Koh Mak & Koh Rayang Nok (video)

Ongerepte eilanden in thailand? Ze zijn er nog wel, zoals bijvoorbeeld Koh Mak en Koh Rayang Nok. Hier nog geen overvolle stranden en jungle van hotels. Koh Mak is een rustiek Thais eiland, dat valt onder de provincie Trat, in de oostelijke Golf van Thailand. 

Het eiland heeft een oppervlakte van 16 km² en ligt tussen Koh Chang en Koh Kut in. In tegenstelling tot Koh Chang en Koh Kut is het eiland vrij vlak. Bij eb is het zelfs mogelijk om naar Koh Kham te lopen. Het eiland is de thuisbasis van ongeveer 1000 inwoners.

Op Koh Mak zijn een paar duizend hotelbedden, verspreid over het hele eiland. Er mogen niet meer accommodaties bijgebouwd worden, waardoor het eiland een kleinschalig karakter houdt. Vanaf Ao Ban Bao, een vissersdorpje op Koh Chang, vertrekt iedere morgen om 9:00 uur een boot naar Koh Mak. De boot stopt onderweg ook op Koh Wai en na Koh Mak ook nog op Koh Kradang en Koh Kham. De tocht naar Koh Mak duurt ongeveer een uur. Je kan ook van Laem Ngop, een kustplaatsje vlakbij Trat, naar Koh Mak met een speedboot.

Video: Koh Mak & Koh Rayang Nok

Bekijk de video hieronder:

No votes yet.