Maya Bay op Koh Phi Phi blijft voor onbepaalde tijd dicht

Hoewel het aanvankelijk de bedoeling was om Maya Bay na 30 september 2018 weer open te stellen voor publiek, blijft deze voorlopig gesloten totdat het hersteld is van de jarenlange milieuschade veroorzaakt door de enorme toeristenstroom. Dagelijks arriveerden zo’n 200 boten die gemiddeld 4.000 bezoekers op het kleine stukje strand afzetten.

Maya Bay, onderdeel van het NoppharatThara-Mu Ko Phi Phi Nationaal Park, heeft meer tijd nodig tot herstel van de natuurlijke rijkdommen van de zee. De officiële aankondiging stond maandag 1 oktober 2018 in de Royal Gazette vermeld.

Tijdens de sluiting van het strand hebben de Thaise autoriteiten onderzoek gedaan. De omvang van de milieuschade blijkt veel groter dan aanvankelijk gedacht. Het meest koraal is verdwenen.

Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conversation laat weten dat het ecosysteem zwaar beschadigd is door het toerisme.

Omdat niet bekend is hoeveel tijd nodig is voor het herstel, hebben de autoriteiten besloten om het gebied voor onbepaalde tijd te sluiten.

Na de opnames van de Leonaro DiCaprio-film “The Beach” in 1999 wilden veel toeristen deze prachtige locatie bezoeken met alle nadelige milieuschade tot gevolg.

No votes yet.

5 gedachten over “Maya Bay op Koh Phi Phi blijft voor onbepaalde tijd dicht

 1. Dit is toch weer eens een voorbeeld van de nadelen van het massatoerisme (is er een voordeel?). Dit soort plekken moeten door de overheid geregeld worden. Beschermd worden. Niet afgesloten wanneer het al te laat is.
  Waarom laten ze niet slechts een beperkt aantal boten per dag komen en niet voor een habbekrats, maar voor een extra, dat ten goede komt om de natuur verder te beschermen en te onderhouden. Het gebeurt toch al in diverse parken. En dan slechts een paar maanden in het jaar.
  Ik was daar 37 jaar geleden toen het nauwelijks bezocht werd, een 15 jaar later en de laatste keer was ik er vijf jaar geleden (toen waren er ook al veel toeristen, maar nog weinig Chinezen, die nu wel in grote getallen komen en wij weten hoe zorgvuldig deze mensen met de natuur omgaan).

  Maar ik ben al blij dat ze het voorlopig gesloten houden….

 2. Een prachtige locatie, met een paar duizend mensen om je heen en een vloot speedboten in de baai.
  De boot op de heenweg en de terugweg volgepakt met mensen.
  Dat is niet direct mijn idee van een dagtochtje.

  Als ik naar die menigte mensen kijk, vraag ik mij af, wat zij zelf op dat moment denken.
  Zou dit nu zijn, wat ze zich van dat uitstapje hadden voorgesteld?

 3. Het was sowieso van de Thaise overheid belachelijk om te denken dat natuur wat in jaren is vernield in een paar maanden hersteld zou zijn, maar ja die gedachten zal wel te maken hebben met het geweldige onderwijs in Thailand

 4. Sterke actie om dit ondanks de financiele gevolgen toch door te zetten ik ben er positief over.
  En als het weer open gaat een hoge conservation fee van minimal 800 bth per persoon vragen.
  Dat houd de goedkope meest vervuilende toerist ook buiten die even een kwartier over het strand ( en vaak over het koraal ) wil lopen

Reacties zijn gesloten.