Deze nieuwe tour van Green Wood Travel brengt u naar het onbekende. De provincie Nan wordt nog niet veel bezocht door toeristen en heeft enkele bijzondere bezienswaardigheden. Zo leven er bijvoorbeeld nog bergstammen die nergens anders te bezoeken zijn. 

Tijdens deze trekking met jeep en korte wandelingen wordt u rondgeleidt door de onbekende maar waanzinnig mooie provincie Nan in Noord-Thailand. De exclusieve trekking brengt u in aanraking met de bijna uitgestorven cultuur van de Mlabri gemeenschap.
De Mlabri, wat letterlijk ‘mensen uit het woud’ betekent, wonen voornamelijk in Nan. De totale populatie van deze stam wordt geschat op ongeveer 120 mensen door heel Azie.

De stam wordt door de lokale bevolking ‘Phi Thong Luang’ genoemd wat ‘de geesten van de gele bladeren’ betekent. Dit omdat ze diep in de jungle leven en zelden gezien worden. Ze gebruiken bananenboom bladeren om hun huizen af te dekken. Als de bladeren vergelen trekken zij weer naar een andere plaats. Het zijn verzamelaars en jagers en leven in zeer klein gezinsverband.

In het dorp zullen de leden van de stam op een traditionele wijze varkensvlees bereiden. Er is hierna mogelijkheid om iets van hun ”kookkunsten” te proeven. Verder komt u tijdens deze trekking nog langs dorpen van de Htin en de Yao stammen waar een lokale lunch genuttigd zal worden. Omdat de provincie niet veel bezocht wordt zijn deze plaatsen veel minder toeristisch als soortgelijke plekken in de provincie Chiang Mai.

Op de terugreis door het prachtige berglandschap wordt er ook nog een bezoek gebracht aan de Hmong stam. Laat in de middag komen we weer terug bij het startpunt. Een onvergetelijke ervaring die nog bijna niemand heeft ervaren.

Meer informatie en boeken: Klik hier om deze tocht ook mee te maken

1 reactie op “Unseen Thailand Nan, nieuwe excursie van Green Wood Travel”

  1. Henry zegt op

    Heb in november rondgetoerd in de provincie Nan, en het is inderdaad de mooiste provincie in Thailland.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website