Melding: Marco

Betreft  Thai Consulaat Amsterdam

TB lezer Marco heeft me laten weten dat het “Royal Thai Honorary Consulate General Amsterdam” een nieuwe website heeft. Momenteel is het nog wel in opbouw: www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/

Nog in opbouw zie ik, maar toch staat er al info op dat niet juist is. Bij binnenkomsten over land krijg je namelijk ook 30 dagen visa vrijstelling (Visa Exemption) en niet 15 dagen: www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-vrijstelling/

Jammer toch.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Info Brief 028/19 – Thai Consulaat Amsterdam”

 1. willy vissers zegt op

  Ik heb een jaarvisum(extention of retirment).Ik vlieg in april terug naar Belgie en wil in oktober opnieuw naar Thailand komen.Kan ik met een enkel ticket van brussel naar Bangkok vliegen of heb ik een return nodig,
  Wat betreft bagage bij Thai airways,ik zag dat economy vanaf april nog maar 20 kg is,er is vermeld RBD-L/V/W. Wat is daar precies de betekenis van?
  Grtz
  Willy

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik zou niet weten waarom je niet met een enkel ticket zou mogen vliegen. Je hebt toch een jaarverlenging op basis van “Retirement”.

   RBD betekent Reservation Booking Designator. De klasse waaronder je geboekt hebt dus.
   In dit geval L/V/W. Wat die juist inhouden moet je maar eens bij Thai Airways bekijken.
   Waarschijnlijk zal dit willen zeggen dat wanneer je onder die klasse boekt, je maar 20 kg mag meesleuren.

   Gelieve in het vervolg zulke vragen in te sturen als een afzonderlijke inzending. Zie Note in het artikel.
   Deze vraag heeft op zich niets te maken met het onderwerp van deze TB Immigration Info brief.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Ik zie ook dat voor het Non-immigrant “O” je 1000 Euro zal moeten bewijzen (was voordien 600 Euro).
  Ik had het al als opmerking gezet in de TB Immigration Info Brief nr 22/19, maar de bevestiging is er nu ook via deze nieuw website.
  Over hoeveel je moet bewijzen als je getrouwd bent met een niet-Thai en je partner geen inkomen heeft, wordt niets meer geschreven (das was voordien 1200 Euro)
  https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-toelichting/

  • hanshu zegt op

   Ronny…..volgens mij haal je 2 zaken door elkaar. De 600 euro die voorheen op de webside genoemd werd was inkomen per maand minimaal. De 1000 euro die nu genoemd is is het saldo van de bankrekening. Over inkomen word (nog?) niet gesproken.

   • RonnyLatYa zegt op

    Klopt. Misschien moet ik de link tussen beide niet leggen

    “Positieve saldo van 1.000 euro , alle af -en bijschrijvingen , uw pensioen/aow.”
    Hoeveel moet dat laatste dan zijn als men het vraagt ? Kan me niet voorstellen dat men er geen bedrag gaat opplakken.

    We zien wel.

    • Lung Heng zegt op

     De medewerker van het consulaat in AMS vroeg mij in december om de bankafschriften van de laatste 2 maanden toen ik een Non O aanvroeg. Ik moest aanwijzen waar de pensioeninkomsten stonden. Dat was geen probleem. Hij adviseerde mij om bij de volgende aanvraag ook een positief saldo van 1000 euro aan te tonen. Dat is nu beleid heb ik begrepen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website