Melding: Wil

Betreft: Immigration Chiang Mai

Eerste aanvraag jaarvisum, vanuit Non Immigrant O (gehaald in A’dam) in Chiang Mai Immigratie, mijn ervaring (10 april 2019):

Van de info van Ronny een paar weken geleden alles verzameld en kopieën gemaakt, t/m de plattegrond van (huur) huis, ID verhuurder enz., bankboekje (op zelfde dag statement bij BKK bank gehaald, Bht 100).

Dus nadat ik bij de bank was geweest, naar Immigratie CM, was er om 10.00 uur; en had om 13.30 uur mijn stempel voor een jaar (en je moet er nog 90 min aftrekken voor de lunch pauze!). Had voor de zekerheid overal twee kopieën van gemaakt. De hele procedure viel me ontzettend mee. Twee opmerkingen:

 1. de visum ondersteuningsbrief (bij mij combi AOW + bank tegoed Bht 400.000) deed er 15 dagen over (ipv de 10 dagen genoemd in visum dossier). Was aangetekende brief.
 2. de Immigratie ambtenaar vroeg mij, nadat hij alle documenten had bekeken, naar de BKK bank te gaan in Airport Plaza en Bht 100 of iets meer te storten op mijn rekening. Begreep dat niet zo goed, omdat ik bij de bank eerder alles had meegekregen. Misschien omdat mijn laatste transfer vanuit Nederland van 2 mnd terug was?

Dus: heel tevreden over alles. Als je alles opvolgt wat Ronny zegt, is het een eitje! Dank, Ronny. Je bent van onschatbare waarde!


Reactie RonnyLatYa

Bedank voor de melding Wil.

De info dat ik meegeef is vrij algemeen en zijn de meest gevraagde documenten of bewijzen. Het is meer een algemene leidraad en lokaal kan dat dan ook wel eens lichtjes afwijken. Maar eens dat je eenmaal die aanvraag gedaan hebt is het moeilijkste eigenlijk achter de rug. Of ze moesten plotseling weer met wijzigingen komen natuurlijk.

Die 100 Baht is waarschijnlijk omdat je wel een bankbrief bij je had, maar waarschijnlijk geen update van je bankboekje. Met gewoon wat geld af te halen en vervolgens een update aan de ATM te maken is dat dan ook snel opgelost.

Toch wel leuk om lezen dat het goed verlopen is. Mensen krijgen dan minder een afkeer om hun jaarverlenging, of wat ook, te maken als iets goed en snel verloopt.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “TB Immigration Info Brief 037/19 – Immigration Chiang Mai – Jaarverlenging”

 1. Peter zegt op

  Kom maar een keertje naar nongkhai, dan kan je ervaren hoe het hier in werking gaat, altijd anders dan de rest in thailand, is denk ik toch vreemd dat wij allemaal voor hetzelfde gaan, en dat het bijna overal verschillend is, krijg het gevoel dat de fralang niet meer welkom zijn in het beloofde land, vraag mij af waar het eindig, denk dat de west Europese landen ook daar maar eens naar moeten kijken, en voor de Thaien daar dezelfde regels moeten gaan handhaven, wil dan eens zien, of er het een en ander verandert hier.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het kan best dat het in Nong Khai anders is. En ik weet dat het daar anders in. Was trouwens nooit anders daar en daar waren geen nieuwe regels voor nodig. Maar wees zelf wat concreter in je reactie. Daar heeft de lezer meer aan dan een reactie die zich beperkt tot “kom meer een keertje naar NongKhai”.

   Trouwens, Wil schrijft enkel hoe het hem is vergaan in Chiang Mai. Wat moet hij met Nong Khai dan ?

 2. rori zegt op

  Ik begrijp de problemen welke hier continu besproken worden echt niet.

  Ik regel mijn visum zaken al naar gelang waar ik als eerste aanland of verblijf.
  1. In Jomtien
  2. In Uttaradit

  Ik heb mijn papieren nodig altijd paraat. Ik ben 64 en meestal vult mijn vrouwmens de papieren in.
  Het duurt altijd het langst in Jomtien. Soms met wachten op aan de beurt zijn wel eens 2 uur. Maar dat is in Jomtie. Omdat ik daar en in Uttaradit aanvraag zijn al mijn gegevens bekend.
  Als een keer de zaken zijn ingevuld duurt het een uurtje
  In uttaradit ga ik zelf niet eens mee maar een ex-collega studiegenoot regelt het. Dit is bijzonder maar komt vanuit mijn vrouwmens haar oude werksituatie.

  Maar vergelijk zaken eens met de situatie in de EEG.
  Voorbeeld 1. Studenten visum. Een student dien iederjaar op VOORHAND haar studie en haar kamer cq huishuur te betalen. Bedrag wat dient te worden overgemaakt is ongeveer een 16.000 Euro. Daarnaast moet zij geld op een bankrekening hebben voor eerste levenbehoeftena 400 Euro per maand. Met daarnaast een ziekte verzekering.

  Voorbeeld 2. Wat kost een MVV traject en wat zijn dar de voorwaarden bij? Ja wij staan garant voor onze vriendin cq vrouwmens. Wij betalen de vlucht, de lessen nederlands om eerst in Thailand en later in Nederland recht te kunnen hebben op een nederlandse status. Dit na 3 of na 5 jaar.

  Voorbeeld 3. Probeer eens als 38 plusser een visum of verblijfstitel te krijgen in Canada, Nieuw-Zeeland en/of Australie. Bij voorbaat veel succes gewenst.

  Nu wat ik zie als afgeven op Thialand is niet reeel. Als men het hier zo moeilijk vind blijfbeter in Nederland.
  Dit weekend 3 keer een nachtvorst tot -3 a – 5 graden. Zelfs in Noord nederland sneeuw.
  Hier middagtemperaturen van 42 a 43 graden. Daar kiezen we toch zelf voor of mis ik iets?

  • RonnyLatYa zegt op

   Kan jullie gewoon bij het onderwerp van deze TB Immigration Info Brief blijven. Zoals gevraagd wordt in de note. Dit heeft niks meer met het onderwerp van deze brief te maken.
   Wil je een topic starten dat je behandeld wil zien stuur dat dan in.

   • RonnyLatYa zegt op

    Wil er misschien nog aan toevoegen dat wanneer “je vrouwmens” alles voor je regelt, het voor jou inderdaad moeilijk is om bepaalde problemen te begrijpen.

  • Peter zegt op

   Altijd zo goedkoop om mensen te zeggen om maar terug te gaan als ze ergens kritiek op hebben. Bovendien gaat je vergelijking helemaal niet op met alle opvangnetten die we in nederland kennen.
   Het gaat er hier om dat de regels per immigratiekantoor verschillen en soms ook per ambtenaar terwijl er wel landelijke regels zijn. Daarom is het goed dat er hier iemand is die dat allemaal op een rijtje zet en kunnen mensen daarbij helpen door zoveel mogelijk gegevens op te sturen. Jouw reactie voegt in elk geval niets toe.

  • Peter zegt op

   Geef niet af op Thailand alleen vraag ik me af of waarom niet overal dezelfde eisen, als Thaien bij ons een visum aanvragen worden zij in het algemeen fatsoenlijk en behulpzaam geholpen
   Dat is hier niet altijd het geval, wat jij schrijf dat je een keus maakt waar jij je visum aanvraag doet, dat is hier uit de boze, als het visum niet uit jou provincie komt, kun je de 90 dagen melding doen in de plaats waar jou visum is afgegeven, hen 17 jaar geleden een mvv visum aangevraagd voor mijn vriendin, geen enkel probleem, eerst voor 1 jaar en daarna kregen wij een verlenging voor telkens 5 jaar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website