Koh Lipe wordt door velen gezien als het mooiste eiland in Thailand. Het is het meest zuidelijke eiland en ligt op ongeveer 60 kilometer verwijderd van de kust van de provincie Satun in de Andamanse Zee.

Uit deze video, gemaakt met een drone, blijkt dat het er werkelijk schitterend is.

Het eiland maakt deel uit van de Adang-Rawi-archipel. Deze archipel vormt samen met de Tarutao-archipel het Nationaal Park Koh Tarutao. Van de Adang-Rawi-archipel is enkel het eiland Koh Lipe bewoond. Het is een populaire toeristische bestemming dankzij de prachtige stranden, goede snorkel- en duikplaatsen, mooie zonsopgangen en zonsondergangen en het prettige milde klimaat.

Pattaya Beach is het belangrijkste strand op Koh Lipe. Het is een grote beschutte baai met zacht poederachtige zand, kristal helder blauw water. Je kunt er prima snorkelen vanaf het strand. Sunrise Beach (Hat Chao Ley) en Sunset Beach (Hat Pramong) zijn de andere stranden van belang. Op deze drie stranden zijn ook de accommodaties te vinden, van strandhutjes tot hotelkamers met airco.

Koh Lipe is alleen te bereiken per boot. Er komen steeds meer boot verbindingen naar het eiland. Vanuit Phuket en Krabi kan je naar Koh Lipe maar ook vanaf andere eilanden zoals Koh Phi Phi, Koh Lanta en Koh Tarutao kan je met de boot naar dit prachtige eiland.

Video: Koh Lipe het mooiste eiland van Thailand?

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website