Phi Phi Don

Thailand roept al snel de associatie op met prachtige bountystranden. Dat klopt ook. De stranden in Thailand zijn wereldberoemd en behoren tot de mooiste ter wereld. In deze categorie passen ook de Phi Phi eilanden. Deze paradijselijke eilanden zijn vooral populair bij stelletjes, strandliefhebbers, backpackers, duikers en dagtoeristen.

In het zuidwesten van Thailand, in de Andaman Zee, liggen de Phi Phi Islands. De Phi Phi Islands vormen een eilandengroep van zes eilandjes. De eilanden behoren tot een nationaal park en hebben een totale oppervlakte van 390 km². Phi Phi Don is het grootste eiland met een oppervlakte van 28 km². Phi Phi Leh Island is met 6.6 km² een stuk kleiner.

Phi Phi Don

Het grootste eiland, Phi Phi Don, is vooral bekend om haar fraaie, witte zandstranden en koraalriffen. Aan de zuidzijde is een haven met een dorpje: Ton Sai Bay. Dit dorpje heeft een klein, toeristisch centrum. Vervoer naar de hotels is alleen mogelijk per watertaxi. De meeste hotels liggen in het noordelijke deel van het eiland. In het noorden van het eiland Phi Phi Don ligt Cape Laem Tohng. Daar woont een minderheidsgroep met de naam Chao Ley (zeezigeuners). Zij zijn afkomstig van Koh Lipeh uit het nationaal park Tarutao.

Phi Phi Leh

The Beach

Op ongeveer 4 km ten zuiden van Phi Phi Don, ligt het onbewoonde eilandje Phi Phi Leh. Het strand van Phi Phi Leh – Maya Bay is wereldberoemd dankzij de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Karakteristiek voor dit eiland zijn de hoge, uit de zee oprijzende kalksteen rotsen. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de diepe grotten, die een broedplaats vormen voor vogels. De Viking Cave met prehistorische muurschilderingen is ook een bezoekje waard.

Duiken en snorkelen

De Phi Phi Eilanden zijn tevens een belangrijke duikbestemming. Er worden duiktrips georganiseerd naar omliggende eilanden, zoals Ko Bida Nai, Ko Bida Nog en ten zuiden van Phi Phi Leh Island. De meeste duikscholen vindt je op Phi Phi Don. Het eiland telt maar liefst 15 duikscholen. Van mei t/m november is het niet mogelijk om overal te duiken. De harde wind en de sterke onderstroom vormen een te groot risico. Veel dagtriptoeristen die een een excursie maken, gaan ook snorkelen. Er zijn prachtige felgekleurde tropische vissen te zien.

Vervoer naar de Phi Phi eilanden gaat uitsluitend over water. Met speedboten en longtail boten kun je tegen betaling meevaren. Deze vertrekken vanaf de haven van Phuket Town. Ook vertrekken er boten vanaf Krabi.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website