Mooiste eilanden Thailand: Koh Chang (video)

Eén van de mooiste eilanden in Thailand is Koh Chang. Gelegen nabij de grens met Cambodja, is Koh Chang (Olifanteiland) en de omringende eilanden een onderdeel van een natuurpark.

Koh Chang is het op één na grootste eiland van Thailand, er omheen liggen kleine eilandjes waar alleen wat vissers wonen.

Koh Chang is bergachtig en bekend om verschillende prachtige watervallen, levendige koraalriffen, regenwouden en lange witte zandstranden. De mooiste stranden liggen aan de westkust. Enkele stranden zijn White Sand Beach, Khlong Phrao Beach en Kai Beach.

In minder dan tien jaar is Koh Chang uitgegroeid tot een belangrijke toeristische bestemming in Thailand. Ondanks de toename van het toerisme is het er nog steeds veel rustiger dan op eilanden zoals Phuket of Koh Samui.

Vanaf de pier bij Trat varen regelmatig boten naar Koh Chang en omringende eilanden. Je kunt vanaf Bangkok naar Trat vliegen of de bus nemen.

Video: Koh Chang

Bekijk hier de video:

Rating: 5.00/5. From 1 vote.

13 gedachten over “Mooiste eilanden Thailand: Koh Chang (video)

 1. Mag ik een kleine correctie plaatsen? Koh Chang is niet het tweede grootste eiland, maar het derde: Phuket is het grootste, Koh Samuï het tweede.

  • Nee hoor Robbie, Koh Chang is wel degelijk het een na grootste eiland na Phuket. Zoek ma/ar op Wiki

 2. Mooie video!! Of het het mooiste eiland is durf ik niet met 100% te bevestigen, maar het is zeker een van de mooiste eilanden van Thailand. Ik kom er in ieder geval graag en geniet daar van zon, zee, strand maar ook van de mooie natuur in de binnenlanden. Maar Koh Lanta vind ik zeker ook een van de mooiere eilanden.

 3. Ik heb zelf een leul filmpje gemaakt van hoofdzakelijk de oostkant. Mischien een leuke aanvulling , een filmpje “paar dagen Koh Chang “.

  http://youtu.be/gVia8Pkma5Q

  Inderdaad een schitterend eiland

  Ruud

 4. En wat voor eilandjes raad je aan om in omgeving van Koh Chang te bezoeken en het liefst te overnachten?

  • Koh Kood en Koh Mak zijn allebei zeer de moeite waard. Ook eenvoudig op Koh Chang te boeken, je wordt bij je hotel opgehaald, en via taxi en speedboot naar het eiland gebracht waar je weer opgewacht wordt op het strand door iemand van het betreffende resort. Kind kan de was doen.

 5. Afgelopen mei op Koh Chang geweest en inderdaad een heel mooi eiland. Alleen jammer dat er op White Sand geen parasols het strand mogen staan! Althans dit werd mij verteld door een restauranthouder.

 6. Klopt het dat alleen Bangkok airways vanaf Bangkok naar Trat vliegt en weet iemand anders ook of er vanaf Chiang Rai een directe vlucht naar Trat gaat? Alvast dank en dat geneuzel over het 2e of 3e grootste eiland boeit mij totaal niet…-:)

  • het antwoord is NEE. Op trat komen/vertrekken driemaal daags een redelijk klein vliegtuig. Ongeveer 70 mensen maximaal. Trat airport is eigendom van Bangkok airways, net als Samui airport. Op trat uitsluitend driemaal daags vlucht subarnabum naar Trat en terug

 7. Je kunt het niet ronden per auto, zelfs niet per motor, wellicht lopend. Het stuk dat bijna ieder jaar weggeslagen wordt en weer gerepareerd door de uitbater van long Beach loopt naar long Beach./ Heb eens geprobeerd te ronden maar strandde met mijn motor in stukspoeld asfalt en steile hellingen.

  • je kunt het helemaal niet ronden. Het is al het ware een hoefijzer of een cirkel waar een stuk uitgehaald is. De weg langs het water, al of niet wat dichter of verder van de zee eindigt aan beide zijden en gaat over in bos en bergen. Kun je misschien wel beklimmen of anderszins “nemen”maar zeker niet met vervoer,.! Niet met fiets of brommer en helemaal niet met motor of auto.

 8. In een vorig topic over Koh Chang meldde iemand dat Kai Bae beach een leuke plaats was om te vertoeven ook vanwege de laaggeprijsde accomodaties.Wij gaan eind januari een week naar Koh Chang, heeft iemand suggesties voor accomodaties ?

 9. Ik ben momenteel voor 3 weken op Koh Chang.
  Heb er wel spijt van na 2 1/2 week regen.Maar dat is het lot.
  Wat ik wel mis is het mooie strand van voorheen.
  White Sand Beach is nog een kleine plek zand,de rest is door de zee verdwenen.Nu het regenseizoen bijna voorbij is,zijn er nu weer zonnige dagen met temp van rond de 30 graden .Laat men van bovenstaand niet weerhouden.Het is een prachtig eiland.
  Met gr uit K.C.

Reacties zijn gesloten.