Wie een van de hoogste watervallen in Thailand wil bezoeken, moet naar de bergen in de westelijke provincie Tak. De Thi Lo Su ligt in het beschermde natuurgebied Umphang en geld zowel als de grootste als hoogste waterval van het land. Vanaf een hoogte van 250 meter stort het water over een lengte van 450 meter in de Mae Klong rivier.

Vele kleine lagunen met schitterend helder water nodigen uit tot zwemmen. Om de toeristen massa te ontlopen is het raadzaam de weekenden te vermijden. Het is mogelijk om met een tent bij het parkbeheer te overnachten.

Andere interessante watervallen liggen in de provincie Kanchanaburi met een trapsgewijs neerstortend water zoals de watervallen Erawan, Sai Yok Yai en Sai Yok Noi. Met een klim tot wel 750 meter is het begin van de waterval te bezoeken om vervolgens trapsgewijs in zeven stappen naar beneden te storten. Ook hier weer veel dagjesmensen vanuit Bangkok met name in het weekend.

Toeristen betalen voor beide gebieden 300 Baht entree, wijzigingen voorbehouden!

– Herplaatst ter nagedachtenis aan Lodewijk Lagemaat † 24 februari 2021 –

Rating: 5.00/5. From 6 votes.
Please wait...

12 reacties op “Thi Lo Su, de hoogste waterval in Thailand”

 1. Fon zegt op

  Bedenk wel, dat het nogal een onderneming is om in Umphang te komen. We zijn vandaag net teruggekeerd uit Umpang en zijn nu weer in Mae Sot. Vanaf Mae Sot is het ong. 170 km door de bergen met 1200 (!) bochten. Alles is 2-baans. Deze weg wordt de dodelijkste weg van Thailand genoemd, hoewel wij het niet zo ervaren hebben. Je moet echter wel ervaring hebben in het rijden in de bergen.
  In Umphang aangekomen, kun je naar de waterval met eerst een jeep, dat raften en daarna lopen. Wij hebben er met onze 66-jarige leeftijd toch maar van afgezien om de waterval te bekijken.

  • Somchai zegt op

   Je kunt ook (buiten het regenseizoen) met de auto (4×4) daar komen (geen raft nodig). Het laatste deel is inderdaad ‘n stukkie lopen. Ik heb het met eigen pickup-truck vanuit Umphang gedaan (ongeveer 2 uur rijden).
   Ben zelf 63 en vond het goed te doen,

   • henry zegt op

    Hoelang of hoever lopen. En hoe is het met de begaanbaarheid gesteld.
    Ik ben eem 70 jarige met 2 knieprtothesen. Ik wandel we dagelijks 12 a 15 kilometer. Maar sterk hellingen en geaccidenteerd terein word moeilijk.

    Ik heb eenn4X4 SUV

    • Somchai zegt op

     Ongeveer 2 km lopen vanaf parkeerplaats. Het laatste stukje daarvan is wel steil.
     Conditioneel zul je geen problemen hebben als je dagelijks zoveel loopt.
     Normaal gesproken kun je geen prive voertuigen op dat traject gebruiken. Lokaal wordt wel transport aangebodoen.
     Ik kon wel mijn eigen auto gebruiken, omdat mijn vriendin’s ouders in Umphang wonen en het daardoor te regelen was,

 2. henk zegt op

  Deze waterval staat ook nog op mijn bucketlist.
  Aardig dat in dit stuk over de Thi Lo Su waterval daarna verder gesproken wordt over de watervallen in Kanchanaburi.

  Er werd mij enige maanden geleden op dit blog verteld dat ik niet van Kanchanaburi via Sangkhlaburi naar Umphang kan. Naar Umphang kan alleen via Mae Sot.

  • l.lagemaat zegt op

   Ik heb twee verschillende watervallen, die op zichzelf staan, in Thailand aangekaart.Het zijn dan ook twee verschillende vakantie doelen, ook omdat het ver van elkaar ligt.

   vr.gr.,
   Lodewijk

 3. F wagenaar zegt op

  Prachtige waterval, maar foto gemaakt in regen seizoen,ben er geweest,alleen heen gaan vanuit mae sot,zonder rijervaring in berggebieden niet aan te raden rit van 160 km en ongeveer 900 bochten, trip met greenwood travel gemaakt ,heet umpang jungle trekking

 4. Herman buts zegt op

  Je kan het als pakketreis boeken bij boonlum tours vanaf Mae Sot :http://ourweb.info/umphang/
  echt een aanrader , de rit naar Umphang is uiteindelijk het zwaarste deel van de trip ( ongeveer 5 a 6 h)
  Dan met de raft , is leuk voor idereen te doen, ongeveer 2 h dan een halfuurtje met de 4×4 en dan nog een kleine wandeling tot aan de waterval (maximum 2 km ) probeer in december of januari te gaan omdat er dan nog het meeste water is , in het regenseizoen is Thi lor su quasi onbereikbaar

 5. Peter zegt op

  De reacties lezend, het lijkt wel of de weg van Mae Sot naar Umphang te vergelijken is met de beklimming van de Mount Everest. Zwaarste gedeelte, 1200 bochten dodelijkste weg enz. Laat je niet afschrikken.

  Vroeger was deze weg inderdaad slecht van kwaliteit met veelal tegemoetkomend verkeer en veel bochten.
  Tegenwoordig is het een schitterende weg (met veel bochten) door een prachtig landschap. Wel wat heuvelachtig maar met een beetje rijervaring best om te doen. Dus niet nodig dat je vooraf een cursus rally-rijden moet gaan volgen.
  Het is een doodlopende weg. In Umphang wordt het dus keren. In vogelvlucht ben je niet ver van de Three Pagodas Pass, aan de grens met Birma. Op sommige landkaarten staat een verbindingsweg aangegeven maar die loopt wat kilometers verder dood en het oerwoud. Niet aan beginnen!

  De waterval daarentegen is een ander verhaal. Inderdaad, het is waarschijnlijk de mooiste van Thailand maar moeilijk bereikbaar. Ben je op leeftijd dan moet je overwegen of je het nog kan, en of het je allemaal nog waard is.
  Daarbij moet je rekening houden dat Thi Lo Su waterval vaak gesloten is. Zeker in de regentijd maar ook tijdens periodes van slecht weer. Dus dan ook niet bereikbaar met een auto (4×4) want het natuurpark is dicht.

  • henk zegt op

   Ik heb ook eens gekeken of het mogelijk is een stukje via Myanmar te rijden.
   Even de sores van grens oversteken met (huur)auto daar gelaten, ik ben daar nog niet uit of daar begaanbare wegen zijn.

   • Danzig zegt op

    De grensovergang in Umphang is voor buitenlanders niet toegankelijk. Umphang is dus alleen vanaf Mae Sot te bereiken. De verbinding met de provincie Kamphaeng Phet is nooit volbracht en vanaf Sangkhlaburi heeft men zelfs nooit plannen voor een wegverbinding gehad. Met een dirtbike schijn je die routes wel door de jungle te kunnen rijden. Reken echter op een heuse trektocht die dagen duurt.

 6. Peter zegt op

  Als eenling proberen om de grens over te steken kun je echt vergeten. Er is een tijd geweest dat je, tegen betaling een dag-visum kon krijgen. Een heel gedoe. Uitschrijven Thailand. Inschrijven Myanmar en paspoort inleveren! Voor vier uur terug want dan gaat de grens op slot. Het voelt niet prettig om zonder paspoort door een dergelijk land te reizen.

  Het gedeelte voorbij de grens bij de Three Pagodas richting Mae Sot is dichte jungle. Er zijn wat onverharde wegen die steeds doodlopen en het barst er van de controleposten. Welke taal ze spreken is nog steeds een raadsel voor mij dus communiceren gaat niet. Is echt niet op te doen, ik spreek van ondervinding.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website