Hoeveel Sanuk beleeft de Thai?

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Column, Joseph Jongen
Tags:
19 februari 2013

In de zondagbijlage van de Bangkok Post d.d. 17 februari kon ik een glimlach niet onderdrukken. Badoo.com, zo schrijft de krant, heeft weer iets onderzocht. Men heeft 17 duizend mensen benaderd met de vraag hoeveel dagen per maand ze plezier beleven.

Aanvankelijk dacht ik aan iets heel anders want kerels denken altijd daaraan. Mis, helemaal mis, het ging gewoon over het feit hoeveel lol je in het leven hebt. De uitkomst betreft een zeventien tal landen. En dan verwacht je dat Thailand daar met kop en schouders bovenuit steekt, want als er een land is waar het woord Sanuk met de regelmaat van de klok wordt uitgesproken dan is het wel daar. Als ik het allemaal moet geloven dan is Badoo.com een sociaal netwerk dat per jaar maar liefst 170 miljoen bezoekers heeft. Kun je nagaan hoeveel mafkezen er op deze aardbol rondwandelen.

De rangorde

Van de 17 onderzochte landen komt Thailand pas op de 12e plaats met 10.2 dagen per maand Sanuk. Eerlijk gezegd vind ik dat al heel wat. Als nummer een komt Argentinië uit de bus want die dansen blijkbaar de hele dag de tango. Mexico staat als een goede tweede geklasseerd. Waarom? Joost mag het weten. Wellicht vanwege hun ritmische volksmuziek. Van armoede vluchten ze de grens naar Amerika over om daar voor het laagst denkbare loon, veelal clandestien, te werken. Ooit geweten dat Turken zo’n feestvierend volk is? Wellicht is daar het kopje zwarte koffie en het roken van de waterpijp het feest van de dag.

Dat Duitsland op nummer 5 staat zal niemand verwonderen per slot van rekening heeft Rudi Carell daar jaren gewerkt und da wird mann recht lustig von. Polen sluit de rij op plaats 17. Ja, wat te zeggen van die Polen, die zijn jarenlang van hot naar haar gehusseld en zochten troost bij de muziek Paderewski, die behalve een excellent musicus en componist ook een groot staatsman was. Zeker weten dat nu het minimale dagloon van de Thai naar 300 baht is gebracht ze gaan opklimmen in de rangorde. Een extra flesje Mekong whisky zit er nu echt wel in. En dan zing je met schorre stem toch het hoogste lied.

Nederland blijft een saai land want wij komen nog niet eens in het staatje voor. Met het lied ‘Hoepedepoep zat op de stoep’ haal je de hitparade immers niet.

Vogeltjes gefluit

Dit soort nonsens onderzoeken deed mij even terugdenken aan iemand in Nederland die enkele jaren geleden gepromoveerd is op zijn onderzoek en uiteindelijke conclusie dat de mussen in Leiden anders fluiten dan op het platteland in Groningen. En beste lezers denk nu niet dat ik dit uit mijn duim heb gezogen. Het is waar, echt waar. De man had weet ik hoeveel opnamen gemaakt van het getjilp en behaalde daarmede zijn titel. Had hij eigenlijk niet behoeven te onderzoeken want de mensen spreken en zingen in Leiden ook anders dan in Groningen

Had een dezer dagen een leuk gesprek met een medeblogger die vertelde tijdens zijn wandeling in Pattaya in een uur tijd maar liefst 280 autobussen te hebben geteld. ‘Heb je daar wat aan?’ vroeg hij en gaf meteen zelf het antwoord; “Nee, niets helemaal niets.”

Laten we maar genieten elke dag opnieuw en fluit maar lekker met de vogeltjes mee.

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Hoeveel Sanuk beleeft de Thai?”

 1. Jan H zegt op

  Sanuk in Nederland

  Waar ik nu woon zijn niet eens mussen meer,de enigste die nu nog fluit ben ik zelf als ik de trap op loop,maar dat geeft meer aan hoe het met mijn conditie gesteld is,waar al die mussen gebleven zijn ik weet het niet,als je het mij vraagt zitten ze ook lekker in Thailand,hoewel ik denk dat ze daar eerder dood van het dak vallen dan hier in Nederland,maar goed over onzinnige onderzoeken gesproken
  Als je dit hebt gelezen dan komt de volgende keer Nederland zeker op dat staatje voor.
  Want als je denkt dat het enige onzinnige onderzoek is waar veel euro’s aan besteed worden, dan heb je het mis hier nog een paar onderzoeken die echt in Nederland zijn gedaan. Eerder ‘zinloos onderzoek’ toonde aan…. Dat de vrouwelijk malariamug evenveel is aangetrokken tot Limburger kaas als tot de geur van mensenvoeten. Dat hamsters sneller van een jetlag af zijn als je ze viagra geeft. Dat strippers het meest verdienen als ze op hun vruchtbaarst zijn in de menstruactiecyclus. Dat koeien met naam meer melk geven dan koeien zonder naam. Dat zwangere vrouwen nooit iets omstoten. Dat het beter is om in het gezicht geslagen te worden met een leeg flesje bier dan met een vol flesje bier. Dat haringen communiceren door scheten te laten.

  Sanuk toch?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website