De ene tempel is de andere niet en dat geldt zeker voor deze bijzondere constructie. De Wat Samphran is een spectaculaire tempel op zo’n 40 km ten westen van Bangkok. Vooral de toren van 17 verdiepingen die 80 meter hoog is valt op. En dat niet alleen de toren is roze en er kronkelt een gigantische draak omheen.

Wie in de toren naar boven loopt tot aan het dak, kan genieten van een bijzonder uitzicht en je kan op de foto met de draak. Het idee voor dit opvallende bouwwerk kwam nadat een monnik zeven dagen ging vasten en mediteren. In een droom openbaarde zich dit gebouw aan hem.

Heb je geen zin om de tempel te bezoeken, dan kan je de onderstaande video bekijken voor een indruk.

Adres:

  • 92/8 หมู่7 ตำบลสามพราน Amphoe Sam Phran, Chang Wat Nakhon Pathom
  • GPS coordinates: 13.735032326854,100.21504855179

Video: Wat Samphran, de spectaculaire tempel van de draak

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

2 reacties op “Wat Samphran, de spectaculaire tempel van de draak (video)”

  1. Frank zegt op

    Vorig jaar naartoe geweest, hele aardige monniken die redelijk Engels spreken en je graag rondleiden door de enorme tuin met bijzondere beelden en planten. De toren zelf kon niet beklommen worden. De trap/draak leek op instorten te staan en zag eruit alsof deze niet op korte termijn weer open zou gaan.

    Het filmpje bij het artikel laat dan ook alleen mooie drone beelden van de buitenkant zien… Het complex is echter zonder naar boven te gaan ook zeer de moeite van een bezoekje waard.

  2. Ellis zegt op

    Zijn hier 3 weken geleden geweest. Ziet er indrukwekkend uit, maar zoals Frank hierboven zegt: zeer slecht onderhouden en ziet er niet echt veilig uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website