Wie ver weg wil blijven van het massatoerisme en op zoek is naar authentieke en ongerept eiland, kan ook Koh Yao Yai op het lijst zetten.

Op Koh Yao Yai zal je geen hordes Russen, Chinezen of andere toeristen tegenkomen. Het kleine tropische eiland ligt ten oosten van Phuket en maakt deel uit van het Ao Phang-Nga Marine National Park. Koh Yao Yai bestaat vooral uit bossen en kilometers lange schitterend mooie zandstranden. Vanaf de glooiende heuvels achter de stranden heb je een fantastisch uitzicht op de kalkststenen rotsformaties die de kustlijn van het tegenoverliggende Ao Nang zo karakteriseren.

De lokale bevolking voorziet in haar levensonderhoud door de visserij en het verbouwen van kokosnoten, rijst, cashewnoten en rubber. Het toerisme begint pas de laatste jaren een beetje toe te nemen. Bezoekers aan dit eiland komen hier dan ook vooral voor rust, strand en natuur. Op het eiland kan je talloze vlinders, apen en vogels spotten.

Video: Koh Yao Yai

Bekijk hier de video:

Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website