Melding: Barry

Betreft: Immigration Hua Hin

Verlenging jaarvisum(Retirement type O) in Hua Hin, op basis van inkomen meer dan 65.000 thb per maand en inkomens check brief consul Oostenrijk in Pattaya (wordt geaccepteerd). Was hier gisteren om 13.00 uur en stond met visa verlenging 1,5 uur later weer buiten. Algemene indruk: vriendelijk professioneel efficiënt beter dan voorheen Jomtien.

Bonus: de 90 dagen melding kan in shoppingmall Blueport daar heeft immigration een office, dus Hua Hin prima geregeld

Zo kan het dus ook.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “TB Immigration Info Brief 098/19 – Immigratie Hua Hin – Jaarverlenging (TM7), 90 dagen (TM 47)”

 1. fred zegt op

  Ik heb geleerd dat zulke zaken in Thailand vooral afhangen van de dag dat je gaat en bij wie dat je gaat. Voor hetzelfde geld gaat morgen iemand met precies dezelfde documenten en precies in dezelfde situatie daarheen en doen ze moeilijk. Er is gewoon geen vast regel.
  Ik stelde onlangs een vraag bij immigratie Jomtien. Ik stelde precies dezelfde vraag aan 3 mensen die op nog geen drie meter van elkaar zitten en kreeg 3 maal een verschillend antwoord.
  Er is ook geen communicatie meer tussen de mensen….mensen praten niet meer met elkaar …..ze spelen enkel nog op hun telefoontje
  Sinds de digitalisering weet eigenlijk iedereen iets en niets. Dat is niet alleen in Thailand zo ik merk dat ook steeds meer en meer bij ons in het Westen.Niemand weet nog hoe of wat.
  Einstein zei al dat éénmaal de digitalisering een feit zou zijn de mensen knettergek gingen worden. Hij krijgt stilaan gelijk.

 2. janbeute zegt op

  Beste Fred, was er in de tijd van Einstein dan ook al sprake van digitalisering.

  Jan Beute.

  • fred zegt op

   Ik dacht gelezen te hebben dat hij er dingen over voorspelde. Ik zoek het wel eens terug op.

  • Marianne zegt op

   Einstein zei letterlijk: “I fear the day that technology will surpass our human interaction. The world will have a generation of idiotsl.(Ik vrees de dag dat technologie de menselijke interactie voorbij streeft. De wereld zal dan een generatie van idioten herbergen.)
   Je hoeft maar om je heen te kijken om te zien dat hij het gelijk aan zijn kant heeft.

 3. Guido zegt op

  Ben verleden woensdag ook geweest naar imigratie in Hua Hin(Smart Village) voor verlenging retired visa en 90 dagen melding.Was van alle documenten voorzien ook bewijs van inkomen (via afidavid van de Belgiche ambasade in Bkk) ,binnen gewandeld om 8.45 en om 9.15 zal ik aan de koffie bij mij thuis.

 4. joskeshake zegt op

  Algemene indruk: vriendelijk professioneel efficiënt beter dan voorheen Jomtien. ?? als je met alles in orde bent is er in Jomtien ook geen probleem, alleen het verschil dat je paspoort maar s’anderdaags kan afhalen,ligt misschien aan het aantal behandelingen per dag.

 5. Jopie van Breukelen zegt op

  Een goede kennis bracht afgelopen week een bezoek aan Immigration in Hua Hin. Hij is ernstig ziek, wankelt vaak en loopt met een stok. De inkomenverklaring werd naar baht berekend tegen 30 baht voor een euro. Dus onvoldoende inkomen. Er was een mouw aan te passen tegen betaling van 30.000 baht. Die had de (zieke) man niet. Hij is officieel getrouwd met een Thaise. Dan heeft hij maar 40.000 inkomen per maand nodig. Vrouw naar huis om het trouwboekje te halen. Extension kon worden geregeld tegen 8.000 baht. Hij kreeg alleen een bonnetje voor de 1900 baht die de extension kost.

  • teun zegt op

   De door jou opgegeven koers van € 1=TBH 30 lijkt mij toch wel vreemd/laag. Ik heb even gekeken naar mijn pensioenen/AOW in september jl en daar bleek een koers van TBH 33,47 te zijn gehanteerd. We zullen maar zeggen: vrije interpretatie van de betreffende immigration-ambtenaar. Er wordt zo wel even bijna 9 % op de werkelijke koers gekort. Dus waarom dan niet 20 % lagere koers hanteren? Dan vallen nog meer mensen/aanvragers af.
   En zomaar een mariage visum verstrekken lijkt ook een vorm van willekeur. Anderen die een dergelijk visum willen verkrijgen moeten allerlei informatie en bewijzen naast “trouwboekje” overleggen.

   Goed natuurlijk voor jouw kennis, dat het “geregeld” is maar het blijft een uiterst merkwaardige manier cq machts…bruik (op puntjes zelf de missende letters invullen).

  • Geertg zegt op

   Uiteraard is het vervelend als zoiets je gebeurt. Maar volgens mij is deze zieke kennis totaal onvoorbereid naar de immigration gegaan. Ook met 33 baht was het kantje boord geweest. Had hij thuis e.e.a. al kunnen bekijken. Waarschijnlijk was hij dan ook tot deze conclusie gekomen.
   Hij had dan op zijn gemak al zijn papieren voor een z.g. marriage extension kunnen regelen.
   Het is hier al meerdere keren gezegd! Ga niet de laatste week of dag voor je visum extension.
   Als er dan iets fout gaat ben je het haasje.

   • Jopie van Breukelen zegt op

    Geertg, daar gaat het niet om. Het gaat om perfide ambtenaren die willens en wetens misbruik maken van een ernstig zieke en oude man. Klagen helpt niet en vluchten kan niet meer.

 6. teun zegt op

  Of het nou kantje boord of niet is met TBH 33, het gaat erom dat er kennelijk naar believen een koers wordt “geprikt” door een ambtenaar bij Immigration. Als de aanvrager vooraf thuis kijkt en een koers van zeg TBH 33 ziet dan hoeft hij er niet vanuit te gaan, dat de ambtenaar in kwestie een vrije interpretatie van de koers hanteert.
  Net zoals die ambtenaar kennelijk ook (tegen betaling TBH 8.000) een vrije interpretatie hanteert van de procedure voor aanvraag marriage-visum. Of (tegen nog hogere betaling (TBH 30.000) opeens een vuiltje in zijn oog heeft en een riante/veel hogere koers €/Baht hanteert.

  Met dat type ambtenaren valt geen enkele planning te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website