Teleurstellingen

Door Theo van der Schaaf
Geplaatst in Column, Theo van der Schaaf
Tags: ,
13 september 2017

De cursus omgaan met teleurstellingen gaat wederom niet door! Hierna volgt een verhaal voor ‘in’ de open haard. Beide teksten komen van de geniale Herman Finkers. Daar moest ik aan denken bij de volgende recente ervaring.

Naar aanleiding van mijn harde ontmoeting met de motorbike, waar ik onlangs over schreef, doet zich – hoewel de meeste wonden voorspoedig dichten – toch een complicatie voor. Een diep gat in mijn scheenbeen, dat ook nu nog steeds erg pijnlijk is, veroorzaakt een onnatuurlijk dik onderbeen en bijbehorende voet. Ik kan mijn duim er probleemloos een centimeter diep indrukken en besluit: toch maar weer even naar het Bangkok Hospital. Nut wil niet dat ik fiets, dus brengt mij met de auto.

Ik kan er wel zonder veel pijn mee lopen, maar dat wordt toch meteen afgeraden. De dokter vertrouwt de boel net min als ik en wil zekerheidshalve een tromboseonderzoek doen en wel meteen. Kostbaar maar noodzakelijk volgens hem. Aldus geschiedt. Voor de uitslag moet ik een uurtje killen. Gelukkig heb ik een goed boek bij me (Schuim Der Aarde, een aanrader) en besluit daarmee gewapend een bezoek te brengen aan de nabijgelegen Pasaya winkel waar ook een koffiecorner is. Twee minuten lopen en ik zit op het terras. Koffie besteld en gekregen,. Niks aan de hand, goeie koffie.

Er staat een groot bord voor mijn neus waarop afbeeldingen van allerlei lekkernij en het is lunchtijd dus, wat let me? Ik roep de in zijn mobiel verzonken ober. Er staan frietjes op het reclamebord en dat lijkt me wel wat. Hij neemt de bestelling op, loopt weg om onderweg om te keren met de mededeling dat hij die vandaag niet heeft. Naast de frietjes staat garlic bread afgebeeld. Maar ook die heeft ie vandaag niet, helaas. Nou ja, er zijn nog veel meer keuzes. Een tuna sandwich dan? Hij loopt weg om wederom op zijn schreden terug te keren met de tekst dat hij eigenlijk helemaal geen voedsel verkoopt. Maar waarom dan de enorme reclame buiten voor eetwaar? wil ik vragen maar laat het, want dat is een oeverloze discussie over Thaise eigenaardigheden en logica en die win je niet, weet ik.

Er komen drie westerlingen aangelopen, een middelbare man met vrouwen van in de dertig. Ze gaan zitten maar na een kort, maar blijkbaar zeer informatief gesprek, verlaten ze het etablissement alweer. Ik begrijp dat. Mijn koffie is gedaan en ik wil graag een Coca Cola. Achterin de zaak is een enorm reclame bord voor het wereldmerk. Hij heeft geen Coke. Ik laat me (nog) niet gek maken en bestel een kuat naam plao (een flesje bruisloos water). Hij heeft dat, maar alleen in 1,5 litervorm,. Vind ik toch wat veel voor de twintig minuten die mij nog resten ondertussen. Ik denk, in boeddha’s naam, dan maar een biertje. Hij heeft alleen halve liters zegt hij, maar na goed zoeken vind hij een flesje Chang (niet mijn favoriet) van normale afmeting. En zo zat ik dus, echt ongewild, aan het bier onder de middag.

Terug naar mijn andere teleurstelling van vandaag. De dokter ontvangt mij vrijwel meteen, op de afgesproken tijd. Het is geen trombose, gelukkig, maar wel een forse ontsteking die al dat vocht vasthoudt. Ik krijg alweer een grote dosis antibiotica mee. Drie keer per dag twee pillen, een dubbele dosering. Ook nog eens twee keer per dag een pil tegen inflammatie. Terwijl ik dit schrijf lijkt alles onder controle, de voet en het been ogen weer gelijk mijn andere. Ik ga zo alweer, nu wel op de fiets, naar het BH om daarvan hopelijk de bevestiging te krijgen. Ik fiets dan langs de plek des onheils, waar ik aangereden werd. Zal ik eens kijken of mijn bloed sporen heeft achtergelaten?

 

Eerder gepubliceerd op Trefpunt Thailand


» Laat een reactie achter


1 reactie op “Teleurstellingen”

 1. Trees zegt op

  Dat valt niet mee Theo.
  Een geluk bij een vervelend ongeluk is dat je hand niet geblesseerd is,
  Ik geniet altijd van je stukjes.Die had je dan niet kunnen schrijven.

  Beterschap en hou ons daar van op de hoogte!

  Groet van uit een nat en winderig Holland

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +7 (obv 7 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website