Wat Suthat in Bangkok

In Bangkok breng ik een bezoek aan de Wat Suthat Thepphawararam of kortweg Wat Suthat.

Vaak hoor ik dat alle tempels in Thailand hetzelfde zijn, maar deze tempel bewijst weer dat dit volkomen onzin is. Ik ben altijd blij wanneer ik nieuwe ontdekkingen doe. De Wat Suthat is een adembenemende architectonische schoonheid. Buiten staat de immense en voor de veiligheid ontmantelde schommel, waar menige monnik verongelukte.

nicepix / Shutterstock.com

De tempel zelf bestaat uit twee hoofdgebouwen. Eerst een vierkant geheel met binnen gigantische muurschilderingen op de voor- en achterzijde. Rondom deze tempel is een galerie vol Boeddhabeelden. Het tweede gebouw is rechthoekig en heeft op alle muren schilderingen. Het eerst gebouw is hard aan restauratie toe, het tweede ziet er perfect uit. Meestal beperken mensen hun tempelbezoek in Bangkok tot de Wat Prah Keow en de Wat Po, maar deze tempel vind ik indrukwekkender. Ik ben blij dat ik deze tempel aan mijn tempelschat heb kunnen toevoegen, ondanks heftige protesten van hart en benen.

De tempel is te vinden aan het Sao Chingcha plein (bij de kruizing Bamrung Muang Road en Ti Thong Road). Rama I startte met de bouw in 1807, maar pas tijdens het bewind van Rama III kwam hij in1847 klaar. In 2005 werd de tempel voorgelegd aan de UNESCO ter overweging als toevoeging aan de Werelderfgoedlijst.

No votes yet.

1 gedachte op “Wat Suthat in Bangkok

  1. Momenteel wordt deze tempel gerestaureerd. Entree fee van 0 naar 20 baht nu 100 baht.
    Maar ze zijn bezig dus niets te zien in de steigers na lang aandringen kreeg ik het geld terug ik weiger te betalen voor een tempel die je niet kan betreden. De man in uniform vonden we erg aggresief bad luck no way van onze kant. Als je aan de rechterkant als je tempel uitloopt heb je een leuk straatje waar ze allemaal tempel en boeddha’s verkopen van klein naar groot en niet duur.

Reacties zijn gesloten.