TB Immigration Infobrief Nr 081/21: Non-immigrant MT – Medisch jaarvisum goedgekeurd

Melder: RonnyLatYa

Dinsdag heeft het cabinet een eenjarige medisch visum goedgekeurd. Het krijgt de naam van Non-immigrant MT (Medical Treatment).

Het is een principe akkoord wat wil zeggen dat de details nog verder moeten uitgewerkt worden.

Het visum is gericht op buitenlanders die continue medische behandeling nodig hebben en ze mogen zich daarom ook laten vergezellen door drie begeleiders.

Het Non-immigrant MT visum is beschikbaar als Single en Multiple entry. Men bekomt een verblijfsperiode van 90 dagen per binnenkomst. Een verlenging is mogelijk indien de medische behandeling dit vereist. Hiervoor dient men dan medische attesten voor te leggen van het ziekenhuis of medische instelling.

Komen in aanmerking o.a anti-verouderingsgeneeskunde, gezondheidsrehabilitatie, plastische chirurgie, tandheelkunde en behandeling van kanker en hart- en vaatziekten.

Patiënten en hun begeleiders moeten elk bankafschriften met deposito’s van ten minste 800.000 Baht tonen en een ongevallen- en Covid-19-verzekeringsdekking hebben in Thailand voor ten minste US $ 100.000, of ongeveer 3 miljoen Baht . Men moet aantonen dat 30 dagen voor aankomst al afspraken zijn vastgelegd met het ziekenhuis.

Bron: https://www.facebook.com/thailandprd/photos/a.251619424861479/4869310526425656/


 

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Rating: 5.00/5. From 1 vote.

2 gedachten over “TB Immigration Infobrief Nr 081/21: Non-immigrant MT – Medisch jaarvisum goedgekeurd

 1. Wederom een een goed bericht.
  Gefeliciteerd
  Mocht het zo zijn, dat ik in Nederland bent, en mijn
  jaar visum is verlopen, kan ik terug.
  Heb altijd van het ziekenhuis, een apoinment bij mij.
  Sta hier in behandeling, zal voorlopig wel zo blijven.
  Hans van Mourik

  • En wat is er mis met een gewoon Non-immigrant O Retired dan?

Reacties zijn gesloten.