TB Immigration Info brief 021/19 – Immigration Chiang Mai

Hier een kort verslag inzake de jaarverlenging van een visum obv retirement in Chiang Mai.

Ben rond 10 uur aangekomen in een overvolle wachtkamer. Te weinig parkeerplaatsen en ook geen fotograaf of kopieerapparaat in hetzelfde gebouw.

I.t.t. vorig jaar (kantoor is in de zomer vorig jaar verhuisd van Promenada naar een gebouw vlakbij het vliegveld) krijg je nu een nummer uit de computer. Een 90-day report (TM47) duurde vandaag inclusief wachten ongeveer een half uur. Geen bijzonderheden.

Op de 3de verdieping kun je de TM30 aanvragen. Opnieuw in de rij voor een nummer voor een jaarverlenging (TM7). In totaal duurde het proces van wachten en verkrijgen 1,5 uur. Ik had een visumondersteuningsbrief bij me. Wat is tov vorig jaar veranderd? Een beambte ipv een student controleert en stempelt de papieren; ik moest 2 formulieren extra ondertekenen en daarop opschrijven “I understand”, eentje over de consequenties van overstay en de andere over wat ik met een retirement visum wel/niet mag doen. Nadat een foto werd gemaakt, mag ik nog een keer wachten, waarschijnlijk omdat een andere beambte de laatste controle nog moest doen.

Melder : Eddy
Betreft : Chiang Mai Immigration


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.

3 gedachten over “TB Immigration Info brief 021/19 – Immigration Chiang Mai

  1. Mijn ervaring met Chiang Mai is uitstekend. Snelle afhandeling en vriendelijk personeel.

  2. tja,

    Mijn ervaring voor 90 dagen het zelfde, beneden naast “het nummertje” geen copy’s meer, direct aan de beurt, geen wachttijd. Echt perfect.

  3. Ik ben in oktober vorig jaar bij Immigration in Chiang Mai geweest voor een jaarverlenging op basis van leeftijd (retirement visa). Ze waren toen nog maar net verhuisd naar de huidige lokatie.
    Alles verliep toen erg vlot, het wachten tot ik aan de beurt was en het afhandelen van de hele papierwinkel duurde amper anderhalf uur. Toen ik mijn paspoort terugkreeg met de jaarverlenging heb ik ook nog een multiple re-entry genomen. Ook dit ging erg snel, binnen een halfuurtje was het klaar.
    Een positieve ervaring.

Reacties zijn gesloten.