Koh Mak of Koh Maak is een rustiek Thais eiland, dat valt onder de provincie Trat, in de oostelijke Golf van Thailand. De stranden zijn ongerept en betoverend mooi.

Het eiland heeft een oppervlakte van 16 km² en ligt tussen Koh Chang en Koh Kut in. In tegenstelling tot Koh Chang en Koh Kut is het eiland vrij vlak. Bij eb is het zelfs mogelijk om naar Koh Kham te lopen.

Het eiland is de thuisbasis van ongeveer 800 inwoners. Koh Mak heeft een tempel, een basisschool, drie vissersdorpjes, een markt en een gezondheidscentrum.

Op Koh Mak zijn een paar duizend hotelbedden, verspreid over het hele eiland. Er mogen niet meer accommodaties bijgebouwd worden, waardoor het eiland een kleinschalig karakter houdt. Je kunt wel in de zomer last hebben van zandvliegen. Als je er allergisch voor bent dan ben je de klos.

Vanaf Ao Ban Bao, een visserdorpje op Koh Chang, vertrekt iedere morgen om 9:00 uur een boot naar Koh Mak. De boot stopt onderweg ook op Koh Wai en na Koh Mak ook nog op Koh Kradang en Koh Kham. De tocht naar Koh Mak duurt ongeveer een uur en kost 400 THB p.p. Je kan ook van Laem Ngop, een kustplaatsje vlakbij Trat, naar Koh Mak met een speedboot.

Video: Koh Mak

Bekijk de video hieronder:

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website