(thanis / Shutterstock.com)

De Thaise premier Prayut heeft de nationale noodtoestand uitgeroepen, deze gaat in vanaf donderdag en geldt voor een maand. Het besluit is genomen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De verklaring zal naar verwachting worden gevolgd door de aankondiging van een uitgaansverbod. De premier zei dat de virussituatie nu de noodtoestand in het land rechtvaardigt. Hij dringt bij de burgers op aan niet in paniek te raken en niet massaal Bangkok uit te reizen. Prayut vraagt de bevolking tevens om niet te gaan hamsteren.

Het kabinet kondigde ook verschillende maatregelen aan om werkenden te helpen, waaronder een uitkering van 5.000 baht per maand gedurende ten minste drie maanden.

In zijn live op televisie uitgezonden aankondiging in Government House, zei Prayut dat er nieuwe maatregelen komen om de ziekte onder controle te houden en dat er een commissie zou worden gevormd om de maatregelen uit te werken. Sommige maatregelen zullen vrijblijvend zijn, anderen verplicht, aldus Prayut. Hij vraagt Thai om niet terug te keren naar de provincie: “Blijf waar je bent. Ga niet terug naar je thuisprovincie, anders krijg je een boete. Er zullen onderweg controleposten zijn. Ga alsjeblieft in thuisquarantaine (op je huidige locatie)”.

Tijdens de noodtoestand, waarschuwde premier Prayut, moeten mensen voorzichtig zijn met wat ze op sociale media plaatsen. Degenen die sociale media misbruiken, worden gearresteerd en vervolgd. Verkopers die de prijzen van producten onredelijk verhogen, zullen ook boetes krijgen.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

85 reacties op “PRAYUT ROEPT NOODTOESTAND IN THAILAND UIT!”

 1. RonnyLatYa zegt op

  We hebben het nu ook vooral gehad over toeristen en hun verblijfsperiode, maar ik ben ook eens benieuwd of gans deze situatie uiteindelijk ook geen invloed zal hebben op de buitenlanders die hier werken o.a. contracten – werkvergunning – verblijfsperiode.

  • chris zegt op

   Enig idee in welke mate deze circa 2,5 miljoen buitenlandse werknemers bijdragen aan de Thaise economie? En zeer waarschijnlijk ook aan de wederopbouw van de economie?

   • RonnyLatYa zegt op

    Neen, daarom mijn vraag. Of vind je die niet getechtvaardigdi.
    Ik vrees dat diegene die niet onmiddellijk belangrijk zijn, dat binnenkort snel gaan ondervinden. Eventueel met een uitleg dat als ze weer gaan opbouwen, ze natuurlijk altijd terug welkom zijn.

    • chris zegt op

     Als dat zo zou zijn (hetgeen ik niet geloof overigens) zijn de gepensioneerden eerder het slachtoffer dan de werkenden. Die dragen eigenlijk niks bij aan deze samenleving, zou men kunnen redeneren. Alleen wat geld binnenbrengen en genieten (profiteren) van een oude dag.

     • RonnyLatYa zegt op

      Redeneringen zijn wat ze zijn. Ik denk eerder dat je meer inzit met wat je toekomst brengt . Vooral op het gebied van werk…netwerken kan dat inderdaad oplossen.. Maar goed ik laat het hierbij… Je bent getrouwd.. Ook een oplossing natuurlijk…

     • johny zegt op

      Chris, de gepensioneerden zorgen er dikwijls voor dat een Thaise familie heel wat meer geld heeft te besteden. Zonder die gepensioneerde farang zou het er in Isaan anders aan toe gaan.
      Niks bijdragen aan deze samenleving, dat zouden ze eigenlijk eens moeten onderzoeken.
      Waarom de noodtoestand uitroepen? Daar ben ik waarschijnlijk te dom voor om dat te begrijpen.

     • RonnyLatYa zegt op

      En waarom zouden gepensioneerden eerder het slachtoffer zijn ? Als we het over buitenlanders hebben tenminste.
      Die dragen wel degelijk bij tot de samenleving en meer dan vele werkende en betaalde buitenlanders. En die kosten de Thaise samenleving niks zoals je al terecht opmerkt “Alleen wat geld binnenbrengen en genieten (profiteren) van een oude dag.” Wat wil je meer ?
      Waarom zouden ze die dan slachtofferen ? Buiten dat men diezelfde buitenlanders ook ziet als oorzaak van de Corona toestand in Thailand, maar dat geldt ook voor de werkende.

      Die werkende moeten ze dan wel weer betalen om thuis te zitten niks doen (profiteren). Kost hun werkgever alleen maar geld. Diegene in buitenlandse loondienst zullen contractueel wel beschermt zijn door hun buitenlandse werkgever. Echter diegene die door Thaise bedrijven/scholen of de Thaise overheid betaald worden… daar zou ik maar niet zo zeker van zijn. Een contract is daar evenveel waard als … vul maar in. Misschien dat diegene met een goed netwerk de dans wel zullen ontspringen, maar het kan evengoed zijn dat dat netwerk zich volledig terug trekt… Je komt dan snel te weten hoe sterk je netwerk is/was.

      Maar goed, ik heb de vraag in het algemeen gesteld en die is terecht. Ik hoop dat ze verder mogen blijven thuis zitten niksen (profiteren).

      En anders…. de lottery is er ook nog.

      • chris zegt op

       De redenering dat werkende buitenlanders minder betekenen dan gepenisoneerden begrijp ik niet zo goed. Naast het feit dat ik met mijn geld Thais onderhoudt (zoals ook de gepensioneerde doet) betaal ik ook nog eens loonbelasting over mijn inkomen en doe ik mijn werk, in dit geval studenten opleiden.
       En ik ben nog steeds aan het werk nu, online met groepen studenten en met schrijven van wetenschappelijke artikelen. Ik word dus ook gewoon betaald.

       • RonnyLatYa zegt op

        Dat was als tegenstelling tot uw redenatie dat gepensioneerde profiteurs zijn die eigenlijk niks bijdragen aan de samenleving.

        Hopelijk worden uw leerlingen niet tot eenzelfde niveau opgeleid….
        Maar goed… zoals ik al eerder zei laat ik het erbij

       • RonnyLatYa zegt op

        – En elke 100 Baht die jij opdoet heb je verdient in Thailand en is geld dat al in Thailand aanwezig is. Je laat het alleen maar opnieuw rond gaan.

        – Elke 100 Baht dat ik als gepensioneerde opdoe is vers geld, dat nog niet aanwezig is in Thailand en dat ik telkens opnieuw invoer.
        Hoezo wij dragen niet bij tot de Thaise economie en wederopbouw ?

     • Tino Kuis zegt op

      Citaat:

      ‘Die dragen eigenlijk niks bij aan deze samenleving, zou men kunnen redeneren. ‘

      Nou en? Dit vind ik echt een lompe opmerking. Ieder mens heeft waarde en wel dezelfde waarde, en voor ieder mens moeten we proberen goed te zorgen. Voor de kwetsbare mensen moeten we extra zorgen.

      • chris zegt op

       Een lompe redenering? Ja,dat vind ik ook. Hij zou van Anutin kunnen komen.

    • Johnny BG zegt op

     Ik kan niet voor anderen praten maar voor mij gelden de jaarcijfers van het laatste beschikbare jaar dus dit jaar zal er geen probleem zijn. Daarnaast ken ik zat buitenlanders in bedrijven die jaarlijks verlies maken dus schijnbaar is de toegevoegde waarde niet altijd van belang en dat is te merken aan hoe een verlenging van een werkvergunning gaat. Aanvraag is lastig en daarna een minimale formaliteit.

     • RonnyLatYa zegt op

      Eigen bedrijven zullen wel geen probleem vormen. Diegene die afhankelijk zijn van een Thais loon daarentegen….

  • Fons Jansen zegt op

   Ik vrees dat dit mega internationaal gaat worden. Er zijn namelijk zeer veel oudere uit alle delen van de wereld, en met name Europa, woonachtig in Thailand. Wat als er als er onder de slachtoffers niet alleen Thai zitten maar ook een significant aantal buitenlanders? Hoe gaan de verschillende regeringen van die buitenlandse slachtoffers daarop reageren?

   Gegroet

   Fons

   • chris zegt op

    NIET. Iets gehoord van de Thaise regering nu er een Thaise vrouw in de USA aan het virus is overleden? Niet interessant. Er zijn belangrijkere dingen.

   • De Kind zegt op

    Ik denk niet dat ze daar van zullen wakker liggen , als ge ziet wat er hier al gebeurt ! En vrees je dat dit mega internationaal gaat worden ? Dat is het al weken . Als de Thai niet een totale lock down respecteren wordt het daar een bloedbad.

   • Hans zegt op

    In Thailand (en elders) verblijvende buitenlanders zijn door hun respectievelijke regeringen opgeroepen zich bekend te maken en terug te komen, al dan niet met hulp van die regering. Zie ook de posting over het initiatief van minister Blok. https://www.ad.nl/politiek/megaoperatie-om-duizenden-gestrande-nederlandse-reizigers-terug-te-halen~aef3cb9c/
    Maar zij die zich hebben uitgeschreven (emigratie) en zich voor langere tijd in Thailand hebben gevestigd (op basis van een non-emigrant status) zullen toch geconfronteerd worden met het feit onder Thaise verantwoordelijkheid te vallen. Geen enkele farang-regering gaat zich moeien in de soevereiniteit van Thailand.

    • RonnyLatYa zegt op

     Je bent Non-immigrant en dus val je in die status nooit onder de Thaise verantwoordelijkheid . Gewoon je verlenging intrekken of niet toestaan volstaat voor Thailand.
     Permanent Resident status is weer een ander verhaal.

    • chris zegt op

     Niet bemoeien maar wel overleggen. Dat gebeurt op allerlei vlakken als gevangenen, scams, visa, belasting…..en ga zo maar door.

 2. Erik zegt op

  Een buitengewoon verstandig besluit om het reizen te beperken. Daar kan men een voorbeeld aan nemen en helemaal een Thaise familie die feest viert in Garmisch-Partenkirchen alsof er geen virus heerst.

  • Harry Romijn zegt op

   Thai met een 20-tal dames, geen familie

  • Gerard zegt op

   Die wereldvreemde Thaise familie kon weleens de fout van hun leven maken. Geliefd waren ze toch al niet onder een heel groot deel van de bevolking, voor de twijfelaars is dit gedrag wellicht een eye-opener.

   • Marijke. zegt op

    De duitsers spreken er schande van..Hij zit in een leeg hotel in beieren wat nu als woonhuis geld voor hun.Ze schijnen gezellig te feesten en rond te fietsen.Die heeft geen probleem om weer naar huis te komen.

  • gust zegt op

   Erik,heb net een artikel gelezen op hln.be van een man die een feestje bouwde met 20 vrouwen.DIT hou je niet voor mogelijk .Om van te kotsen.

  • Al zegt op

   Ik denk dat u gelijk heeft. Maar ik vermoed ook dat helaas het te laat is.
   Afgelopen weekend was al een grote exodus van mensen die terug vluchten naar hun provincie…
   Niet dat het helpt maar ik vrees het ergste voor deze mensen..

   • Rob V. zegt op

    Naar verliet was er ook een exodus van ruim 100 personeelsleden vanuit Duitsland naar Bangkok. Alweer deze mensen in quarantaine zijn gezet op militaire basissen. Voordeel van deze uhm.. bijzondere man is wel dat Thai Airways praktisch alle vluchten naar het buitenland staakt maar nog wel zal blijven vliegen op München en Zürich. Wat een klantenservice, kost een bak geld maar dan heb je ook wat. Noodtoestand of niet.

    Met een beetje geluk kunnen European dus nog met Thai Air naar Europa komen. Mits het vliegtuig dus niet leeggegooid wordt voor vervoer van bijzondere personen.

  • Joseph zegt op

   Dat moet toch wel een heel aparte en rijke man zijn die zo ver van huis feest viert.

   • chris zegt op

    tja, als je alles wat BILD schrijft gelooft, ben je toch wel een arm mens…….
    want je moet betalen om het hele verhaal op hun website te lezen…….
    media-maffia noem ik dat.

 3. René Wuite zegt op

  Heb gelezen wat er te gebeuren staat in Thailand.Een mening hierover?Ja die heb ik wel.Weet dat er niet zolang geleden Thaise inwoners, werkende in o.a. Korea terugkeerden naar Thailand.Korea besloot, net zoals in Nederland shopping malls, bars, winkels en andere gelegenheden te sluiten i.v.m.de vele corona geïnfecteerden.Wwrk gelegenheid was er niet meer voor de vele Thaise mensen, dus keerden ze terug naar Thailand, via Chiang Mai , en Suvarnibhum airport.Wetende dat deze groep risico dragend was bij terug keer zouden deze bij aankomst afgezonderd worden.Daar ging het echter al mis, aangezien velen ongezien door deze “controle” glipten en naar hun oorspronkelijke woonadressen vertrokken in Thailand.Natuurlijk kunnen er toen ook geïnfecteerden bij gezeten hebben, en het virus verspreid hebben.Nu gaat de noodtoestand in werking.Malls, winkels,restaurants en bars zijn al gesloten dus krijg je ook een exodus van werkers uit Bangkok die terug willen naar hun familie leden elders in de provincies.Dit heeft natuurlijk tot gevolg een grotere kans op uitbraak van het corona virus in geheel Thailand.Zou niet weten hoe de regering in Thailand dit georganiseerd kan voorkomen, we spreken namelijk niet over honderden mensen, maar denk meer in de honderd duizenden.Wens de regering veel succes want ik hou van Thailand, maar vooral van zijn bevolking en mijn familie leden die in het Noorden wonen. b

 4. Geert zegt op

  Sinds vandaag zijn de meeste winkels en shops dicht in Chiang Mai met uitzondering van supermarkten en voedingswinkels. In Central Festival was alleen de kelderverdieping nog toegankelijk waar de Tops supermarkt is. De andere verdiepingen zijn afgesloten en niet meer toegankelijk.

  Aanstaande donderdag gaat de noodtoestand in voor minimum 1 maand. Het is nog onduidelijk wat dat allemaal zal inhouden. Zoals de meeste heb ik ook een email van de Belgische ambassade ontvangen waarin men aanraadt om terug te keren naar Belgie.
  Zijn er expats die overwegen om terug te keren, of juist niet? Ik hoor graag jullie mening.

  Gegroet.

  • Alex zegt op

   Ik blijf lekker hier: huisarrest onder palmen, aan het zwembad,… het kan beroerder!

   • TAK zegt op

    Het zwembad al is het prive mag niet gebruikt worden. Is ook gepubliceerd.

    • Alex zegt op

     Uw conclusie is niet juist. Dat besluit wordt overgelaten aan de eigenaar het hotel of het condominium!

    • Johannes zegt op

     het chloorwater werkt ontsmettend en het zwemmen is gezond ik blijf het dan ook 2x per dag doen.Blijf verder met mijn vrouw zo veel mogelijk thuis en ga als een van de weinigen met een mondkapje naar de Makro.

  • Bob, jomtien zegt op

   Is moeilijk als je geëmigreerd bent en niets meer in het thuisland heeft. Dan ben je wel gedwongen om al deze zin of onzin te volgen.

   • nicky zegt op

    Dacht U dat het in Nederland of Belgie beter is op dit moment?

  • Kees zegt op

   In het thuisland is het zo’n gekkenhuis als het hier gaat worden. Gewoon doorgaan met ademen en alles wat je niet kunt missen. Voor de rest effekus vanaf de zijlijn bekijken wat er zoal gaat gebeuren. Ik neem de nodige voorzichtigheid in acht en laat mij niet meeslepen door de massahysterie die van alle kanten op mij af lijkt te willen komen. Gewoon je gezond verstand blijven gebruiken in combinatie met het boerenklompenlogica.

   • Jasper zegt op

    Beste Kees, dat ” gewoon doorgaan met ademen” is nou juist het lastige als je Corona hebt. En daar 70 % van de mensen het krijgt, sterven er dus heel veel mensen.
    Veel geluk gewenst met je boerenklompenlogica.

    • chris zegt op

     Degene die ‘het’ krijgen worden niet allemaal ziek.
     En degenen die ziek worden gaan niet allemaal dood.
     90 % geneest bewijzen de cijfers uit China.

     In de laatste 5 maanden zijn in de USA ongeveer 500.000 in het ziekenhuis opgenomen vanwege de griep en ongeveer 50.000 overleden.(=10%). En dat schijnt normaal te zijn terwijl er zelfs een vaccin is tegen de griep. Geen paniek dus.

  • Eric zegt op

   Heb je vertrouwens in Prayut? Bewonder je de discipline van de Thaïs? Geloof je dat de geneeskunde in Thaïland op punt staat en deze noodtoestand wel aankan? Blijf dan hier. Wij vliegen alvast donderdag terug!

  • Ton zegt op

   Ik zit vast in Nederland en probeer terug te gaan naar huis in Chiang Mai. Zo te zien vliegt KLM maar een keer per week. Denk Volgende week donderdag te vliegen. Weet niet hoe de recente aankondiging van de regering over de noodtoestand dit zal gaan beinvloeden.

  • Paul Cassiers zegt op

   Neen, voorlopig niet terugkeren want in Belgie deugt het ook niet.

 5. Lunghan zegt op

  Wij blijven gewoon hier in Nongprue , heb net 5 dozen Leo ingeslagen ,
  We zitten op een afgesloten Village , en hebben denk ik niet te veel te vrezen zolang we thuis blijven , gaan alleen naar Tops of Freshfood om eten te kopen.
  Dus maar het beste van hopen , en blijf gezond.

 6. wijnschenk zegt op

  Heb een ticket voor 30 mrt terug nederland kan dat nog of gaat vliegveld op slot.?
  En busreis naar vliegveld nog toegestaan wie weet het ….???

  • Alex zegt op

   Als ik u was zou ik onmiddellijk terugkeren. Snel ticket omboeken en naar huis, voordat de airport op slot gaat of buitenlandse airlines niet meer mogen landen. Al mijn vrienden die hier op vakantie waren zijn allemaal versneld teruggekeerd.

  • zwarteb zegt op

   Vlieg jij met KLM, ik vlieg met KLM op 30/03 terug naar Nederland.
   Gisteren bericht gekregen dat de vlucht niet om 12.05 vertrekt maar om 22.30.
   Vond dat maar vreemd

   • Jasper zegt op

    Er is een wereldwijde pandemie gaande, mensen sterven als vliegen, de KLM heeft 4 op de 5 vluchten gecancelled en jij vind het vreemd dat je vlucht wat later vertrekt.

   • RNO zegt op

    Beste Zwarteb,

    inderdaad heel vreemd aangezien op website KLM de vertrektijd op 12.05 uur staat. Zou het wel even navragen als ik jou was.

   • wijnschenk zegt op

    Mijn vlucht staat nog steeds op 12.05

 7. Johnny BG zegt op

  Een vertraagde noodtoestand met een achterdeurtje.

  Rara wat er tussen nu en donderdag gaat gebeuren nu er nog een kans is om bij de familie te komen.

 8. Ronald Smeyers zegt op

  In pattaya is alles dicht, uitgezonderd voor voeding en de restaurants. Van de belgische ambassade hoor ik niets, mogelijk omdat mijn non-immigration O visa geldig is tot 25 april. Dus nog een maand overschot die ik in Thailand wil blijven ( Corona is overal ) Ik vlieg normaal naar brussel op 21 april met Qatar airways die voorlopig nog vliegen, wat mij enige dagen spelling geeft indien ze niet meer zouden vliegen om een visa-verlenging te bekomen. Met mijn visuim zou ik bij de aanvraag een visumondersteuningsbrief van de Belgische ambassade moeten voorleggen. Hoe geraak je in deze tijd aan zo’n brief ? Op hun website vind ik niks hierover. Volgens het bericht op deze blog, blijven de regels zoals ze altijd al waren, met de uitzondering ( punt 3 ) dat men meerdere keren na elkaar de verlenging kan krijgen. In mijn geval komt dit neer: met brief 30 dagen, zonder 7 dagen.
  Vandaag 24 maart lees ik dat de noodtoestand op 26 maart ingaat voor 30 dagen ( 1 maand ) afwachten wat de gevolgen zullen zijn, maar als we niet meer de mogelijkheid hebben om ons te verplaatsen, zullen ze de regels toch soepeler moet maken.

 9. kees zegt op

  Ik moet mijn jaarvisum verlengen voor 15 april.
  Ben wezen kijken in soi 5 bij de immigratie.
  Je temperatuur wordt daar gemeten maar zowel daarvoor als daarna staan ontzettend veel mensen dicht
  op elkaar omdat er eenvoudig weg niet meer plaats is.Binnen schijnt het ook vol met mensen te zijn.
  Hoezo anderhalve meter afstand houden? Wat is dit voor een waanzin? Ik moet mijn visum vernieuwen,
  ben iemand uit de risicogroep(leeftijd en ICD voor mijn hart).
  Weet iemand een oplossing om mijn visum te verkrijgen zonder mijn gezondheid en die van anderen in de waagschaal te stellen?
  =The stay is permitted up to 15 april 2020=
  Dit staat in mijn paspoort.

  • Kees Onderwater zegt op

   Kees, een goede kennis van ons, Thaise vrouw wonende in Jomtien, runt een kantoor dat goede toegang heeft tot de faciliteiten binnen het immigratie kantoor op Soi 5. Ik weet zeker dat zij je tegen en schappelijke vergoeding zal willen helpen. Het is tenslotte haar beroep.

  • Kees Onderwater zegt op

   Mail me even voor haar telefoonnummer: keesonderwater7@gmail.com

   • joskeshake zegt op

    Dat zegt me ook wel wat, ik moet voor 4 april gaan, en wou het morgen al doen, maar als ik ook het tel nummer mag hebben,laat ik haar het dan wel doen, mijn email: joskeshake@gmail.com

    beda
    nkt alvast.

 10. Ben Berrens zegt op

  Dit had een week eerder moeten gebeuren, waren al 10 dagen in zelf quarantaine, is niet onaangenaam, zolang vers voedsel en drank nog beschikbaar is. Mensen hier hebben discipline nodig, en dat is helaas, ook in deze toch wel wat riskante omstandigheid, soms ver te zoeken. Hoop t beste en blijf gezond.

 11. Sjaak S zegt op

  Nou, dan moet ik toch nog morgen naar Global House om mijn potten verf te kopen… kan ik tenminste de dag (ochtend) zinvol door brengen. Maar hamsteren? Nee hoor…doen wij niet. Wel veel thuis blijven.

 12. Jan Willem zegt op

  Heb ook een ticket voor 30 maart KLM.
  Is het nog mogelijk om een taxi vanuit Koh Chang te nemen naar Bangkok vliegveld! Of toch maar vliegen vanuit Traț naar Bangkok Airport.
  Lastige situatie wat te ďoen?

  • winlouis zegt op

   Mijn vlucht met Qatar is ook gepland op 30Maart, maar als er een lockdown ingesteld wordt, hoe moet ik dan in de luchhaven geraken als we ons niet meer mogen verplaatsen.?

   • Cornelis zegt op

    Hou even in de gaten dat er voor 30/3 vier van de zes dagelijke vluchten van Qatar vanaf Suvarnabhumi gecanceld zijn.
    https://fs.qatarairways.com/flightstatus/search

  • Kees zegt op

   Mijn broer en schoonzus reizen vandaag, 25-3, met Travel Mart Bangkok van Koh Chang naar Bangkok.

  • Jan zegt op

   Ik denk dat je beter kunt vliegen vanuit Trat, dan ben je al binnen bij aankomst binnen Bangkok Airport, zie met de taxi er eerst maar te komen.
   good Luck

 13. Patrick Becu zegt op

  Vandaag gekeken voor mijn vlucht met Thai airways 02 april en die gaat tot nu door .

 14. G.J. Krol zegt op

  Wat een goed idee om mensen op te roepen Bangkok niet te verlaten. Zowel De Telegraaf en het Algemeen Dagblad besteden vandaag aandacht aan iemand die met 20 vrouwen zich vermaakt in een Duitse wintersportplaats.
  Hij heeft waarschijnlijk die noodtoestand zien aankomen en heeft schielijk besloten dat Duitsland een plezieriger land is dan zijn eigen Thailand.
  Ik vind het een bloody disgrace.

  • Cornelis zegt op

   Schielijk besloten? Die persoon woont in Duitsland!

  • sjeng zegt op

   Zo gek is het allemaal niet ! Ik heb ook veel meer vertrouwen in het gezondheids syteem van Duitsland! Plus ten alle tijden is het beter om ver van huis een feestje te bouwen. Hoe steviger, hoe verder weg en hoe beter 🙂 🙂

 15. Wayan zegt op

  Een zeer goede actie van het thais gouvernement
  En hopen dat het werkt
  Maar laten de nederlanders ook eens Eerst kijken naar zichzelf voordat er allerlei opinies worden gegeven over Thailand.

  Nederlanders trekken er ondanks corona massaal op uit en houden lang niet altijd afstand
  De regering is er van geschrokken en dan maar klagen over Thailand ?!

 16. John Chiang rai zegt op

  De noodtoestand uitroepen met verschillende maatregelen om dit Coronavirus op te houden is natuurlijk een erg belangrijk besluit.
  Wat nu net zo,of eigenlijk nog belangrijker is,is de naleving van de bevolking,en de controle hierop.
  Iedere maatregel zonder deze twee dingen,is grotendeels zinloos,en tot mislukken voorspelbaar.
  Als ik hier op het dorp kijk,weten de velen wel over het covid 19 te berichten,maar hoe iemand zich er tegen beschermen kan is bij de meeste eigenlijk grotendeels onbekend.
  Ik hou mijn hart vast,en hoop dat het allemaal niet zo gaat worden zo vele virologen het op dit moment nog vermoeden.
  Misschien dat vele Thai meer realistische beelden uit Italie en China nodig hebben,om ze attenter te maken op dit hoog besmettelijke virus.

 17. Joep Rukker zegt op

  Deze foto maakt overduidelijk dat Prayut en de zijnen niet weten wat afstand houden is. Het is ook niet gemakkelijk. En deze “heren” moeten dit land door deze crisis loodsen. Laat me niet lachen.

  • nl-th zegt op

   Beste Joep,
   Je vergist je je moet wel lachen als de fotoziet van Prayut met de mondkapjes en nu ken ik de “Heren” om hem heen niet maar die ene zonder mondkapje was dat de minister van gezondheid?
   Geniet in gezondheid verder met zijn allen en smille

 18. pjoter zegt op

  De maatregel om in Bangkok alles te sluiten op winkels na heeft geleid tot een uittocht naar de provincies.
  wat we hier op het blog vreesden is dat het virus zich makkelijker zou verspreiden.
  Nou dat is gelukt bij ons in het dorp de eerste corona patiënt aangetroffen in de 7/11 en met ambulance afgevoerd.
  Was net terug gekeerd uit Bangkok 1 dag terug.
  En het was gezellig druk in de 7/11dus er zullen er nog wel meer volgen.
  wat zijn ze toch slim de regering in dit land.
  mooi land fout bestuur maar dat wisten we al..

 19. johny zegt op

  In het geval van Thailand is het medicijn duidelijk slechter dan de kwaal. De manier waarop er wordt ingegrepen is totaal buiten proportie. De bedoeling van maatregels, is om het virus wat af te remmen. Hoeveel sociaal zwakkeren gaan er sterven als gevolg van de maatregels.

 20. Leo Th. zegt op

  Eén maatregel zou dus zijn dat er gedurende 3 maanden 5000 Bath p/m wordt uitgekeerd aan werkenden, waarmee dan waarschijnlijk degenen bedoeld worden die hun werk niet meer kunnen uitvoeren. Maar Thailand telt miljoenen dagloners en werkenden met een los dienstverband, zonder enig contract. Ben reuze benieuwd of en hoe al deze mensen ook een minimale uitkering ontvangen. En er zal een tijdelijke maatregel genomen moeten worden voor al die Thaise mensen met schulden ivm de aanschaf van auto’s, motorfietsen en andere dure gebruiksartikelen. Verreweg de meeste auto’s worden met een lening aangeschaft en de maandelijkse aflossingen bedragen vaak meer dan 5000 Bath. De banken zouden aflossing en rente minimaal drie maanden moeten bevriezen. Denk nu niet dat ik voorstander ben van kopen op afbetaling maar dat is in Thailand nu eenmaal zo en het wordt ook nog eens op alle mogelijke manieren gepropageerd.

  • Alex zegt op

   Ik heb begrepen dat die uitkering van 5000 Baht alleen is voor mensen die een baan hadden met een arbeidsovereenkomst en sociale lasten betalen. Dat geldt waarschijnlijk maar voor 20-30% van de werkende bevolking?

   • chris zegt op

    En zeker 500 baht gaat op aan het kopen van maskers voor de hele familie die nu verplicht zijn in het openbaar (vervoer). Maskers die ook nog eens niet helpen.
    De Thais zijn creatief genoeg om de kosten zo veel mogelijk te beperken. In de praktijk zal dat betekenen dat men de maskers zelf fabriceert onder de naaimachine en ze regelmatig in de wasmachine doet met koud water.

 21. Jan Ponsteen zegt op

  Terwer hij dit zegt staan er veel mensen weer op een kluitje, word hel wel begrepen hoe het virus zich verspijd. Even ter zaken afstand nemen van elkaar ,thuis blijven, en met bootschappen doen zorgen dat je 1.50 van elkaar blijft. Mond kapje en handen wassen.
  Niet zo moeilijk maar nergens begrepen. Mensen in Thailand denken dat als je een mondkapje op hebt je wel beschermd bent.Verder nog het mondkapje geeft bij veel mensen aan hier in Thailand dat ze weten dat er een virus is en geven hierdoor maar weten niets van de werkelijkheid en omarmen elkaar en denken als met een mondkapje op ge vijwaard zijn. Duurt dus wel weer een paar maanden voor dat ze er achter zijn dat Carona het anders ziet. Beter is om Carona als geest te verklaren.

 22. Tino Kuis zegt op

  Op 6 maart werd er nog een bokswedstrijd gehouden in het Lumpinee Boxing Stadium dat eigendom is van het leger, dit tegen de eerder afgekondigde maatregel dat al dit soort activiteiten moesten worden gestopt. ruim 100 van de 600 geïnfecteerden zijn hierop terug te voeren. Het leger bezit een scala aan commerciële activiteiten.

  Hoe zou het toegaan in de kazernes?

  https://www.khaosodenglish.com/news/crimecourtscalamity/2020/03/24/boxing-stadium-at-epicenter-of-outbreak-defied-closure-order/

  • chris zegt op

   Kazernes? Die zijn leeg want er kan niet gevoetbald worden dus iedereen is naar huis gestuurd, met een AK47 en voldoende munitie. Bij een lockdown zal het leger in de straat patrouilleren….(wink)

   • Rob V. zegt op

    Het Thaise leger gebruikt praktisch geen AK’s. Wel veel andere speeltjes. Standaard assault rifle is o.a. de M16. En daar op straat mee schieten heeft men ruime ervaring mee. Het leger weet wel raad met weigerachtige burgers.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_equipment_of_the_Royal_Thai_Army

   • TheoB zegt op

    Moderator: SVP geen off-topic discussies.

 23. TonyM zegt op

  Al voor het Coronavirus was het toerisme in Thailand aan het kelderen en nu helemaal lam in deze sector.
  Thailand gaat zware tijden tegemoet en vrees het ergste.
  Er is absoluut geen goede vangnet om deze crisis in goede banen te lijden met de incompetente leiders.
  Ik wens de Thaise bevolking heel veel sterkte en dat ze mekaar blijven steunen want het wordt zeker nog erger.
  Een ieder die er een kennis of vrienden daar heeft en kan helpen doe het want er is heel veel armoe onder hen.
  TonyM

 24. Elodie Blomme zegt op

  eblomme@hotmail.comEn dan nog te zwijgen over de voedbal wedstrijden vorige zondag in het land die doorgingen hier in Thailand en ook veel volk [supporters] ben eens benieuwd deze zondag ik denk dat deze regering het zelf niet weet hier in het dorp zie je geen verschil nog altijd het zelfde een glas en allemaal maar drinken en elkander vast nemen zelf de dorpshoofd als hij thuis is een masker en gaat hij weg dan geen dus wat verwacht je dan van de andere mensen in het dorp hopelijk niet te veel zieke en ook niemand overlijden .

 25. Berry zegt op

  Moderator: discussie graag bij Thailand houden.

 26. Kees zegt op

  Zou Prayuth niet in de gaten hebben dat 2vingers en een pink naar hem zelf wijzen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website