuig. Je kunt ook voor de bus kiezen (reistijd circa 13 uur).

Video: Phuket

Bekijk hieronder de video:

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website