Wan di, wan mai di (deel 2)

Door Chris de Boer
Geplaatst in Chris de Boer, Column
Tags: ,
3 augustus 2016

Ik had mijn eerste column van WDWMD nog maar net gemaild of grandfather riep buiten aan de deur of ik thuis was. Ajarn Chris tini, riep ik en daarop kwam hij binnen.

Hij deed wat schichtig (zo ken ik hem helemaal niet) en had een papiertje in zijn hand. In zijn beste Engels vroeg hij of ik iets op Facebook kon controleren. Ja hoor, zei ik, geen probleem.

Hij toonde mij een naam op het papiertje. Wie is dat, vroeg ik? Tja, vertelde hij mij. Dat is een man uit Tsjechië, ongeveer 40 jaar oud. Ik vermoed dat mijn vriendin met hem chat elke dag, dat ze bepaalde liefdesgevoelens voor hem heeft en misschien zelfs wel sommige lichaamsdelen laat zien via de cam op haar mobieltje.

Ik zette mijn computer aan en logde in op mijn eigen facebook-pagina. Ik typte de naam in die op het papiertje stond en drukte op ENTER. Niet bekend. Weet je zeker dat de naam goed geschreven is, vroeg ik hem. Ik probeerde nog enkele andere schrijfwijzen maar veel verder dan ‘onbekend’ kwam ik niet.

Van wie is die andere naam op het papiertje, vroeg ik grandfather. Dat is mijn vriendin, mijn gig, zei hij. Zal ik kijken of ik via haar Facebook pagina meer te weten kan komen? Nou graag, antwoordde grandfather, want ik wil weten of ze me achter mijn rug om bedondert.

Ik typte haar naam in en jawel hoor, zijn gig had een pagina en de naam was goed geschreven. Nu maar eens kijken naar haar lijstje met facebook-vrienden. Weinig succes want al haar vrienden zijn Thai. Ze ziet er wel goed uit, liet ik me ontvallen, mooie benen ook. Ja, ze is 34 jaar oud, vertelde grandfather. Nu weet ik dat hij 64 jaar oud is. Een verschil van 30 jaar is wel aanzienlijk maar houdt hem waarschijnlijk wel scherp in bed maar nu ook erbuiten.

Hij is echter wel zo naïef om te denken dat hij de enige man in haar leven is. En jaloers is hij blijkbaar ook. Zij woont in zijn flatje niet ver hier vandaan, heeft geen echte betaalde baan (maar fröbelt wat duur uitziende poppen in elkaar, een soort Barbie; kan ik zien op haar Facebook) en zit de godganselijke dag dus tv te kijken of online te chatten met (waarschijnlijk bij voorkeur) buitenlandse mannen.

Grandfather betaalt alles. Al zes jaar, zei hij me. Ik denk dat ik voorlopig niet meer voor je kan doen, vertelde ik hem. Probeer te checken of de naam goed geschreven is. Dan zoek ik verder, beloofde ik hem.

Wel de lust(en), niet de lasten

Toen mijn vrouw thuiskwam, vertelde ik haar het verhaal. Een slechte vrouw, was haar oordeel. Soms komt ze hier in het gebouw en geeft de vuile was van grandfather af, laat de taxi wachten en stapt dan weer direct weer in. Wel de lust(en), niet de lasten. Ik zal haar een lesje leren. Daarop maakte ze een profiel aan op Thailovelinks in de veronderstelling dat zij (en ook de Tsjech) daar actief is. En een diepgaand recherche-onderzoek is gestart.

Misschien kan grandfather beter een telefoontje wagen naar Washington, naar Barack Obama. Die kan hem vast en zeker in 5 minuten vertellen met wie, hoe lang en wanneer zijn teerak chat en/of haar schoonheden toont.

Chris de Boer

3 reacties op “Wan di, wan mai di (deel 2)”

 1. Daniël M zegt op

  Eerste keer dat ik een verhaal uit deze reeks gelezen heb. Deel 1 moet ik nog lezen.

  Goed geschreven en vlot leesbaar.

  “Wel de lust(en), niet de lasten” vind ik zeer juist omschreven. Dit komt ook bij mij bekend voor.

  Al bij al een interessant verhaal.

  • BA zegt op

   Van lusten is meestal niet zo veel sprake bij de vrouwen in zo’n relatie met 30 jaar verschil 555

   • Daniël M zegt op

    Waarom niet? Je moet hier denken in de plaats van de Thaise vrouw: de man zal niet zo aantrekkelijk zijn, maar ‘de beloning’ (‘het loon’) zal dat wel zijn 😉 En ook de eventuele status die hieruit voortvloeit… Leeftijd zal niet zo een grote rol spelen, want Thai leven genieten van elk moment en leven van dag tot dag. Wat morgen en later volgt, daar maken ze zich geen zorgen over!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website